Відеозвернення молоді України «Україна 2022 очима української молоді» до молоді всього світу

Відеозвернення молоді України «Україна 2022 очима української молоді» до молоді всього світу

Укрінформ
19 квітня, 10:30 - презентація англомовного відеозвернення молоді України «Україна 2022 очима української молоді» до молоді всього світу. 

Організатор:  Укрінформ.

Учасники: Марина Попатенко – заступник міністра молоді та спорту України; Наталія Федорчук - голова міжнародного жіночого руху «За сімейні цінності»; Леся Хемраєва - керівник молодіжного напрямку та «Молодіжні цінності» МЖР «За сімейні цінності»; Марія Кухар (м.Чернігів); Валерія Оксюта (м.Бровари); Катерина Нестеренко (м.Київ); Ярема Сушинський (м.Львів); Ярослав Федорчук (м.Київ); Вікторія Томин (Івано-Фрвнківськ); Нікіта Смірнов (м.Одеса); Ярина Сочка (Київ), Ростислав Кархут (Львів), Максим Крижановський (Львів).

Коротко. Відеозвернення відзняте за ініціативи молодіжної організації «Молодіжні цінності», яке є частиною міжнародного жіночого руху «За сімейні цінності» і покликане донести правду про війну в Україні, доповнити уявлення міжнародної молоді про те, як змінилось життя кожного українця з 24 лютого 2022 року. 

Молодь правдиво ділиться досвідом своєї зустрічі з війною, розповідають, як організовували свою волонтерську діяльність, чим займаються і як вирішують проблеми, із якими стикаються. 

Вони пропонують молоді всього світу обговорити, як об’єднати зусилля, щоб зміцнити мир на планеті Земля і не дозволити жаху, який зараз відбувається в Україні, повторитися в інших країнах світу. 

Відеозвернення вже розіслане на адреси студентських рад провідних університетів Європи, Америки, Канади, Австралії із пропозицією організувати спільні відеоконференції в ZOOM, щоб надати правдиві відповіді на всі питання, які зацікавлять молодь світу та виробити спільні стратегії зміцнення миру.

Формат заходу - офлайн-онлайн (Zoom)

Журналісти зможуть поставити питання онлайн через ZOOM.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 9:30 19 квітня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Українська молодь закликала молодь світу виробити спільні стратегії для зміцнення миру

Українська молодь записала відеозвернення, в якому розповідає правду про жахи війни, що відбувається на нашій землі, і закликає молодь різних країн світу виробити спільні стратегії задля зміцнення миру.

Про це повідомила під час презентації в Укрінформі англомовного відеозвернення «Україна 2022 очима української молоді» до молоді всього світу керівник молодіжного напрямку та «Молодіжні цінності» МЖР «За сімейні цінності» Леся Хемраєва.

«Мета нашої ініціативи – донести всю правду про повномасштабну війну росії проти Україні, показати всьому світу, що відчуває, за що хвилюється українська молодь. Показати той біль і ті жахіття, що зараз відбуваються, як змінилося життя кожного українця з 24 лютого 2022 року. Відеозвернення записали молоді люди з різних регіонів України. Ми звертаємось до всіх міжнародних університетів, до студентських спільнот, міжнародних молодіжних організацій із закликом об’єднання заради миру», - сказала Хемраєва.

Вона зазначила, що відеозвернення вже розіслане на адреси студентських рад провідних університетів Європи, Америки, Канади, Австралії із пропозицією провести велику Міжнародну молодіжну конференцію, аби обговорити питання, які зацікавлять молодь світу, та виробити спільні стратегії зміцнення миру.

Також вона поінформувала, що ініціативу підтримало Міністерство молоді та спорту, і запросила долучитися до неї Міністерство освіти та науки.

«Цей рух має ширитися, запрошуємо всіх доєднуватися», - закликала Хемраєва.

Як зазначила заступник міністра молоді та спорту України Марина Попатенко, відео містить історії молодих українців, які на 55-й день війни стали старшими і сильнішими на десятки років, які проявляють себе в різних напрямках, зокрема це волонтерство і турбота про незнайомих людей. Такі історії мають спонукати до прагнення миру.

Водночас вона навела статистику, відповідно до якої до 24 лютого в Україні проживало 10,5 мільйона молодих людей.

«Це третина населення України, які будували своє майбутнє у вільній, незалежній, демократичній державі. І все скінчилося в один момент 24 лютого, коли росія принесла на нашу землю горе, смерть, убивства, тортури, руйнування і злочини проти людяності. І понад 2 млн молодих людей були вимушені поїхати зі свого дому і є внутрішньо переміщеними особами. Понад 2 млн молодих людей стали біженцями і вимушені були виїхати за територію України. Це 40 відсотків загальної кількості молодих людей в Україні», - сказала Попатенко.

Водночас голова міжнародного жіночого руху «За сімейні цінності» Наталія Федорчук додала, що в Україні 7,5 млн дітей. З початку війни тільки офіційно 210 вбито, сотні поранено, сотні катовано, сотні зґвалтовано російськими військовими.

«Кожен із 7,5 млн дітей знає, що таке бомбосховища і що таке евакуація. Десятки тисяч цих дітей вже бачили смерть на власні очі. Тисячі втратили батька або маму. Це діти різних національностей, які до 24 лютого мали щасливе дитинство», - підкреслила вона.

Голова МЖР «За сімейні цінності» подякувала українській молоді за її ініціативу, що має донести до молоді світу важливість миру та об’єднання навколо цієї ідеї.

«Цей жах, який зараз переживає Україна, не повинен повторитися», - наголосила Федорчук.

Відеозвернення відзняте за ініціативи молодіжної організації «Молодіжні цінності», що є частиною міжнародного жіночого руху «За сімейні цінності».

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-