Історичне рішення ПАРЄ щодо визнання росії країною-терористом, наслідки голосування для України

Історичне рішення ПАРЄ щодо визнання росії країною-терористом, наслідки голосування для України

Укрінформ
14 жовтня, 14:00 -  брифінг на тему: «Історичне рішення ПАРЄ щодо визнання росії країною-терористом, наслідки голосування для України».

Організатори:  Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Марія Мезенцева - народний депутат України, голова постійної делегації ВРУ в ПАРЄ (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Фінальний варіант документу щодо створення спеціального міжнародного трибуналу для рф можуть напрацювати у грудні-січні – депутат

Фінальний варіант документу щодо створення спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії проти України може бути напрацьовано в грудні-січні.

Про це голова Постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ, народна депутатка від парламентської фракції "Слуга народу" Марія Мезенцева розповіла під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

За її словами, трибунал скоріше за все базуватиметься в місті Гаага (Нідерланди). До його складу входитимуть 70-80% міжнародних прокурорів, а також українські прокурори.

Мезенцева зауважила, що є два сценарії напрацювання формату роботи трибуналу: "Або ми беремо групу країн, яка є країнами-засновницями, і вже на цю структуру нанизуємо кожну країну по двосторонньому договору, або ми беремо, наприклад, майданчик Ради Європи, де є 45 країн, або ми беремо ще ширший майданчик – ООН, але це буде важче".

Парламентарка уточнила, що формат наразі визначається. Водночас робоча версія самого документу щодо створення трибуналу вже готова. "Ми доповнюємо (цю версію – ред.), змінюємо відповідно до рекомендацій наших партнерів", – додала Мезенцева.

"Думаю, грудень-січень вийдемо вже на фінальний варіант цього документу", – підсумувала політик.

Як повідомлялося, напередодні Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, якою визнала чинний російський режим терористи, а також закликала прискорити створення спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії проти України.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-