Медичне забезпечення Національної гвардії України за умов воєнного стану

Медичне забезпечення Національної гвардії України за умов воєнного стану

Укрінформ
4 травня,  11:30 - брифінг на тему: “Медичне забезпечення Національної гвардії України за умов воєнного стану”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Денис Трегуб — начальник медичного управління ГУ НГУ.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) - онлайн (Zoom).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  онлайн через ZOOM.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 11:00 4 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформуhttps://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали:

Медслужба Нацгвардії надає допомогу за першим рівнем НАТО

Медична служба Національної гвардії України надає допомогу за першим рівнем НАТО.

Про це зазначив начальник медичного управління Нацгвардії Денис Трегуб під час пресконференції в медіацентрі Україна — Укрінформ “Медичне забезпечення Національної гвардії України за умов воєнного стану”.

“На сьогодні медичною службою Національної гвардії України, у відповідності до своїх спроможностей, організовано надання медичної допомоги за першим рівнем – по НАТО ROLE-1. Це невідкладна медична допомога, долікарська медична допомога і перша лікарська допомога”, - сказав він.

Надалі, додав Трегуб, бійці отримують вторинну кваліфіковану допомогу уже в мобільних військових госпіталях Міністерствах оборони, у закладах охорони здоров’я Міністерства внутрішніх справ в областях, а також у визначених закладах Міністерства охорони здоров’я і у військовому госпіталі Нацгвардії.

Як зазначив посадовець, медики відомства пройшли підготовку в Навчальному центрі Нацгвардії за програмою «бойовий медик взводу», яка була запроваджена за участю Об’єднаної оперативно-тактичної групи в Україні (операція UNIFIER).

Крім того, починаючи з 2014 року у відомстві переглянули програми з військово-медичної підготовки та включили до них сучасні медичні техніки TCCC, додав Трегуб.

Він розповів, що завдяки збільшенню фінансування Нацгвардії за кошти резервного фонду закупили лікарські засоби та медичне майно для надання невідкладної медичної допомоги.

Також Нацгвардія отримала велику кількість санітарних автомобілів різного класу та медичного майна від громадських організацій, благодійних фондів і державних установ.

Наразі заклади охорони здоров’я Нацгвардії використовують нове медичне обладнання для лікування поранених і хворих будь-яких категорій, в тому числі внутрішньо переміщених осіб, та проведення медико-психологічної реабілітації поранених, серед яких - визволені з полону.

Водночас, відповідаючи на запитання щодо поранених і загиблих бійців НГУ, Трегуб зауважив, що "втрати є, і вони значні”.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях. 

Нацгвардія потребує броньованих санітарних автомобілів - начальник медуправління НГУ

Національна гвардія України потребує броньованих санітарних автомобілів.

Про це повідомив начальник медичного управління НГУ Денис Трегуб під час пресконференції в медіацентрі Україна — Укрінформ.

“На жаль, на сьогодні ще є потреба в санітарних автомобілях, у тому числі броньованих. У нас не було такого виробництва, і зараз важко наростити кількість броньованого медичного транспорту”, - сказав він.

За словами посадовця, наразі відомство працює над цим питанням із закордонними партнерами, вдосконалює цей напрямок і за рахунок власних можливостей.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан.

Європейський Союз, США, інші країни застосували потужні санкції проти країни-агресора.

Відео:

Video:


Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-