Оперативна та гуманітарна ситуація в Херсоні

Оперативна та гуманітарна ситуація в Херсоні

Укрінформ
7 жовтня, 12:00 - брифінг на тему: «Оперативна та гуманітарна ситуація в Херсоні».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Сергій Хлань - депутат Херсонської обласної ради (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У деокупованих населених пунктах Херсонщини вкрай складна гуманітарна ситуація – Хлань

Наразі найголовніше завдання в деокупованих селах - допомогти людям підготуватися до зимового періоду, вони потребують допомоги продуктами, будівельними матеріалами, необхідно відновити електропостачання.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіа Центрі Україна — Укрінформ розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

«Щодо деокупованих сіл, з кожним днем їх стає все більше і більше… Ситуація гуманітарна вкрай складна. Великі проблеми з їжею, великі проблеми з електропостачанням…наразі ведуться ремонтні роботи…», - поінформував Хлань.

Він відзначив, що будівлі в населених пунктах зруйновані, люди, які пережили окупацію, ховалися у підвалах, чекаючи на ЗСУ. Наразі місцевих мешканців треба забезпечити продовольством, їм потрібні будівельні матеріали - щоб відновити пошкоджені домівки, дрова, адже незабаром зима.

Як підкреслив Хлань, організацією допомоги займаються наразі і благодійні фонди, і фонди обласних депутатів, також працює в деокупованих селах обласна військова адміністрація.

Депутат зазначив, що, звісно, доцільніше евакуюватися з цих населених пунктів, проте є люди, які категорично відмовляються від виїзду, заявляючи, що не покинуть рідні домівки. І їх думку потрібно враховувати і допомагати.

Він підкреслив, що ОВА координує роботу благодійних фондів і контролює гуманітарну ситуацію на деокупованих територіях.

Своєю чергою, голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич оприлюднив у Фейсбуці відео з нещодавно звільненого села Михайлівка, куди привезли продуктові набори від партнерів з World Central Kitchen, а також засоби гігієни від ЮНІСЕФ.

Він запевнив, що гуманітарну допомогу будуть привозити стільки, скільки треба. Для цього ОВА активно співпрацює з міжнародними організаціями – ООН, Червоним Хрестом, Міжнародною організацією з міграції, ЮНІСЕФ та іншими.

Також, як підкреслив голова ОВА, влада працює над тим, щоб забезпечити населені пункти дровами та «буржуйками».

Щодо пенсійних виплат, жителі Михайлівки мають отримати їх до кінця наступного тижня. Сюди повинні приїхати фахівці Укрпошти, які видадуть кошти, інформує голова ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у звільнені Золоту Балку та Любимівку на Херсонщині волонтери доправили гуманітарну допомогу - продуктові набори, хліб, питну воду.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-