Держгеонадра: річний звіт за 2021 рік

Держгеонадра: річний звіт за 2021 рік

Укрінформ
19 січня, 10:00 - пресконференція на тему: «Держгеонадра: річний звіт за 2021 рік» 

Організатори: Державна служба геології та надр України.

Учасники: Роман Опімах - Голова Державної служби геології та надр України; Антоніна Бовсунівська - модератор.

Коротко. Публічний звіт Голови Державної служби геології та надр України Романа Опімаха про підсумки діяльності Служби, а також територіальних органів і підприємств, що належать до сфери управління, за попередній рік та плани на 2022.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Торік за надання дозволів надійшло 1,58 млрд грн— Держгеонадра

У 2021 році Державна служба геології та надр України надала 377 нових дозволів на розробку надр, що забезпечило 1,58 млрд грн надходжень до бюджету. Про це під час презентації річного звіту в Укрінформі розповів голова Держгеонадр Роман Опімах.

"Минулого року видана історична кількість нових спецдозволів — 377. І наразі в нас є усі передумови очікувати, що 2022 рік буде не гіршим", - розповів Опімах.

За його словами, торік до бюджету перераховано 1,58 млрд грн за надання дозволів та геоінформації, а також (окрім регулярних податків) надрокористувачами сплачено 51,5 млрд грн рентних платежів.

"Ми впевнені, що ці результати можна покращити завдяки прийняттю певних змін до законодавства, які дозволять провести додаткову дерегуляцію. Адже система має певні дублювання та є складною для сприйняття більшістю надрокористувачів", - додав Опімах.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році Департамент державного геологічного контролю провів 785 перевірок, в результаті яких анульовано 315 спецдозволів на користування надрами.

Торік на розробку вуглеводнів надано понад 50 тис кв. км - Держгеонадр

У 2021 році Державна служба геології та надр України надала понад 50 тисяч квадратних кілометрів для розробки вуглеводнів.

Про це під час презентації річного звіту в Укрінформі розповів голова Держгеонадр Роман Опімах.

"Минулого року лунали нарікання від нафтовидобувної галузі. Ми виправили цю ситуацію та надали для розробки вуглеводнів понад 50 тисяч квадратних кілометрів. Для розуміння масштабу, це понад 60% від існуючих та доступних на сьогоднішні вуглеводневих площ", - розповів очільник відомства.

Опімах зазначив, що в межах нарощення вітчизняного видобутку нафти та газу торік підписано низки угод про розподіл вуглеводневої продукції, відновлення проєкту Юзівської УРП, який перебував у статусі «сплячої» ліцензії, а також старт проєктів на шельфі Чорного моря.

"Крім того, у 2021 році була актуалізована інформація щодо нафтогазових свердловин. На сьогодні відповідний реєстр налічує 12 тис. паспортів, але до кінця поточного року плануємо збільшити їх до 14 тис.", - резюмував Роман Опімах.

Як повідомляв Укрінформ, АТ "Укргазвидобування" торік видобуло 13,67 млрд кубометрів газу, що на 3,97% менше порівняно із 2020 роком.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-