Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько-української війни

Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько-української війни

Укрінформ
20 грудня, 14:00 - брифінг на тему: «Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько-української війни».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Ігнат - речник командування Повітряних сил ЗСУ (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + оналайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

З початку грудня сили ППО і ЗСУ збили 67 іранських дронів - Ігнат

У грудні силами ППО і ЗСУ вже збито 67 іранських дронів-камікадзе Shahed. Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ речник Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

“Ми маємо після паузи з 7 грудня 67 збитих БПЛА цього типу. Тобто можна припустити, що це вже з нової партії, яку вони (росіяни - ред.) отримали”, - сказав речник.

Ігнат зауважив, що рф має спільне з Іраном море, тому постачання дронів у рф може і надалі відбуватися без проблем як морем, так і повітрям.

Речник повідомив, що наразі дрони почали застосовувати з іншої локації. “Раніше це був окупований Крим і Херсонська область. Зараз вони вже перемістили точки запуску — це Краснодарський край - східне узбережжя Азовського моря”, - сказав Ігнат. За його словами, рф використовує Shahed в основному в часовому проміжку від 23:00 до 5:00, тому що ворог зрозумів, що вдень їх можуть збивати також зі стрілецької зброї, кулеметів.

За словами Ігната, за листопад і грудень було застосовано по Україні 127 Shahed і 300 крилатих ракет.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на міністра закордонних справ Дмитра Кулебу, Україна очікує на направлення місії Організації Об'єднаних Націй з вивчення застосування росією іранських дронів, проте ООН досі не зробила жодного кроку для цього. Кулеба підкреслив, що постачання росії безпілотників іранського виробництва порушує резолюцію Радбезу ООН 2015 року, що закріплює ядерну угоду з Іраном.

росія використовує п'ять-шість аеродромів білорусі, щоб нести загрозу Україні - Ігнат

росія для завдання авіаударів по Україні використовує близько 40 аеродромів, з них п'ять або шість - на території білорусі. Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ речник Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

“Там щонайменше п'ять-шість основних таких аеродромів, які використовує росія для того, щоб нести певну загрозу з цього напрямку. Загалом росія використовує близько 40 летовищ для атак по Україні. Тобто, для того, щоб там розміщувалася їхня тактична авіація, їхнє авіаційне угруповання. Не лише тактична авіація, а й гелікоптери, і транспортники, і винищувачі, і бомбардувальники, і штурмовики”, - сказав Ігнат.

За його словами, росіяни з аеродромів рб не зникають. Їхні літаки знаходяться в повітряному просторі білорусі. Зокрема, від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України там літає літак, або декілька радіолокаційного виявлення А-50, які відстежують всі повітряні цілі на території України. Працює у поєднанні із літаками-ретрансляторами ІЛ-22. Є ще МіГ-31.

“Тактична авіація росіян теж постійно перебуває на аеродромах білорусі”, - додав речник Командування Повітряних сил.

Ігнат наголосив, що росіяни переміщують техніку на аеродроми білорусі залежно від завдань. Авіація є доволі мобільним динамічним родом військ, який може швидко перебазуватися.

“Сьогодні, до речі, пожвавилася авіаційна активність і на фронті в окупантів. Зрозуміло, що наші льотчики також завдають ударів. 10-15 авіаційних групових ударів здійснює щодня наша ударна авіація, винищувачі, як засоби протиповітряної оборони, прикривають наші ударні групи. Також армійська авіація сухопутних військ ефективно б'є по окупантах”, - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на першого заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки, генерал-лейтенанта Михайла Забродського, сили оборони України мають завдавати ударів насамперед по аеродромах базування російської ударної авіації і районах стартових позицій балістичних і крилатих ракет.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-