Про стан охорони здоров'я

Про стан охорони здоров'я

Укрінформ
2 червня, 12:00 - брифінг на тему: « Про стан охорони здоров'я». 

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Михайло Радуцький - голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Теми до обговорення:

Стан охорони здоров'я. Забезпечення закладів лікування. 

Епідемія COVID-19. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1).  

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com 

Акредитація триватиме до 11:30 2 червня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.  

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV  

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Від рук загарбників загинули 11 медичних працівників, повністю знищені понад 100 медзакладів - Радуцький

Від рук російських загарбників загинуло 11 медичних працівників, повністю знищено понад 100 медичних заклади.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

"На сьогоднішній день 627 медзакладів пошкоджено, а більше 100 вже, на жаль, не підлягають відновленню, вони знищені повністю. Що стосується аптечної мережі — 27 аптек зруйновано, 396 зазнали пошкоджень. Найстрашніше, що на сьогодні загинуло 11 медичних працівників, при чому вони загинули не від поранень, вони були просто вбиті. 46 медичних працівників поранені", - сказав Радуцький.

Народний депутат відзначив, що спеціально поцікавився істрією Другої Світової війни. За його словами, таких втрат за приблизно такий же термін у Другій світовій війні не зазнала жодна система охорони здоров'я тих країн, які були окуповані фашистськими німецькими військами.

"Це каже про те, що проти нас ведеться війна на знищення, бо знищують лікарів, які допомагають всім, навіть військовополоненим росіянам”, - сказав Радуцький.

Як повідомляв Укрінформ, майже 2 тисячі медиків з інших країн звернулись до Міністерства охорони здоров’я з бажанням працевлаштуватись в Україні.

Радуцький заперечив дефіцит медперсоналу в Україні

Медичні працівники, які переїхали з тимчасово захоплених територій, надолужили брак медперсоналу на контрольованій урядом території України.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

“У зв’язку з тим, що у нас зараз є дуже багато тимчасово переміщених осіб - це лікарі, медичні сестри з Донецької, Луганської областей, півдня України, - вони сьогодні якраз і додають те, чого не вистачає нам на територіях, які перебувають під контролем України. Тому сьогодні ми відчуваємо дефіцит медичного персоналу навіть менший, ніж у довоєнний час”, - сказав Радуцький.

Він також зазначив, що на початку повномасштабної російської агресії багато іноземних фахівців висловили бажання приїхати в Україну і допомогти в лікуванні пацієнтів. Зокрема, у перші два тижні було близько 5 тисяч охочих.

“Люди приїжджають постійно, оперують, лікують. Навіть ті люди, які не мають медичної освіти, приїжджають і працюють санітарами в українських лікарнях, бо світ хоче допомагати і показує так свою солідарність з Україною”, - наголосив Радуцький.

Раніше він повідомив, що від рук російських загарбників загинуло 11 медичних працівників, повністю знищено понад 100 медичних заклади.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

В Україні фіксують до 4 тис. випадків COVID-19 на тиждень - Радуцький

В Україні фіксується до 4 тис. випадків COVID-19 на тиждень, активних випадків не більше 29 тисяч, госпіталізовано з ускладеннями внаслідок короновірусної хвороби - 1,5 тис. осіб.

Про це на брифінгу в Медіа-центрі Україна - Укрінформ повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

“На сьогоднішній день ми фіксуємо не менше 4 тис. випадків ковіду на тиждень. При чому це Омікрон, він проходить трохи легше, тому нема такої значної кількості госпіталізацій. Але все одно ми маємо госпіталізованих 1,5 тис. осіб з ускладненнями ковіду. А активних випадків — приблизно 29 тисяч”, - сказав Радуцький.

Зниження виявлення випадків захворювання на COVID-19 Радуцький пов’язав із тим, що зараз люди через війну та при легших симптомах захворювання не йдуть здавати ПЛР-тести.

Також він зазначив, що до війни в тиждень проводилося до 100 тисяч вакцинацій проти COVID-19, наразі — близько 50 тисяч вакцинацій.

“Це теж дає результат, що у нас не дуже сильно розповсюджений ковід. Ковід послабкішав, і ми бачимо , що в європейських країнах, в тій же Німеччині, відміняються всі обмеження на відвідання країни,я кі були введені з ковідом. Ковід — ще один сезон, і він стане звичайною застудою”, - сказав Радуцький.

Також Радуцький прокоментував розповсюдження в світі так званої мавпячої віспи.

“За даними ВООЗ мавпяча віспа не приведе світ до нової пандемії. Це хвороба набагато легша, ніж ковід, не передається так швидко та легко як ковід, бо щоб захворіти від іншої людини, це має бути побутовий контакт. Мавпяча віспа не така загрозлива, ВООЗ вважає, що такої вакцинальної кампанії, як від ковіду, не треба”, - сказав Радуцький.

Водночас він зауважив, що рано чи пізно ця хвороба все-таки може з’явитися в Україні, оскільки дуже багато наших громадян вже повертаються з країн, де це захворювання фіксувалося. За його словами хвороба може протікати важко, але відсоток летальних випадків низький.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні очікують рекомендації від ВООЗ, як протидіяти розповсюдженню мавпячої віспи, й готують відповідні заходи.

Радуцький прокоментував заборону закупівлі ліків, вироблених у білорусі та росії

Ліки для орфанних, онкологічних захворювань світових фармкомпаній, які мають виробничі майданчики в росії та білорусі, не заборонені в Україні, єдина вимога — щоб вони завозилися в Україну не з російських чи білоруських виробничих майданчиків, а з країн ЄС.

Про це на брифінгу в Медіа-центрі Україна - Укрінформ сказав голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

“На сьогоднішній день в законі є виключення: якщо це оригінальні ліки, якщо це ліки з оригінально молекулою, це що стосується орфанних захворювань, навколо чого зараз найбільше спекуляцій, що стосується онкологічних захворювань, ці ліки не забороняються в Україні. Але ми вимагаємо, щоб ці ліки завозилися в Україну не з російських площадок, а з площадок, розташованих на території Європейських союзу або третіх країн. Це проблема, яку повністю можна вирішити”, - сказав Радуцький.

Народний депутат додав, що до 90% ліків, які виробляють фармкомпанії, що сплачують податки в російський бюджет, з якого фінансується війна проти України, мають заміну.

“Це не оригінальні ліки, це дженерики, які виробляються практично у всьому світі”, - сказав Радуцький.

Він наголосив, що ЄС вводить санкції проти компаній, що працюють в росії, і компанії виводять свої бізнеси з країни агресора. Тим більш дивно, якщо Україна не робить те ж саме стосовно виробників, що своїми податками в російський бюджет допомагають фінансувати війну в Україні.

Як повідомлося, в травні Верховна Рада України підтримала зміни до Закону України "Про лікарські засоби», що дозволяють обмежити обіг лікарських засобів, виробництво яких розташоване на території російської федерації або республіки білорусь".

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-