ДІЯЛЬНІСТЬ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙНИ

ДІЯЛЬНІСТЬ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙНИ

Укрінформ
6 квітня, 11:00 - пресбрифінг на тему: «Діяльність Червоного Хреста України в умовах війни» 

Організатор: Укрінформ. 

Учасники: Микола Поліщук - президент Товариства Червоного Хреста України; Павло Розенко - віцепрезидент Товариства Червоного Хреста України; Тарас Логгінов - командир Загону швидкого реагування Національного комітету Товариства Червоного Хреста України; Надія Ямненко - керівник Департаменту першої допомоги Товариства Червоного Хреста України; Олександр Бабенко - керівник Департаменту охорони здоров`я та опіки Товариства Червоного Хреста України.

Теми до обговорення:

 ⁃ особливості діяльності Червоного Хреста України під час війни; 

⁃ механізм розповсюдження й видачі гуманітарної допомоги населенню; 

⁃ робота в гарячих точках;

 ⁃ ваучерна підтримка внутрішньо переміщених осіб; 

⁃ навчання першій допомозі в умовах війни;

 - інформування щодо мінної небезпеки; 

⁃ психосоціальна підтримка населення в умовах війни; 

⁃ запуск Мобільних бригад Червоного Хреста України. 

Акредитація представників ЗМІ за електронною адресою: anna@ukrinform.com 

Акредитація триватиме до 10:00  6 квітня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.   

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.   

Захід відбудеться за адресою: Київ, вул. Богдана Хмельницького 8/16

Пісумкові матеріали:

Червоний Хрест України з початку війни допоміг понад 400 тисячам людей

З початку загострення війни Червоний Хрест України надав допомогу понад 400 тисяч людей.

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук.

«З 24 лютого було прийнято й розподілено понад 3 тисячі тонн гуманітарної допомоги по всій Україні. У період до 26 березня було надано гуманітарної допомоги в Київській області понад 342 тонни, у Запорізькій області – понад 260 тонн, у Харківській області – понад 172 тонни, в Івано-Франківській та Житомирській областях – понад 100 тонн, у Чернігівській області – понад 130 тонн», - розповів Поліщук.

За його словами, до надання допомоги були залучені Міжнародний Червоний Хрест та Червоний Хрест Данії, Італії, Польщі, Румунії, Німеччини, Іспанії, Китаю, Люксембургу, Болгарії, Андори, Червоний Напівмісяць Туреччини, а також благодійні внески корпоративного сектору та індивідуальні пожертви.

Поліщук також повідомив, що Червоний Хрест України запустив мобільні медичні бригади в звільнених регіонах і розробив механізми розповсюдження й видачі гуманітарної допомоги населенню.

«Товариство допомагає в наданні гуманітарної допомоги, супроводжує роботу органів місцевих органів влади при евакуації населення, але самостійно не може ініціювати гуманітарні коридори», - зазначив він.

З 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Внаслідок цього чимало українських регіонів зазнали гуманітарної катастрофи. 

Червоний Хрест України запроваджує мобільні медичні бригади

Червоний Хрест України запровадив мобільні медичні бригади в звільнених від ворога регіонах.

Про це на брифінгу в Укрінформі розповів керівник департаменту охорони здоров’я та опіки Товариства Червоного Хреста України Олександр Бабенко.

Він зазначив, що Червоний Хрест синхронізує діяльність своїх мобільних медичних бригад із державними органами медицини і є їхнім партнером.

«Червоний Хрест не заміщує активність лікарів і не дублює, а підсилює потужність центрів первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторій. Ми запроваджуємо всебічну допомогу сімейним лікарям загальнотерапевтичного профілю у віддалених локаціях з обмеженим доступом, які розташовані безпосередньо на лінії фронту», - розповів Бабенко.

За його словами, війна вразила значні території, і це змушує Червоний Хрест швидкими темпами розгортати мобільні медичні бригади в різних локаціях.

«Ми намагаємося створити таку службу, яка б значно покращила і підсилила первинну медичну допомогу в різних куточках країни за рахунок наших логісчтичних мобільностей», - сказав Бабенко.

Він пояснив, що викликати мобільну медичну бригаду Червоного Хреста можна лише через Центр первинної медико-санітарної роботи.

«Цей центр направляє нашу бригаду, де є найбільший попит на такі послуги, наприклад, у віддалені селища, де погані дороги й небезпечно пересуватись. Бригада здатна протягом дня надати допомогу безпосередньо на місці 20-25 пацієнтам», - сказав Бабенко.

Він розповів, що до мобільних медичних бригад входять професійні медики, у яких є свій транспорт, необхідні медичні прилади і медикаменти для надання первинної допомоги пацієнтам. Мобільні медичні бригади Червоного Хреста працюють в усіх областях України.

Крім того, Бабенко повідомив, що Червоний Хрест України починає розгортати мобільні медичні пункти, які будуть зосереджені в місцях найбільшого скупчення евакуюваних і де медицина не справляється з напливом пацієнтів.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Внаслідок цього чимало українських регіонів зазнали гуманітарної катастрофи.

Червоний Хрест України почав надавати гуманітарну допомогу з «першої секунди» війни - Розенко

Червоний Хрест України почав працювати в надзвичайних умовах ще за місяць-півтора до війни, а надавати гуманітарну допомогу з «першої секунди» війни.

Про це на брифінгу в Укрінформі сказав віцепрезидент Товариства Червоного Хреста України Павло Розенко.

«Ми почали свою роботу в надзвичайних умовах ще за місяць-півтора до самого вторгнення. Ми децентралізували склади гуманітарної допомоги, були мобілізовані наші загони швидкого реагування. Фактично з перших секунд вторгнення ворога на територію України наші територіальні підрозділи приступили до роботи», - зазначив Розенко.

Він розповів, що з першого дня війни було розгорнуто структури Червого Хреста України по всій країні.

«На західній Україні ми були з перших днів на пунктах перетину кордону, де наші волонтери надавали медичну, соціальну, гуманітарну, психологічну допомогу людям, які виїжджають за межі країни. У центральній і західній Україні у нас працюють 4 потужні гуманітарні хаби, які розповсюджують допомогу по всій Україні», - сказав Розенко.

За його словами, Червоний Хрест України на сьогодні є найбільшою громадською організацією, яка надає гуманітарну допомогу.

«На сьогодні ми надали понад 3 тис. тонн гуманітарної допомоги і Товариство Червоного Хреста України є на сьогодні найбільшою громадською організацією, яка надає гуманітарну допомогу для цивільного населення в Україні», - наголосив віцепрезидент.

З 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Внаслідок цього чимало українських регіонів зазнали гуманітарної катастрофи.

Червоний Хрест України допоміг евакуювати на Київщині понад 66 тис. людей

Загони швидкого реагування Червоного Хреста України лише в Київській області супроводжували евакуацію 66 454 людей.

Про це на брифінгу в Укрінформі розповів командир Загону швидкого реагування Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Тарас Логгінов.

«Лише в Київській області ми супроводжували евакуацію 66 454 людей», - сказав Логгінов.

Він зазначив, що у 21 загоні швидкого реагування Червоного Хреста України 376 волонтерів працюють у найбільш небезпечних місцях.

«Загони швидкого реагування – це останні з тих, хто виходить чи не виходить з окупованих територій. Наприклад, зараз волонтери загонів швидкого реагування Червоного Хреста працюють у Маріуполі, в окупованій Херсонській області, в Лисичанську під обстрілами, у Миколаєві, Чернігові, інших містах, де працювати дуже небезпечно, але потрібно», - розповів Логгінов.

Він зазначив, що загони швидкого реагування допомагають людям, які потрапили у найбільш скрутне становище.

«Це допомога в бомбосховищах, забезпечення водою, продуктами харчування, генераторами й паливом до них. Також волонтери загонів швидкого реагування Червоного Хреста разом з ДСНС надають допомогу постраждалим у зруйнованих ракетними ударами житлових будинках», - розповів Логгінов.

Також, за його словами, загони швидкого реагування супроводжують колони з евакуйованими людьми із захопленої території.

"Ми стаємо між евакуйованими і військовими, щоб хоч якось захистити людей», - сказав він.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Це спричинило в багатьох українських регіонах гуманітарну катастрофу.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-