Відновлення міської інфраструктури після воєнних дій

Відновлення міської інфраструктури після воєнних дій

Укрінформ
5 травня, 14:00 -  пресконференція на тему: “Відновлення міської інфраструктури після воєнних дій. Світовий досвід та специфіка України”.

Організатори: Медіа Центр Україна - Укрінформ.

Учасники: Сергій Бушуєв - академік, президент Української асоціації управління проектами; Петро Куликов – ректор Київського національного університету будівництва та архітектури; Уле Густавсен - ректор, Вища школа архітектури, (Осло, Норвегія); Владислав Трубіцин – депутат депутат Київської міської ради, голова Постійної комісії Київської міської ради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою; Юрій Єхануров - радник начальника Гостомельської селищної військової адміністрації; Віоллета Дворнікова - депутат Ірпінської ради; Сергій Вакарін - голова UkraineIS, магістр Манчестерського університету; Іван Степурін - президент міжнародного благодійного фонду "ТВОЯ ДОБРОТА"; Роман Захаренков - генеральний директор компанії національний виробник пінопласту "ВИК-БУД".

Формат заходу – офлайн (Зала 2) - онлайн (Zoom).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2) та  онлайн через ZOOM.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 13:30 5 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформуhttps://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали: 

На відбудову Ірпеня потрібно 1 млрд доларів – депутат

На відбудову міста Ірпеня Київської області потрібно 1 млрд доларів.

Про це сказала депутат Ірпінської ради Віоллета Дворнікова під час пресконференції в Укрінформі на тему: «Відновлення міської інфраструктури після воєнних дій. Світовий досвід та специфіка України».

«Ми порахували, що на відбудову будинків нам потрібно приблизно 850 млн доларів і на інфраструктурні об’єкти – приблизно 150 млн доларів. Тобто ми говоримо про 1 млрд доларів на відновлення життєдіяльності міста», - сказала Дворнікова.

За її словами, місто зруйновано на 75%. На сьогодні міська влада має доступ до 17 535 об’єктів, з них - 875 повністю зруйновані, 2738 частково зруйновані, 8651 поверхнево пошкоджений будинок.

Дворнікова зазначила, що місто вже очищене на 90%, дороги та тротуари на 99%, прибудинкові території на 90%.

На сьогодні до Ірпеня вже повернулися понад 25 тисяч людей, але, за словами депутата, більше 10 тисяч жителів залишилися без житла, в місті не вціліло жодної школи та садочка.

«Нас відвідують дуже багато представників української влади та усього світу. Різноманітні фонди хочуть нам допомогти. У нас залишились без житла понад 10 тисяч людей, не залишилось жодної школи та садочка, які можуть приймати дітей», - зазначила Дворнікова.

Під час заходу повідомили, що до Ірпеня Київської області прибули близько 120 архітекторів з усієї України для планування стратегії розвитку міста.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня Київську область було визволено від російських військ.

З 24 лютого триває російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Найбільшою проблемою для Гостомеля є те, що людям ніде жити – Єхануров

Найболючішою проблемою для звільненого від загарбників міста Гостомеля Київської області є зруйноване житло.

Про це сказав радник начальника Гостомельської селищної військової адміністрації Юрій Єхануров під час пресконференції в Укрінформі на тему: «Відновлення міської інфраструктури після воєнних дій. Світовий досвід та специфіка України».

«Людям немає де жити, і це є найболючіше питання, на яке ми поки що не можемо дати твердої відповіді. На спеціально виділених майданчиках буде збудовано тимчасове житло за допомогою іноземних партнерів. Думаю, десь наприкінці травня розпочнемо зведення цих будівель», - пообіцяв Єхануров.

За його словами, всього під час бойових дій було пошкоджено 459 об’єктів соціальної інфраструктури, житлових будинків, доріг, мостів, жодна школа не може зараз приймати дітей.

Єхануров також зазначив, що попри заклики влади поки що не повертатися до зруйнованого Гостомеля, щодня туди прибуває 300-400 людей, які подають заяви на оцінку пошкодженого майна.

«За останній тиждень більше 1 тисячі громадян подали заяви на оцінку пошкодженого майна та заяви на отримання допомоги тими, хто весь час провів під окупацією», - сказав Єхануров.

Як повідомлялося, Гостомель на Київщині одним із перших прийняв на себе удар російських військ під час повномасштабного вторгнення.

2 квітня Київську область було визволено від російських військ.

З 24 лютого триває російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Відео: 

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-