Презентація Громадської спілки

Презентація Громадської спілки "Всеукраїнська федерація учасників бойових дій, ветеранів війни та військової служби"

Укрінформ
14 лютого, 11:00 - презентація Громадської спілки "Всеукраїнська федерація учасників бойових дій, ветеранів війни та військової служби" («Федерація УБД»)

Організатори: Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів); Міжнародна Асоціація ветеранів підрозділів антитерору «Альфа»; Всеукраїнська ГО «Асоціація соціальної підтримки і захисту співробітників спецслужб України «Співдружність»; Організація ветеранів України; ГО «Київська організація ветеранів війни».

Учасники: Сергій Червонописький - голова Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Герой України, генерал-лейтенант; Сергій Лебедко - член Ради Міжнародної Асоціації ветеранів підрозділів антитерору «Альфа»; Сергій Сінченко - президент Асоціації соціальної підтримки та захисту працівників спецслужб України «Співдружність», полковник, народний депутат України ІІ, ІІІ, IV і V скликань; Віктор Шмаков - голова Ради «Організації ветеранів України», капітан 1 рангу, член Національної спілки журналістів України; Віктор Мальований - голова ГО «Київська організація ветеранів війни»; Карим Гайсин - Голова Ради Міжнародної організації антитерору «Альфа»; Віктор Сідєльов - заступник голови ГО «Київська організація ветеранів війни».

Коротко. Керівники громадських організацій ветеранів війни та спецслужб розкажуть, зокрема: 

- про причини та мету заснування Громадської спілки "Всеукраїнська федерація учасників бойових дій, ветеранів війни та військової служби", про те, чому ветерани вирішили об’єднатися;

- про повсякденну діяльність Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), що є найбільш потужною в Україні ГО ветеранів війни, яка створена ще у 1990 році та налічує понад 100000 членів. До того ж, мережа структури УСВА охоплює всі обласні, районні та місцеві територіальні громади України. Завдяки роботі Спілки створене ветеранське меморіальне поле – близько 600 пам’ятників, понад 3000 пам’ятних дошок, сотні музеїв; десятки вулиць, шкіл, скверів носять імена наших загиблих воїнів… Проводиться велика робота щодо розв’язання соціальних проблем не лише «афганців», а й воїнів АТО/ООС, інвалідів війни, членів сімей загиблих військовослужбовців;

- про значну роль УСВА та інших членів «Федерації УБД» у військово-патріотичному вихованні молоді та населення: видаються тактичні та медичні посібники, організовуються заняття з військової підготовки, спортивні змагання, пісенні концерти та фестивалі, виставки, робиться багато чого іншого та корисного для суспільства й особового складу всіх силових структур України;

- про проблеми ветеранського середовища, насамперед ігнорування з боку Міністерства у справах ветеранів, непотрібність ветеранських зусиль для влади. Зокрема, законодавча робота Верховної Ради зорієнтована на фактичну ліквідацію ветеранського законодавства. Закон про оренду поставив ветеранські організації в один ряд із комерційними підприємствами. Так звані пільги передаються на фінансування та забезпечення місцевим органам влади. Штучно вбивається клин між ветеранами різних поколінь. Проєктом Закону «Про захисників та захисниць України» ветерани починають ділитися на, так би мовити, «білих» і «чорних»…

- про знущання з ветеранів у питаннях забезпечення житлом, землею, ліками, соціальними послугами. Госпіталь «Лісова поляна», який організації УСВА ремонтували, утримували та забезпечували понад 30 років, зараз майже недоступний для ветеранів Афганської війни. Апофеозом хамського ставлення до пам’яті героїчних подвигів українців під час Афганської війни стала ліквідація у Національному музеї історії України у Другій світовій війні експозицій «Твої, Батьківщина, сини. Обов’язок. Подвиг. Трагедія» і «На чужих війнах»…

- про відсутність нормального діалогу з владою.

- про громадські координаційні та консультативні ради при державних адміністраціях і центральних органах виконавчої влади.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі «Укрінформу» https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу «Укрінформ» можливе лише за умови дотримання авторських прав, установлених каналом. Демонструючи ролик у ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора – «Укрінформ» -- показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в «Укрінформ» обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Ветерани-афганці нарікають на ігнорування їх з боку влади - УСВА

Українська Спілка ветеранів Афганістану нарікає на відсутність належної уваги до них та згортання їхньої діяльності з боку влади.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив голова Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Герой України, генерал-лейтенант Сергій Червонописький.

Говорячи про проблеми ветеранів-афганців, Червонописький наголосив, що їх ігнорують в Міністерстві у справах ветеранів, і вважає, що законодавча робота Верховної Ради зорієнтована на фактичну ліквідацію ветеранського законодавства.

“Зокрема, Закон про оренду поставив ветеранські організації в один ряд із комерційними підприємствами. Так звані пільги передаються на фінансування та забезпечення місцевим органам влади. Штучно вбивається клин між ветеранами різних поколінь. Проєктом Закону «Про захисників та захисниць України» ветерани починають ділитися на, так би мовити, «білих» і «чорних», - сказав Червонописький, маючи на увазі ветеранів АТО/ООС і “афганців”.

Він також заявив про “знущання” з ветеранів Афганістану у питаннях забезпечення житлом, землею, ліками, соціальними послугами.

“Госпіталь «Лісова поляна», який організації УСВА ремонтували, утримували та забезпечували понад 30 років, зараз майже недоступний для ветеранів Афганської війни. Апофеозом хамського ставлення до пам’яті героїчних подвигів українців під час Афганської війни стала ліквідація у Національному музеї історії України у Другій світовій війні експозицій «Твої, Батьківщина, сини. Обов’язок. Подвиг. Трагедія» і «На чужих війнах», - наголосив Червонописький.

При цьому він нагадав, що УСВА є найбільш потужною в Україні ГО ветеранів війни, яка створена ще у 1990 році та налічує понад 100 тис членів, а мережа УСВА охоплює всі обласні, районні та місцеві територіальні громади України.

“Організація проводить велику роботу щодо розв’язання соціальних проблем не лише «афганців», а й воїнів АТО/ООС, інвалідів війни, членів сімей загиблих військовослужбовців”, - зазначив Червонописький.

15 лютого в Україні відзначать 33-у річницю виведення радянських військ з Афганістану.

Через горнило радянсько-афганської війни (1979-1989 р.р.) пройшло понад 160 000 українців — близько 25 % від загального числа радянських військовослужбовців. Із них понад 3 тисячі загинули, десятки вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон.

Ветерани війни та військової служби минулих років скаржаться, що їм не індексують пенсії

Ветерани війни та військової служби минулих років скаржаться на те, що їм не індексують пенсії, і вони змушені звертатися до судів.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявили представники Громадської спілки "Всеукраїнська федерація учасників бойових дій, ветеранів війни та військової служби" (Федерація УБД).

Як зазначив президент Асоціації соціальної підтримки та захисту працівників спецслужб України «Співдружність», полковник Сергій Синченко, розмір пенсії військовослужбовців, які звільняються в запас, зараз набагато вищий, ніж звільнених раніше, та їхні пенсії не переглядаються.

“Грошове забезпечення діючих працівників, які виходять на пенсію, збільшується, а пенсіонерам не перераховують. І для того, щоб не перераховувати, перейшли на методи регулювання через Кабмін, який це робить у ручному режимі. Чи не на половину пенсії у ветеранів нижчі, ніж для тих, хто виходить на пенсію зараз”, - наголосив Синченко.

Голова Ради Міжнародної організації антитерору «Альфа» Карим Гайсін зазначив, що військові пенсіонери минулих років змушені звертатися до судів, рішення яких у Пенсійному фонді намагаються не виконати.

“За рішенням Верховного Суду повноважним органом СБУ видаються довідки щодо розрахунку пенсії співробітнику, який служив раніше. З цією довідкою більш-менш гідної пенсії звертаємось до Пенсійного фонду, який відмовляється робити перерахунок. І починаються судові позови, які затягуються, як правило, на півтора роки”, - сказав він.

Учасники заходу нагадали, що покликаний вирішити проблему законопроект №2141 “Про внесення змін до Закону України про пенсійне забезпечення осіб, звільнених у запас з військової служби та деяких інших осіб”, перебуває у Верховній Раді ще з 2019 року.

До Громадської спілки “Всеукраїнська федерація учасників бойових дій, ветеранів війни та військової служби” (Федерація УБД) входять: Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів); Міжнародна Асоціація ветеранів підрозділів антитерору "Альфа"; Всеукраїнська ГО «Асоціація соціальної підтримки та захисту працівників спецслужб України «Співдружність»; Організація ветеранів України; ГО «Київська організація ветеранів війни».

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-