Цифрові сервіси та проєкти МВС в умовах війни

Цифрові сервіси та проєкти МВС в умовах війни

Укрінформ
2 травня, 10:00 - брифінг на тему: «Цифрові сервіси та проєкти МВС в умовах війни». 

Організатор:  Укрінформ.

Спікер: Ігор Бондаренко - заступник Міністра внутрішніх справ України.

Формат заходу – онлайн (Zoom)

Журналісти зможуть поставити питання онлайн через ZOOM.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 9:30 2 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали:

У МВС поки вирішують, чи запроваджувати у Дії послугу з перереєстрації авто

У Міністерстві внутрішніх справ поки вирішують, чи запроваджувати у застосунку «Дія» послугу щодо перереєстрації авто.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко на брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ.

"В частині того, чи запускати сервіс перереєстрації авто, то тут є певні питання, чи критично це треба зараз. Сервісні центри працюють в переважній більшості регіонів, де це зараз можливо. Ми будемо це зважувати. Технічно ми до цього готуємось, чи буде це запроваджуватись. Ми наразі не готові про це поінформувати", - сказав Бондаренко.

Як повідомлялося, у Міністерстві внутрішніх справ у 2022 році планували запровадити у застосунку «Дія» низку послуг, серед яких можливість перереєстрації авто.

Довідку про несудимість по-новому отримали за 2 тижні більше 21 тисячі громадян – Бондаренко

Витягів з інформаційно-аналітичної системи «Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості» за два тижні роботи цього сервісу отримало вже більше 21 тисячі громадян.

Про це під час брифінгу у медіацентрі Україна-Укрінформ заявив заступник міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко.

«Щодо нового формату довідки про несудимість, то наразі це вже реалізовано у форматі витягу. І цей сервіс ми запустили у роботу 18 квітня. Одразу ж можу сказати таку умовну статистику: з того часу у нас уже видано таких витягів більше 21 тисячі, це за 2 тижні роботи», - поінформував заступник міністра.

За його словами, на цьому витягу також можна побачити відповідний QR-код для зручності перевірки його дійсності, тому будь-яка особа, яка приймає цей витяг, може пересвідчитися, що це коректний витяг, і за прямим посиланням переглянути цю інформацію у самому реєстрі.

Бондаренко уточнив, що це питання набуло такої критичної актуальності, адже значна частина громадян, на жаль, вимушена була виїхати за кордон.

«І за кордоном наші співгромадяни оформлювали відповідні документи, і низка країн вимагають надання такої інформації про особу, а саме – про відсутність якихось кримінальних обмежень, тощо. Тому якраз і в цій частині він (цей витяг – ред.) був так само актуальний, і ми це питання вирішили», - заявив він.

Заступник очільник МВС зазначив, що окремим важливим питанням є апостилювання цього витягу, що є необхідним при виїзді за кордон для визнання цього документу.

«І я можу анонсувати дещо: ми спільно з МЗС опрацьовували це питання, - є відповідний проєкт змін до постанови Кабміну, яка врегульовує ці питання, і я сподіваюся, що найближчим часом будуть внесені відповідні зміни, що буде цей алгоритм відкорегований і проблемні питання, які виникали у наших громадян щодо проставлення апостилів, також будуть зняті і спрощені», - сказав він.

Як повідомлялося, у Міністерстві внутрішніх справ з 18 квітня запрацював сервіс vytiah.mvs.gov.ua, за допомогою якого українці можуть отримати електронну послугу замовлення витягу із інформаційно-аналітичної системи «Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості».

На Київщині вже відзняли частину матеріалу в рамках проєкту з оцифрування наслідків вторгнення рф - МВС

У низці населених пунктів Київщини вже відзняли частину матеріалу в рамках спільного проєкту Міністерства внутрішніх справ та експертів Google з оцифрування наслідків вторгнення росії.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко на брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Зараз найближчі міста до Києва: Ірпінь, Буча, Гостомель, Стоянка, Горенка - ми там вже частину матеріалу відзняли... І зараз ми якраз ведемо роботу над тим, щоб масштабувати цю роботу, бо, на жаль, обсяги, які нам необхідно зафіксувати, досить значні і географія їх широка. Це і Сумська, Чернігівська області. Це ті місця, де є змога зараз проводити цю роботу. Крім того, ще є частина таких міст і містечок, де ми зараз таку роботу провести не можемо, але маємо бути готовими до них", - сказав Бондаренко.

Він зазначив, що панорами зруйнованих будинків, доріг, інфраструктури можна переглянути на картах Google.

За його словами, проєкт буде у загальному доступі для людей, які хочуть володіти об‘єктивними даними про свою місцевість та своє нерухоме майно. Окремо планується створити сервіс для правоохоронців та рятувальників, які зможуть використовувати його як інформаційно-довідковий ресурс для координації своїх дій та додаткової фіксації стану речей в регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня у МВС поінформували, що Міністерство внутрішніх справ разом із експертами Google розпочали проєкт з оцифрування наслідків російського вторгнення у зруйнованих містах України.

Українці через сайт ДСНС надіслали понад 10 тис. повідомлень про вибухонебезпечні об'єкти

В Україні громадяни подали вже понад 10 тисяч заявок про виявлення вибухонебезпечних предметів через сторінку з інтерактивною мапою на сайті ДСНС.

Про це під час брифінгу у медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив заступник міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко.

Він нагадав, що на офіційному сайті ДСНС запрацювала інтерактивна мапа з місцями виявлення вибухонебезпечних предметів і небезпечних ділянок та інформацією щодо перебігу розмінування.

«Також у цьому ресурсі працює сервіс, коли громадяни можуть поінформувати ініціативно, з наданням відповідних координат і відповідними зображеннями, про знайдені ними, на їх думку, небезпечні об’єкти, щоб підрозділи ДСНС могли відповідним чином реагувати. Наразі надійшло вже більше 10 тисяч повідомлень», - поінформував Бондаренко.

За його словами, цей сервіс був створений саме для того, щоб максимально убезпечити громадян, які повертаються до міст і сіл, де ще досі можуть залишатися значні обсяги цих небезпечних предметів після російських військових.

«Закликаю, щоб цим сервісом активно користувалися наші громадяни, і щоб вони також дотримувалися рекомендацій, які надходять від ДСНС, тому що, на жаль, є випадки, коли транспорт підірвався на міні. Я сподіваюся, що і підрозділи ДСНС, і інші профільні підрозділи, які допомагають у розмінуванні, що вони цю роботу виконають у досить стислий термін, наскільки це можливо», - сказав заступник глави МВС.

Він також нагадав про те, що раніше було створено сервіс для координації дій рятувальних служб, евакуації населення та надання гуманітарної допомоги - Тelegram-бот @Evacuation2022_bot.

Через цей чатбот є змога додати свої контакти, геолокацію та зв'язатися із представниками Координаційного центру, який працює спільно з Мінреінтеграції, Українською асоціацією районних та обласних рад.

Цей ресурс, за інформацією МВС, був створений саме для евакуації населення, а також для надання екстреної допомоги.

«Завдяки тому, що із сервісом працюють представники територіальних громад, швидко залучаються до допомоги представники відповідних профільних служб - як із системи МВС, так і інші - МОЗ, волонтери», - поінформував він.

За словами Бондаренка, цей Телеграм-бот уже показав свою ефективність.

Як повідомлялося, від початку широкомасштабного вторгнення росії на території України піротехніки знешкодили понад 80 тисяч вибухонебезпечних предметів, у тому числі майже 2 тисячі авіаційних бомб. 

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-