Старт навчального року

Старт навчального року

Укрінформ
31 серпня, 11:30 -  брифінг на тему: “Старт навчального року”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Сергій Бабак - Голова Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій.

Актуальні теми:

- старт навчального року;

- яким буде навчання у школах в умовах війни;

- навчання на окупованих територіях.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

Учителі, які викладатимуть на захопленій території за російськими програмами, підпадають під колабораціонізм — Бабак

Учителі, які викладатимуть у школах на тимчасово захопленій території предмети за освітніми програмами російської федерації, можуть бути притягнуті до відповідальності за співпрацю з країною-агресором.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“Учителі, які спробують розпочинати навчання за російськими програмами, за нашим законодавством прирівнюються до колаборантів і підпадають під дію Кримінального кодексу України з усіма негативними наслідками. Дітей це не стосується, діти у маленькому віці не розуміють подекуди, що відбувається, і я розумію, що батьки можуть бути залякані і діти під примусом підуть у школу”, - зазначив парламентарій.

Водночас він підкреслив, що більшість вчителів у населених пунктах на захопленій території відмовляються працювати з загарбниками.

За словами Бабака, на тимчасово окупованій території України розташовані близько 1300 шкіл. Він пояснив, що ці школи поки що працюватимуть онлайн.

Як повідомлялося, з 1 вересня навчальний процес розпочнеться у 12,9 тис. закладах загальної середньої освіти, у понад 3,5 тис. з них він відбуватиметься офлайн.

В Україні розглядають можливість створення державної школи для дистанційного навчання - голова Комітету ВР

В Україні опрацьовується можливість створення єдиної державної школи для дистанційного навчання.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Зараз влада думає над тим, щоб створити окрему велику державну дистанційну школу, щоб об’єднати не тільки тих дітей, які перебувають зараз за межами України, а й для того, щоб об’єднати дітей, які є внутрішньо переміщеними особами і їм подекуди важко приходити на навчання в тому місці, де вони перебувають. І щоб об’єднати навіть діаспору, яка є за межами України, щоб вони могли одночасно здобувати українську освіту і освіту країни, у якій перебувають", - зазначив парламентарій.

За його словами, ідея такої школи належить комітету, і зараз це питання обговорюється з Міністерством освіти та науки, триває пошук донорів і ресурсів.

Бабак додав, що у найближчі місяці буде представлено більше інформації про таку школу.

Водночас він запевнив, що діти, які виїхали з України після повномасштабного вторгнення росії, залишаються учнями тих шкіл, де вони навчалися до 24 лютого, з кожною дитиною школи підтримують зв'язок.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-