Здійснення росією терору по знищенню критичної інфраструктури Київщини

Здійснення росією терору по знищенню критичної інфраструктури Київщини

Укрінформ
1 листопада, 13:00  -  брифінг на тему: «Здійснення росією терору по знищенню критичної інфраструктури Київщини».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Андрій Нєбитов - голова Національної поліції в Київській області.

Ключові теми:

  • Здійснення росією терору по знищенню критичної інфраструктури Київщини.
  • Ефективна робота лінії «102» по своєчасному інформуванню сил безпеки щодо ворожих атак, перш за все – шахідів.
  • Робота криміналістів і вибухотехніків на деокупованих територіях: проведення ексгумації слідчими поліції Київщини.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У поліції закликають громадян повідомляти на “102” про проліт ракети чи дрона

Громадяни, які телефонують на номер “102” і надають інформацію про проліт ракет чи дронів, допомагають підвищувати ефективність роботи протиповітряної оборони.

Про це заявив голова поліції Київської області Андрій Нєбитов під час брифінгу в Медіацентрі "Україна-Укрінформ".

"Однією зі складових такої успішною діяльності (ППО — ред.) є, в тому числі, участь громадян в інформування сил ППО про візуальне бачення ракет чи дронів-камікадзе. Ефективно працює спецлінія 102, на яку ми закликаємо громадян повідомляти всю наявну інформацію. Навіть якщо ви тільки чуєте, а не бачите - повідомляйте інформацію", - сказав він.

За словами Нєбитова, в рамках оперативного штабу Київської обласної військової адміністрації налагоджено співпрацю і потрібно декілька секунд, щоб передати інформацію за дзвінком на 102, і відповідну інформацію отримає не лише командування Повітряних сил, але й люди, які безпосередньо збивають дрони чи ракети.

"Ми не завжди бачимо на радарах, ворог використовує маскування, тому допомога людей тут вкрай важлива... За кожним прольотом ми отримуємо близько 20-40 дзвінків від людей, що дає нам, а головне військовим, зрозуміти напрямок руху, яким об’єкт рухається, і як ефективно протидіяти цим явищам", - сказав Нєбитов.

Як повідомлялося, зранку 31 жовтня російські війська вчергове завдали масованого удару по Україні.

За інформацією Генштабу, загарбники атакували військові та цивільні інфраструктурні об’єкти 55 авіаційними керованими ракетами, 45 з яких були збиті українськими захисниками.

На Київщині у темний час доби на вулицях додатково працюватимуть 150 нарядів поліції - Нєбитов

У Київській області у темний час доби на вулицях працюватимуть додатково 150 нарядів поліції для посилення безпеки.

Про це заявив голова Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов під час брифінгу в Медіацентрі "Україна-Укрінформ".

"На території Київської області після проведення відповідної наради з головою Національної поліції Ігорем Клименком прийнято рішення щодо посилення заходів безпеки. Для розуміння - щодобово 350 нарядів поліції заступає на службу - це слідчо-оперативні групи, наряди патрульної поліції, наряди груп швидкого реагування та управління поліції охорони. Щоб посилити безпеку, в темний час доби ми будемо виводити на вулицю ще додатково 150 нарядів", - сказав він.

Нєбитов додав, що це дозволить людям в темну пору доби після роботи безпечно дійти до своїх домівок, щоб відносно них не було скоєно адміністративного чи кримінального правопорушення.

Він також закликав водіїв в темну пору доби враховувати обмежену видимість через вимкнення електроенергії та рухатись зі такою швидкістю, яка дозволить завчасно зупинитись. Крім того, Нєбитов закликав пішоходів носити на одязі світловідбивачі, щоб водій міг їх бачити.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, як вплинуло відключення світла на статистику скоєння злочинів, Нєбитов розповів, що наразі криміногенна ситуація в Київській області стабільна, фіксується незначне зменшення загальних злочинів завдяки профілактичним заходам правоохоронців.

Також він повідомив, що в період воєнного стану на Київщині зареєстровано понад 2500 фактів мародерства і вже у понад 1300 з них повідомлено про підозру.

На Київщині досі невпізнані 200 тіл жертв російських військових - Нєбитов

У Київській області на даний час невпізнаними є тіла 200 осіб, які стали жертвами російських військових.

Про це заявив голова поліції Київської області Андрій Нєбитов під час брифінгу в Медіацентрі "Україна-Укрінформ".

"Їх залишається на даний час 200 тіл, все відбувається відповідно до процедури. Тіла захоронюють, але під відповідним номером, якщо вони не відомі... По процедурі відбирається ДНК і поміщається до бази даних. Далі якщо будь-яка людина звертається з проханням знайти родича, то відбувається забор ДНК та порівняння", - сказав Нєбитов.

Він зауважив, що з результатами експертиз кількість невпізнаних трупів зменшується, родичам передають інформацію, де поховано тіло і приймається рішення про перепоховання за бажанням родичів.

Як повідомлялося раніше, станом на 28 жовтня на Київщині ексгумували 1367 тіл загиблих українців

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-