Ліквідація наслідків ударів по інфраструктурі: успіхи та головні виклики

Ліквідація наслідків ударів по інфраструктурі: успіхи та головні виклики

Укрінформ
2 листопада, 11:00 -  пресконференція на тему: «Ліквідація наслідків ударів по інфраструктурі: успіхи та головні виклики».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Харченко - директор Центру досліджень енергетики.

Актуальні питання:

  • Як поводитись мешканцям в умовах відключень електроенергії.
  • План Б для влади та громадян на випадок блекауту.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

окупанти почали концентрувати удари на електростанціях - експерт

окупанти почали фокусувати свої ракетні удари на об'єктах генерації електроенергії, намагаючись вивести із ладу не самі електростанції, а трансформаторні підстанції, які видають від них електрику.

Про це розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Він зауважив, що частка пошкоджених об'єктів енергосистеми коливається між 35% та 45%. Експерт наголосив, що цей показник змінюється кожного дня: енергетики відновлюють пошкоджену інфраструктуру, водночас, через нові атаки росіян виникають нові пошкодження.

"Трохи змінили московські окупанти тактику: вони почали більше фокусувати ракети на об'єктах, які пов'язані з генерацією. Причому, вони не намагаються пошкодити самі об'єкти, бити по дамбах чи турбінах. Вони фокусують свої удари на трансформаторних підстанціях, які відповідають за видачу електрики зі станції", - сказав Харченко.

Він наголосив, що для відновлення електропостачання після таких ударів потрібно 10-15 годин, адже частини транспортної електричної мережі виявляються фактично знищеними.

Експерт застеріг від використання терміну "блекаут" стосовно відключень споживачів, які запровадила НЕК "Укренерго". "Блекаут - це повне виключення енергосистеми, пов'язане з тим, що вона некерована. Система сама по собі виключається, при цьому відбувається багато техногенних аварій", - пояснив Харченко.

Він запевнив, що попри ворожі атаки українська енергосистема повністю керована, і відключення, які зараз застосовуються, є керованими.

Як повідомлялося, зранку 31 жовтня російські війська вчергове завдали масованого удару по об’єктах енергосистеми кількох областей України. Частину ракет збила ППО.

росія проводить масовані атаки на українську енергетичну інфраструктуру із 10 жовтня. Загарбники цілять ракетами та іранськими дронами як по об'єктах генерації, так і по системі передачі електроенергії.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-