Квартальний менеджмент: велика демократія через локальну взаємодію

Квартальний менеджмент: велика демократія через локальну взаємодію

Укрінформ
16 грудня, 9:30 - “круглий стіл” на тему: «Квартальний менеджмент: велика демократія через локальну взаємодію»

Організатор: Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Учасники: Роман Лелюк - директор Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації); Дмитро Рубан - перший заступник директора Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації); Олександр Деніс - заступник директора Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації); Анатолій Павленко - заступник голови Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації); Тарас Білінський - голова Громадської ради при Подільській  районній в місті Києві державній адміністрації; Олександр Лисенко - голова комітету з питань розвитку підприємництва, комунальної власності та торгівлі, житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (КМДА); Геннадій Сінцов - голова Громадської ради при Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації; Марина Соловйова - голова Громадської ради при Шевченківській районній в місті Києві державній адміністрації; Олександр Семикрас - заступник голови Громадської ради при Оболонській районній в місті Києві державній адміністрації; Ніна Кириллова - керівник ОСН «Комітет мікрорайону «Олімпійський»; Анна Вислоух - керівник ОСН «Вуличний комітет «Вулиця Червона та провулок Червоний»; Олег Шульга - керівник ОСН «Комітет мікрорайону «Куренівка»; Валерій Гуманенко - керівник ОСН «Комітет мікрорайону «Березняки-Тельбін»; Людмила Бєлокраінська - керівник ОСН «Квартальний комітет «Прип’ятчани»; Наталія Скоредова - секретар ОСН «Комітет мікрорайону «Милославський»; Андрій Нєстєрков - керівник ОСН «Комітет мікрорайону «Русанівка»; Тамара Цикаленко - керівник ОСН «Комітет мікрорайону «Пирогів»; Андрій Кубарський - секретар ОСН «Комітет мікрорайону «Нова Дарниця – 2»; Наталія Цукур - керівник ОСН «Комітет мікрорайону «Лісовий-4».

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

У КМДА розробили соціальну програму низових комунікацій “Квартальний менеджмент”

У КМДА розробили Програму «Квартальний менеджмент: велика демократія через локальну взаємодію», яка передбачає безпосередню роботу з мешканцями районів з метою ефективного вирішення їхніх соціально-економічних проблем.

Про це, представляючи програму в Укрінформі, розповів директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

За його словами, в основу ліг досвід провідних європейських країн, зокрема, Німеччини, де дуже розвинений так званий менеджмент житлових районів.

«Ідею ми запозичили з Берліна, де це називається менеджмент житлових районів. Використовуючи їхній досвід, ми назвали це квартальний менеджмент. Ідея полягає в розподілі столиці на умовні мікрорайони по 15-20 тисяч населення. При цьому в жодному разі не слід розглядати це як новий адміністративно-територіальний поділ міста», — зазначив Лелюк.

Він розповів, що проєктом передбачається територіальний поділ на основі історичної складової, за якою сформувалися певні мікрорайони, або нових реалій, як то, приміром, житлові комплекси, які вже теж стали окремими мікрогромадами. Також пропонується соціально-економічний принцип, за яким об’єднані мікрогромади в своїх потребах.

Це допоможе дослідити та проаналізувати в межах мікрорайону соціальні виплати, рівень безробіття, кількість людей похилого віку тощо, сформувавши так званий паспорт мікрогромади, розподіливши мікрорайони за трьома кольорами: червоний — низький, жовтий — середній, зелений — високий соціально-економічний рівень.

«Далі ми замикаємо координацію на відкритих громадських просторах "хабах", які відкриваємо в кожному районі і де буде надаватися методична і практична підтримка. Наступним етапом ми хочемо запровадити інформаційно-комунікативні кампанії для роз’яснень міських політик», — розповів Лелюк.

За задумом авторів проєкту, квартальний менеджмент дасть можливість розуміти і відчувати мікрогромаду, спираючись на низові потреби мешканців, та завдяки формуванню програми соціального та економічного розвитку побачити їхні об’єктивні потреби.

“Наша основна мета — щоб кожна людина була почута. У Європі це називається низовими комунікаціями. Щоб враховувати думку людей конкретної вулиці, будинку і навіть під’їзду при формуванні програми економічного, соціального розвитку, при плануванні бюджету і щоб вирішувати поточні проблеми за рахунок діяльності комунальних підприємств районів міста”, - сказав Лелюк.

Захід було організовано Департаментом суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-