“Справа Владислава Єсипенка”: вирок окупаційній системі

“Справа Владислава Єсипенка”: вирок окупаційній системі

Укрінформ
21 лютого, 12:30 - пресконференція на тему: “Справа Владислава Єсипенка”: вирок окупаційній системі” 

Організатор: Кримська правозахисна група.

Учасники: Катерина Єсипенко - дружина Владислава Єсипенка; Антон Кориневич - постійний представник президента в АРК; Митрополит Сімферопольський і Кримський Православної церкви України Климент - громадський захисник Владислава Єсипенка; Ольга Скрипник - голова правління Кримської правозахисної групи, модератор.

Коротко. 16 лютого «суддя» «Сімферопольського районного суду» Длявер Берберов виніс вирок українському журналісту “Радіо Свобода” Владиславу Єсипенку. Його засудили до 6 років позбавлення волі у колонії загального режиму та штраф 110 000 рублів.

Громадянин України Владислав Єсипенко був затриманий 10 березня 2021 року в Криму Федеральною службою безпеки РФ. ФСБ РФ звинуватило журналіста у незаконному виготовленні боєприпасів. Проте правозахисники впевнені, що справжньою  причиною переслідування Владислава Єсипенка є його журналістська діяльність як позаштатного  співробітника, фрілансера Радіо Свобода, проєкту Крим.Реалії, який висвітлює порушення прав людини російською окупаційною владою в Криму.

Після затримання Владислав Єсипенко піддавався численним тортурам з метою отримання зізнання у скоєнні злочину. Під час судового розгляду були допущені численні систематичні порушення.

Про те, які саме порушення були зафіксовані під час процесу, реакцію захисту на вирок журналісту, про політичні мотиви у цій справі, про дії держави для захисту Владислава - розкажуть учасники пресконференції.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Інформаційну кампанію до Дня спротиву окупації Криму відкриває журналіст Єсипенко

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим до Дня опору російської окупації півострова запустило інформаційну кампанію "Обличчя спротиву", яку відкриває арештований у Криму та засуджений на шість років позбавлення волі журналіст Владислав Єсипенко.

Про це повідомив постійний представник Президента України в АРК Антон Кориневія під час брифінгу в Укрінформі.

"До Дня опору 26 лютого ми запустили інформаційну компанію "Обличчя спротиву", де ми опублікуємо інформацію та фотографії тих громадян України, які чинять той опір російської окупації РФ нашого українського Криму. Ця інформаційна кампанія по суті розпочалася саме з Владислава Єсипенка", - повідомив Кориневич.

Він зазначив, що спіраль політичних репресій у Криму посилюється, і сьогодні там ніхто не може бути у безпеці.

"Ніхто не може бути впевненим у тому, що завтра до нього чи його близьких чи родичів не прийдуть із абсолютно наруманними звинуваченнями... Ми підтримуємо і Владислава Єсипенка та його сім'ю у боротьбі за справедливість, за правду і ми віримо, що всі наші "в'язні Кремля" повернуться до своїх близьких", - сказав Коріневіяч.

За його словами, зусилля України зі звільнення своїх громадян на міжнародному рівні не припиняються, ця тема завжди залишається "однією з ключових у розмовах і дискусіях із лідерами іноземних держав, зокрема, Президента України Володимира Зеленського".

Кориневич наголосив на важливості прийняття Верховною Радою України закону "Про соціальний та правовий захист осіб, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України та членів їх сімей".

Він підкреслив, що завдяки цьому закону на державному рівні буде створено систему надання фінансового, юридичного та медичного захисту полоненим Кремля.

«Сьогодні Кабінету Міністрів потрібно ухвалити ще чимало нормативно-правових актів, але наявність цього закону – наш значний крок уперед», - сказав Представник Президента в АРК.

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого так званий "Сімферопольський районний суд" у тимчасово окупованому Криму незаконно засудив українського громадянина, журналіста Єсипенка до 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму і штрафу в 110 тисяч російських рублів.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-