Зупинити «бізнес на крові» з державою-агресором росією

Зупинити «бізнес на крові» з державою-агресором росією

Укрінформ
15 квітня, 11:00 - пресконференція на тему: «Зупинити «бізнес на крові» з державою-агресором росією» 

Організатор: Укрінформ.

До участі запрошені: Ярослав Юрчишин – народний депутат України; Ярослав Железняк – народний депутат України; Дмитро Купира – виконавчий директор громадської організації «Життя».

Коротко. Під час заходу учасники пресконференції розкажуть про світовий тренд міжнародних компаній з припинення економічної діяльності в росії та звернуть увагу на компанії, які все ж вирішили продовжити роботу в країні-агресорі незважаючи на руйнівні дії російської влади. Народні депутати поінформують про законодавчу ініціативу щодо додаткового оподаткування суб'єктів господарювання, пов'язаних економічними зв'язками з рф. Учасники обговорять перспективи запровадження урядами інших держав додаткового оподаткування компаній, що продовжують роботу в росії.

Довідково. За півтора місяці з часу широкомасштабного нападу росії на Україну, понад 600 міжнародних компаній пішли з російського ринку, адже не хочуть фінансувати зі своїх податків військові дії та військові злочини, які вчиняє росія проти громадян України. 

Формат заходу - офлайн-онлайн (Zoom)

Акредитація представників ЗМІ: Дмитро Полонський, медіакоординатор ГО «Життя», 063 344 12 69, dmytro.p@center-life.org

Журналісти зможуть поставити питання онлайн через ZOOM.

Акредитація триватиме до 10:00 15 квітня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, після чого буде надано доступ до посилання на захід в Zoom. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Рада наступного тижня планує збільшити податки для бізнесу, що продовжує працювати в рф - Железняк

Депутати вже наступного тижня планують ухвалити законопроєкт, який направлений на збільшення податків для компаній, які продовжують свою діяльність у росії.

Про це в Укрінформі під час пресконференції на тему: «Зупинити «бізнес на крові» з державою-агресором росією» сказав народний депутат України Ярослав Железняк.

«На жаль досить велика кількість компаній залишається на російському ринку. Це менша частина ніж ті хто вийшов, це приблизно 20%. Однак, зараз у нас приблизно 106 компаній, які залишаються на ринку рф, і 232 - це ті компанії, які пообіцяли вийти, але поки не поспішають»,- сказав Железняк.

З його слів, якщо компанія продовжує лишатись працювати в рф, то таким чином вони продовжують фінансувати агресора, тож має сплачувати більше податків на відновлення України. Через це народні депутати пропонують застосувати додаткове оподаткування для тих компаній, що продовжують працювати на території країни-агресора, та у 1,5 рази підвищити ставку податків на прибуток підприємств, екологічного податку, ренти та податку на майно. Тобто, якщо компанія не вийшла з Росії, то всі прямі податки сплачуватиме в Україні на 50% більше.

«Вже на наступному тижні український парламент поставить остаточну крапку у цьому питанні у вітчизняному законодавстві»,- сказав Железняк.

На його думку, збільшення оподаткування для цих компаній жодним чином не призведе до згортання їх діяльності в Україні.

«Менеджмент цих компаній розуміє, що це плата за шкідливість, наприклад, коли ми купуємо тютюн і платимо акциз, то ми ж розуміємо, що цей акциз встановлено через те, що це шкідливий товар, теж саме це і для цих компаній»,- зауважив Железняк.

Він також відзначив, що Україна активно працює над тим, щоб інші країни впроваджували схожі заходи щодо цих компаній.

«Ми активно працюємо, щоб схожі заходи були впроваджені в інших країнах світу, які підтримують Україну. Ідея в тому, що коли таке законодавство буде впроваджено в інших країнах, то компанії зрозуміють, що їм вже і не так вигідно продовжувати працювати в рф. Ми працюємо зараз над тим, щоб працювати в росії було не тільки репутаційно погано, а й фінансово невигідно",- зауважив Железняк.

Як відомо, за понад півтора місяці з початку російсько-української війни, понад 600 міжнародних компаній пішло з російського ринку, адже не хочуть фінансувати зі своїх податків російську армію, яка вбиває мирне населення в Україні. Ці міжнародні корпорації цінують свою репутацію та готові пожертвувати заробітком.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-