Як українцям та бізнесу отримати  міжнародну  допомогу

Як українцям та бізнесу отримати міжнародну допомогу

Укрінформ
11 квітня о 14:00 - пресконференція: «Швидке реагування та допомога українцям: як об’єдналася влада, бізнес та громадськість».

Організатор: Укрінформ.

Учасники заходу: Ганна Крисюк - голова Міжнародного штабу допомоги українцям (МШДУ); Геннадій Чижиков - президент Торгово-промислової палати України; Марія Мезенцева - народна депутатка України, голова Постійної делегації ВРУ у ПАРЄ; Аліна Соколенко - голова Асоціації експертів зі сталого розвитку; Оксана Шоорлеммер - координатор МШДУ в Німеччині, членкиня ради німецько-українського товариства «Січ» (м.Шверін); Микола Жаров - координатор МШДУ в Люксембурзі, президент LUkraine ASBL; Вероніка Марчук - координатор МШДУ в Польщі, голова правління ТПУ – «Товариство друзів України» (TPU - Towarzystwo Przyjaciół Ukrainy) у Варшаві; Александр Петров - координатор МШДУ в Латвії.

Коротко. Під час заходу будуть представлені результати допомоги українцям від МШДУ та презентовані проєкти, які допоможуть бізнесу відновитися. Зокрема, Фонд сталого розвитку - консультаційний проєкт для бізнесу, який допоможе переформатувати і адаптувати бізнес працювати в умовах війни та післявоєнний час.

Міжнародний штаб допомоги українцям (МШДУ) — це об’єднання бізнес-клубів, благодійних фондів, громадських організацій, української діаспори, ЗМІ, інформаційних холдингів, юридичних осіб, компаній та корпорацій із 75 країн світу. Сьогодні до складу штабу входять близько 700 людей.

 Штаб створений для швидкого реагування та допомоги українцям у 3 напрямках: 

- інформаційне висвітлення про реалії війни в Україні, взаємодія з міжнародними ЗМІ; 

- консультаційна та організаційна допомога з логістикою, поселенням та побутом для біженців; 

- організація гуманітарної допомоги медикам, військовим, біженцям з усього світу в Україну та за кордоном.

Акредитація представників ЗМІ за електронною адресою: pressroomu@gmail.com 

Акредитація триватиме до 13:00 11 квітня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання. Запрошуємо представників вітчизняних та зарубіжних ЗМІ. 

Формат заходу - офлайн + онлайн (Zoom)

Журналісти зможуть поставити питання онлайн через ZOOM.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Пісумкові матеріали:

Міжнародний штаб допомоги українцям зібрав понад 500 фур гумдопомоги

Міжнародний штаб допомоги українцям, відкритий з перших днів повномасштабної війни, вже зібрав понад 500 фур гуманітарної допомоги для різних регіонів України.

Про це повідомила голова МШДУ Ганна Крисюк на пресконференції в Укрінформі.

«Щодо гуманітарного напрямку, то станом на сьогодні вдалося залучити до України 501 фуру гуманітарного вантажу, більша частина якого розподілена на схід і північ України – це Чернігів, Суми, Харків, Київ; це Донецьк, Луганськ, Миколаїв і Запоріжжя. Частина зараз готується на Херсон, сподіваємось, що буде можливість доставити. Друга частина – для біженців, які знаходяться в Центрі та на Заході України», - поінформувала Крисюк.

За її словами, штаб об’єднав близько 700 волонтерів з 80 країн; найбільше різної гуманітарної допомоги (це медикаменти, їжа, амуніція, фінансова допомога) передають 49 держав.

«Країни, які найбільше допомагають через Міжнародний штаб, - це Німеччина, Польща, Люксебург, Бельгія, Швейцарія, Канада, Англія, Грузія, Туреччина, Словаччина, Італія, Іспанія і Франція. Це ті, які практично кожного тижня відправляють вантажі», - зауважила Крисюк.

Вона зауважила, що завдяки трьом напрямкам діяльності – інформаційному, роботі з біженцями та гуманітарній допомозі – вдалося скоординувати зусилля заради акумуляції коштів, взаємодії з державними інституціями в Україні, з правоохоронними органами, щоб ця допомога доходила до тих, кому вона вкрай необхідна.

«Сьогодні ми говоримо, наскільки важливо взаємодіяти бізнесу, владі, громаді. На прикладі Міжнародного штабу ми бачимо, наскільки дієво, ефективно можна працювати. За різними підрахунками минулого тижня, було закумульовано понад 17 млн євро, які пішли на різне устаткування – це і автомобілі, і тактика, і амуніція - близько 12 тисяч бронежилетів закуплено і вже роздано за останній місяць», - сказала голова МШДУ.

За її словами, координатори крім основної своєї функції збирають кошти для України, закуповують дороге обладнання і навіть самостійно їх перевозять.

Крисюк також зазначила, що в дуже короткій перспективі штаб запустить низку проєктів. Зокрема вже завтра виїжджає до Польщі, де разом з відомим шеф-кухарем Євгеном Клопотенком, засновницею Інституту культури України Мариною Саботюк, співорганізаторкою і координаторкою штабу в Польщі Веронікою Марчук буде варити український борщ.

«Це старт, країн буде багато. Будемо збирати кошти на продуктові набори для українців, в першу чергу для біженців і для наших захисників. До Великодня ми запланували сформувати і зібрати кошти для 10 тисяч таких продуктових наборів. Вже минулого тижня перших 500 ми закупили і розповсюдили, а з цього тижня починаємо збирати кошти, варячи український борщ», - повідомила голова МШДУ.

Вона додала, що один з проєктів буде пов’язаний з озелененням, і всі цьогорічні висаджування - аж до перемоги - будуть присвячені збору коштів на гуманітарну допомогу для України.

Крисюк зазначила, що створення Міжнародного штабу допомоги українцям відбулося за підтримки багатьох структур: понад 50 громадських організацій і благодійних фондів, 15 компаній, 16 засобів масової інформації, які допомагають в різних напрямках.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-