Запуск антитютюнової кампанії “No Smoking Friendly. Турбота про здоров’я — твій внесок у перемогу України

Запуск антитютюнової кампанії “No Smoking Friendly. Турбота про здоров’я — твій внесок у перемогу України

Укрінформ
3 листопада, 11:00 - пресконференція на тему: “Запуск антитютюнової інформаційної кампанії “No Smoking Friendly. Турбота про здоров’я — твій внесок у перемогу України”.

Організатор: ГО “Центр громадянського представництва “Життя”.

До участі запрошені: Дмитро Купира - виконавчий директор ГО «Центр громадянського представництва «Життя»; Андрій Скіпальський – національний координатор програм з неінфекційних захворювань Бюро ВООЗ в Україні; Антон Шкіряк - лікар-онколог, амбасадор антитютюнового руху «2022 Без Тютюну», герой інформаційної кампанії; Наталка Соколенко - журналістка та громадська діячка, героїня інформаційної кампанії; представник Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Коротко. Учасники заходу презентують інформаційну кампанію, яка складається з відео, постерів та візуальних матеріалів для соціальних мереж. Також вони розкажуть, як можна захистити себе від пасивного куріння в громадських місцях та про важливість забезпечення виконання законів у сфері захисту здоров’я населення.

Як зазначають організатори, 11 липня 2022 року набули чинності норми антитютюнового Закону 1978-ІХ, який захищає українців від шкоди пасивного куріння в громадських місцях. ГО “Життя” у партнерстві з Центром громадського здоров’я розпочали соціальну інформаційну антитютюнову кампанію, щоб поінформувати суспільство про нові законодавчі зміни.

Додаткова інформація за тел.: (050) 293-39-97, e-mail: bonkovskaa@center-life.org

(Анастасія Бонковська, менеджерка проєктів ГО «Життя»).

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 10:30 3 листопада, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні стартувала друга хвиля антитютюнової інформкампанії “No Smoking Friendly”

В Україні розпочинається друга хвиля антитютюнової інформаційної кампанії “No Smoking Friendly. Турбота про здоров’я — твій внесок у перемогу України”, що має на меті захистити право українців на бездимне повітря у громадських місцях.

Про це на пресконференції в Укрінформі повідомив виконавчий директор громадської організації “Життя” Дмитро Купира.

“Наша спільна мета — допомогти Україні забезпечити дотримання правового режиму, зокрема Закону №1978-ІХ, спрямованого на захист життя та здоровʼя людей від шкоди тютюну та нікотину. Проведення інформаційних кампаній довело свою ефективність. Заборона будь-якого куріння у громадських та робочих приміщеннях стала для України соціальною нормою, яку підтримує абослютна більшість громадян”, — зазначив Купира.

Він нагадав, що перша хвиля інформаційної кампанії була запущена у травні-липні 2022 року і полягала в інформуванні громадян та субʼєктів господарювання про нові норми антитютюнового закону. Під час кампанії викладалися соціальні відеоролики і вийшла серія публікацій у соцмережах.

Як зазначив виконавчий директор ГО, інформаційну кампанію розробили для посилення виконання оновленого бездимного законодавства. Зокрема, 11 липня 2022 року набули чинності норми антитютюнового Закону 1978-ІХ, якими, зокрема, розширено перелік місць, де не можна курити, та визначено, що відтепер там заборонено курити не лише кальяни, тютюнові вироби та електронні сигарети, а й сигарети для нагрівання (ТВЕНи) разом із пристроями для нагрівання тютюну.

Друга хвиля кампанії “No Smoking Friendly. Турбота про здоров’я — твій внесок у перемогу України”, представлена серією соціальних відео, зовнішньою рекламою у Києві й Львові та кампанією в соцмережах, стартувала у жовтні, вона закликає відповідально виконувати вимоги законодавства та пояснює, як захистити своє право на бездимне середовище.

“Куріння викликає рак, і це всі знають. Куріння викликає хронічне обструктивне захворювання легень, емфізему, хронічний бронхіт, діабет, серцево-судинні захворювання... Турбота про здоров’я одне одного — наша спільна відповідальність під час війни. Дотримання бездимного закону допоможе врятувати життя та здоровʼя тисяч українців, адже вони будуть захищені від шкоди вторинних тютюнових та нікотинових викидів”, — підкреслила керівник відділу поведінкових факторів ризику Центру громадського здоров’я Ірина Сорока.

За її словами, курці ж мають дотримуватися антитютюнового законодавства і не вживати тютюнові вироби у заборонених місцях.

За допомогою онлайн-сервісу ЦГЗ можна інформувати уповноважені органи про порушення щодо куріння у заборонених місцях, реклами тютюнових виробів, нелегальної торгівлі тютюновими виробами, неправильного маркування тютюнових і нікотинових виробів.

Інформаційна кампанія проводиться ГО “Центр громадянського представництва “Життя” спільно з Центром громадського здоров’я за підтримки міжнародної неприбуткової організації “Vital Strategies” ("Стратегії життя").

Згідно з даними ВООЗ, вживання тютюнових виробів є причиною хвороб, внаслідок яких щороку помирає 130 тисяч українців.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-