Крим. Час повернення

Крим. Час повернення

Укрінформ
21 вересня, 11:00 -  міжнародний круглий стіл на тему: «Крим. Час повернення».

Організатори: Благодійний Фонд «Акцент» за сприяння ГІ «Бурштиновий шлях».

До участі запрошені: Севгіль Мусаєва - головний редактор видання «Українська правда»; Жиґімантас Павільоніс - депутат Сейму Литви; Микола Давидюк - політолог та активіст; Юрій Соболевський - перший заступник голови Херсонської обласної ради; Андрей Андрієвський - головний редактор AVA-TV (Молдова); Ігор Петренко - політолог, Міжнародний центр перспективних досліджень; Стасіс Каушиніс - правозахисник Фонду сприяння захисту громадян (Литва); Едуардс Лининьш - оглядач Латвійського Радіо; Олексій Кущ - економіст; Ігор Чаленко - голова Центру аналізу та стратегій.

Модератори: Дмитро Левусь - співкоординатор ГІ «Бурштиновий шлях», директор ЦСД «Український меридіан»; Олег Лісний - виконавчий директор БФ «Акцент».

Довідково. Зростання бойових спроможностей ЗСУ, втрати та поразки російських окупаційних військ, знищення Україною міфу про російську армію як непереможну «другу армію світу» призводить до висновку, що Україна має змогу визволити усі загарбані росіянами території та відновити свій суверенітет по міжнародно визнаних кордонах 1991 року. Повернення українського контролю над Кримом стає при цьому важливим та центральним завданням.

Як зазначаюсь організатори, Україна має конкретне бачення відновлення Криму у різних сферах та потребує консолідації зусиль України та світу у сприянні відновленню українського суверенітету над півостровом.

Додаткова інформація за тел.: (050) 385 16 03 (Дмитро Левусь).

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 10:30 21 вересня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу:  https://www.youtube.com/c/%D1%83%D0%BA%D1%80%D1%96%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Литовський депутат закликав Україну на всіх рівнях просувати тези саміту «Кримської платформи»

Депутат Сейму Литви Жигімантас Павіленіс закликав українську владу на всіх рівнях постійно повторювати тези про необхідність деокупації Криму, які прозвучали на саміті «Кримської платформи».

Про це Павіленіс сказав під час онлайн-виступу на міжнародному круглому столі в Укрінформі на тему: «Крим. Час повернення».

«Хочу надихнути вас на всіх рівнях усім говорити про те, що ви говорили на «Кримській платформі». Радий, що парламентарі зустрінуться в Хорватії на саміті Кримської платформи, тому вам треба втовкмачувати нам в голову, що Крим під окупацією. Це треба повторювати і на державному, і на президентському, і на парламентському, і на культурному рівнях, тому що в демократичних країнах влада змінюється, приходять нові політики, але треба від цього не відступати, і ви, звісно, ​​переможете рано чи пізно», – вважає депутат Сейму Литви.

За словами Павіленіса, він інтуїтивно припускає, що це буде швидше раніше, ніж пізніше, тому що президент рф володимир путін вже впадає у відчай через невдачі російської армії на фронті.

Водночас він зазначив, що, «знаючи психологію цих звірів, треба відібрати у них те, що вони відібрали у вас».

«Я думаю, Крим психологічно дуже важливий. Треба його відібрати, щоб війна закінчилася, тому що, як кажуть деякі фахівці: «Ми знаємо, хто такі росіяни, вони на горілці та картоплі можуть ще триста років жити під усіма можливими санкціями, вони так взагалі живуть століттями». Тож, треба щоб російські генерали зрозуміли, що вони точно програли війну», - вважає литовський депутат.

Як повідомлялося, 23 серпня відбувся другий саміт Кримської платформи, у роботі якого взяли участь представники близько 60 іноземних держав та міжнародних організацій.

Парламентський саміт "Кримської платформи" відбудеться 24 жовтня в Загребі (Хорватія).

Нові «референдуми» чітко покажуть усьому світу фейковість кримського «волевиявлення» 2014 року – експерт

Оголошені росією псевдореферендуми на захоплених українських територіях ще раз чітко покажуть усьому світу фейковість кримського «волевиявлення» 2014 року.

Про це заявив головний редактор AVA-TV (Молдова) Андрій Андрієвський під час онлайн-виступу на міжнародному круглому столі в Укрінформі на тему: «Крим. Час повернення».

«Ці псевдореферендуми, які зараз хочуть провести на окупованих територіях, дуже чітко покажуть усьому світу, що той «референдум», який був 2014 року (у Криму - ред.), такий самий фейк», - сказав Андрієвський.

Він зазначив, що зараз, коли у різних дискусіях на міжнародних майданчиках росіянам кажуть, що вони просто вкрали Крим, ті заявляють, що це було «волевиявлення народу Криму».

«Зараз ми бачимо на прикладі нових референдумів, що це просто імітація, фейк. Який може бути референдум, що готується три дні, потім по квартирах ходитимуть якісь держиморди-омоновці та змушуватимуть людей голосувати так, як їм треба, і заборонено контрагітацію», - наголосив головний редактор AVA-TV (Молдова).

За його словами, зараз увесь світ бачить, що юридично це «нуль, який не має жодних наслідків».

Андрієвський також висловив думку, що заплановані росією «референдуми» на захоплених територіях - дуже добрий стимул для всієї світової спільноти активніше допомагати Україні та передавати сучаснішу зброю.

«Оголошення мобілізації та оголошення про проведення «референдумів» може знову створити нову хвилю інтенсивної допомоги Україні», - спрогнозував експерт.

Як повідомлялося, 20 вересня ватажки "л/днр" та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили "референдуми про приєднання до росії" та призначили їх на 23-27 вересня.

Міністерство закордонних справ України заявило, що "референдуми" не матимуть жодних юридичних наслідків, і закликало міжнародних партнерів рішуче засудити намір росії провести протиправне голосування, запровадити нові санкції та визнати її державою-спонсором тероризму.

Лідери західних країн вже заявили, що результати фейкових референдумів не визнають.

Водночас президент рф володимир путін 21 вересня сказав, що росія визнає результати «референдумів».

Тим часом результати соціологічного дослідження, проведеного у серпні 2022 року компанією Active Group, свідчать, що на тимчасово окупованих територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невіддільною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово окупованих територіях України відповіли, що не підуть на референдум, якщо російська федерація проводитиме його у їх місті.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-