Робота ДСНС під час ліквідації наслідків ракетних ударів по Україні, інформація про загиблих та постраждалих

Робота ДСНС під час ліквідації наслідків ракетних ударів по Україні, інформація про загиблих та постраждалих

Укрінформ
11 жовтня, 14:30 - брифінг на тему: «Робота ДСНС під час ліквідації наслідків ракетних ударів по Україні, інформація про загиблих та постраждалих».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Хорунжий - пресофіцер ДСНС України.

Ключові теми:

- Інформація про загиблих та постраждалих під час російських ракетних ударів по Україні;

- робота ДСНС під час ліквідації наслідків ракетних ударів.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

ДСНС активно використовуватиме свою систему оповіщення населення - Хорунжий

Державна служба надзвичайних ситуацій буде активно використовувати свою нову систему сповіщення про надзвичайні ситуації через мобільні телефони, бо вона є ефективною.

Про це пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Звичайно, ми будемо використовувати цю систему. Вона показала свою ефективність на Заході. Тому ми переймаємо у них найкращий досвід та втілюємо у життя в українських реаліях сьогодення. Тут йдеться не тільки про сигнали, наприклад повітряної тривоги, або загрозу обстрілів, а й пр попередження про надзвичайні ситуації та першочергові дії під час аварій, катастроф, НС техногенного або природного характеру, як то підтоплення, хімічна небезпека та інше», - сказав Хорунжий.

Він зазначив, що систему протестували протягом минулого місяця.

«Є такі вимоги для того, щоб система працювала як годинник, для того, щоб люди чітко отримували повідомлення у разі загрози. Це дуже важливо. Це повідомлення, які з'являються у дуже короткий термін із коротким порадами, вони проходять поверх усіх інших повідомлень, які є на телефонах та мають гучний сигнал», - додав пресофіцер ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, тестування системи екстреного оповіщення Cell Broadcast було завершене наприкінці вересня, надалі обласні військово-цивільні адміністрації інформуватимуть населення про реальні загрози на місцях. Тестування стартувало 7 вересня.

На звільненій Харківщини піротехніки розміновують фактично усі об’єкти інфраструктури – ДСНС

На звільнених від російських загарбників територіях Харківської області триває розмінування. Там виявилося занадто багато роботи для піротехніків.

Про це пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий повідомив на брифінгу в Медіа Центрі Україна — Укрінформ.

«На Харківщині постійно працює зведений загін ДСНС. Це понад 200 людей. І основна частина з них – піротехнічні підрозділи. Думали, що там буде певна кількість мінувань, але це перевищило усі наші розрахунки. Ворог замінував фактично усі об’єкти інфраструктури. Це ЛЕПи, газогони, водогони. Для того, щоб відновити як подачу світла, так і подачу газу і води, потрібно ці об'єкти розмінувати», - сказав Хорунжий.

За його словами, на Харківщині нині працюють найкращі піротехніки з усієї України. «Щодня фактично розміновується та знешкоджується у нас від 1000 до 1500 боєприпасів. Це тільки на території Чугуївського, Ізюмського районів та Балаклії. Робота колосальна. Але вона не може проводитися так швидко, як нам би хотілося, бо ворог застосовує сучасні типи мін. Наприклад, така міна, як ПОМ-3, яка працює дистанційно та розрахована на рухи людини. Їх застосовують у комплексі із розтяжками, мінами іншого типу та протитанковими мінами. Крім того, ще міни-пастки існують. Доводиться піротехнікам розгадувати ці російські «ребуси» з мінної діяльності і поступово рухатися уперед», - сказав пресофіцер ДСНС.

Хорунжий наголосив, що службі потрібна потужна піротехнічна техніка, яка допоможе розміновувати величезну територію Харківщини. Йдеться про машини механізованого розмінування. «Ми звертаємося зараз і до міжнародних організацій, і до країн-донорів, які ці машини нам, сподіваємося, нададуть для того, щоб ми пришвидшили процес розмінування цих територій. Бо заміновано дуже багато», - сказав він.

Пресофіцер ДСНС закликав місцевих мешканців поки що не заходити у ліси, поля, не заїжджали на узбіччя доріг та були максимально обережними.

Як повідомлялося, голова Нацполіції Ігор Клименко нещодавно заявив, що розмінування житлового фонду звільненої від окупантів території Харківської області займе місяць-два, для полів буде потрібно набагато більше часу. Сапери можуть не встигнути до зими.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-