Державна підтримка суб'єктів господарювання. Аналіз за 2019–2021 роки

Державна підтримка суб'єктів господарювання. Аналіз за 2019–2021 роки

Укрінформ
24 грудня, 10:00 - пресконференція на тему: «Державна підтримка суб'єктів господарювання. Аналіз за 2019–2021 роки»

Організатор: Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Учасники: Роман Лещенко – міністр аграрної політики та продовольства України;  Тарас Висоцький – перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України; Тарас Дзьоба – заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Потреба аграріїв у державній допомозі становить 7 млрд грн – Лещенко

Державна підтримка сільгоспвиробників у 2021 році перевищила 4,6 млрд грн, але запити аграріїв на державну допомогу становили близько 7 млрд грн. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко в Укрінформі під час пресконференції «Державна підтримка суб'єктів господарювання. Аналіз за 2019–2021 роки».

«У 2021 році державна підтримка аграріїв становила більше 4,6 млрд грн з урахуванням відповідних змін, які були внесені до бюджету. Але 2021 рік показав, що сьогодні запити сільгоспвиробників є набагато вищими, ніж обсяг підтримки. Загальна потреба, яку українські аграрії сформували шляхом подачі документів, становила майже 7 млрд грн», - сказав Лещенко.

Він зазначив, що додаткових коштів в першу чергу потребують програми довгострокового характеру, які стосуються інфраструктури, розбудови тваринницьких комплексів, садівництва, ягідництва. За його словами, обсяг робочих місць, які створені завдяки державній підтримці, перевищили 30,4 тис., а податки від цього становили 1,3 млрд грн.

«Наше завдання на 2022 рік – презентувати українським аграріям, українському суспільству всі наші напрацювання і сформувати програми розвитку малого та середнього товаровиробника. Він – основа подальшого розвитку та забезпечення агровиробництва», - підсумував Лещенко.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-