Лікування і реабілітація військовослужбовців МВС під час повномасштабного вторгнення рф на територію України

Лікування і реабілітація військовослужбовців МВС під час повномасштабного вторгнення рф на територію України

Укрінформ
12 липня, 14:00 - брифінг на тему: «Лікування і реабілітація військовослужбовців МВС під час повномасштабного вторгнення рф на територію України».

Організатор: Міністерство внутрішніх справ України.

Спікер: Альона Матвєєва - речниця МВС.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 13:30 12 липня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Стаціонарне лікування у закладах МВС за час вторгнення рф пройшли більше 1,7 тис. поранених військових – Матвєєва

З початку повномасштабного вторгнення рф стаціонарне лікування у відомчих закладах Міністерства внутрішніх справ пройшов 1781 поранений військовослужбовець МВС, амбулаторне – більше 580.

Про це під час брифінгу у в Укрінформі заявила речниця МВС України Альона Матвєєва.

Вона розповіла, що існує кілька етапів надання медичної допомоги пораненим. Зокрема, перший етап – це надання самодопомоги або взаємодопомоги безпосередньо на полі бою (можуть залучатися парамедики, санітарні інструктори).

Другий етап – це коли за потреби відбувається шпиталізація особи до найближчого комунального закладу охорони здоров’я або військового шпиталю (саме на цьому етапі може використовуватися аеромедична евакуація поранених).

«Цей медзаклад може бути іншого відомчого підпорядкування, але він має бути найближчий. Третій етап – це переведення поранених саме до закладів здоров’я МВС для продовження лікування. Станом на 8 липня, пройшли амбулаторне лікування 582 поранених, стаціонарне – 1781 поранений, військову лікарську експертизу пройшли 583 поранених», - поінформувала речниця МВС.

Вона також зазначила, що у зв’язку з повномасштабним вторгненням рф в Україну всі заклади системи охорони здоров’я МВС залучені до лікування та реабілітації особового складу підрозділів міністерства, які несуть службу і виконують службові обов’язки безпосередньо у зоні активних бойових дій.

За її словами, після початку війни різко змінилася організація системи охорони здоров’я системи МВС.

«Раніше у нас було небагато закладів, які надавали хірургічну або ортопедичну допомогу. Із початком активних бойових дій у нас всі заклади охорони здоров’я системи МВС перейшли на цілодобовий режим роботи, а також були підлаштовані саме під надання допомоги пораненим, тієї, якої вони потребують», - сказала Матвєєва.

Серед іншого, представниця МВС уточнила, що перелік медичних послуг у міністерстві розширився. Насамперед мова йде про хірургічну допомогу, а також про спеціалізовані види медичної реабілітації.

«Наприклад, раніше була незначна кількість пацієнтів з ушкодженням опорно-рухового апарату. Але коли прийшла до нас (повномасштабна – ред.) війна, то стала більшою не тільки кількість поранених, але й саме надання послуг», - додала речниця.

Як повідомляв Укрінформ, у Макарові на Київщині запрацював тимчасовий мобільний госпіталь.

Уже підготували документи на 232 військових для лікування за кордоном – МВС 

У Міністерстві внутрішніх справ України наразі вже підготували документи на 232 військовослужбовця для направлення за кордон на лікування та реабілітацію.

Про це під час брифінгу в Укрінформі заявила речниця МВС України Альона Матвєєва.

За її словами, реабілітацію у медичних реабілітаційних центрах МВС наразі пройшло 468 поранених.

«Якщо говорити про направлення їх на лікування, а також на реабілітацію за кордон, то наразі направлено, у тому числі на протезування. 89 поранених. Ще було підготовлено документи на 232 особи для направлення за кордон на лікування реабілітацію, а також на протезування», - уточнила речниця МВС.

Вона зазначила, що найчастіше реабілітації потребують після травм опорно-рухового апарату, черепно-мозгових травм та їхніх наслідків, а також після вибухових травм. Медико-психологічна реабілітація необхідна постраждалим із посттравматичними розладами і з синдромом емоційного вигорання.

Представниця МВС заявила, що велика кількість артобстрілів негативно впливає на психологічний стан військових.

«Таким чином ми отримали велику кількість військовослужбовців саме з психічними захворюваннями. Наразі ми теж цю проблему вирішуємо. І певні види реабілітації теж налаштовані на цю категорію військовослужбовців», - поінформувала вона.

За її словами, МВС також здійснюються заходи щодо соцзабезпечення членів родин військових, які загинули або перебувають у полоні. Матвєєва уточнила, що наразі підписуються документи, щоб цим особам могли надавати меддопомогу, санітарно-курортне лікування та психологічну допомогу.

Вона додала, що наразі заклади охорони здоров’я системи МВС отримали значний обсяг медикаментів, перев’язувальних матеріалів, засобів індивідуального захисту, також медичних аптечок від міжнародних партнерів

Матвєєвої зауважила, що за кошти держбюджету з початку повномасштабних військових дій було закуплено 23 одиниці спеціалізованого гуманітарного транспорту.

Як повідомляв Укрінформ, 26 червня речник Національної гвардії України (НГУ) Руслан Музичук поінформував, що з Україні за кордон на тому тижні на лікування вирушили 14 військовослужбовців НГУ.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-