Науково-просвітницький проєкт «Україна – Світ 30 (104): офіційна і культурна дипломатія»

Науково-просвітницький проєкт «Україна – Світ 30 (104): офіційна і культурна дипломатія»

Укрінформ
20 грудня, 14:00 - презентація Науково-просвітницького проєкту «Україна – Світ 30 (104): офіційна і культурна дипломатія» та урочисте передавання на державне зберігання до Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Г.С. Пшеничного відеоінтерв’ю перших представників незалежної України в Австрії, Великій Британії, Німеччині, Бельгії, США, Угорщині, Швейцарії, Єгипті, Туреччині, Литві

Організатор:  Державна архівна служба України.

Учасники: Анатолій Хромов - Голова Державної архівної служби України; Олександр Буханець - директор Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Г.С. Пшеничного; Ірина Матяш - голова Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин; Олена Максимова - заступниця директора Фонду Ганнса Зайделя в Україні; Юрій Костенко - Надзвичайний і Повноважний Посол; Сергій Комісаренко - Надзвичайний і Повноважний Посол, доктор біологічних наук, професор, академік НАН і НАМН України. 

Коротко. Проєкт присвячений вшануванню 30-ліття встановлення дипломатичних відносин України із зарубіжними державами, яке водночас для багатьох країн є 104-ю річницею відновлення дипломатичних відносин. Проєкт передбачає підготовку вуличних виставок архівних документів, доступних у віртуальному просторі, записування усної історії дипломатичної служби України, проведення наукових конференцій, подіумних дискусій за участі науковців, дипломатів, студентів. Проєкт реалізується з ініціативи Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин за підтримки МЗС України та Державної архівної служби України, а також Фонду Ганнса Зайделя в Україні та Федерального міністерства закордонних справ ФРН.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Для Держархіву зафільмували розповіді перших дипломатів незалежної України

У Києві презентували Науково-просвітницький проєкт «Україна – Світ 30 (104): офіційна і культурна дипломатія».

Проєкт представила в Укрінформі Державна архівна служба України за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні.

Проєкт включає 30 відеоінтерв’ю з першими дипломатичними представниками України після здобуття нею незалежності у 1991 році в Австрії, Великій Британії, Німеччині, Бельгії, США, Угорщині, Швейцарії, Єгипті, Туреччині, Литві.

“Науково-просвітницький проєкт «Україна – Світ 30 (104)» ілюструє спільні тенденції й відмінності, які переживала Україна на певних етапах свого розвитку при встановленні міжнародних контактів і визнанні нашої держави в часи української революції початку 20-го століття і після відновлення української незалежності в 1991 році”, - сказав голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов.

За словами заступниці директора Фонду Ганнса Зайделя в Україні Олени Максимової, у цьому проєкті майбутні дипломати отримають унікальну можливість ознайомитись з професійним досвідом досвідчених дипломатів незалежної України.

“Ми зафільмували безцінний досвід і перші кроки наших дипломатів у статусі посланців незалежної України. Це думки тих, хто стояв біля самих витоків, щодо європейської інтеграції, як змінилася країна, міжнародні відносини за останні 30 років, які цінні уроки та рекомендації можуть дати поважні дипломати наступним поколінням українських дипломатів”, - зазначила вона.

Під час заходу інтерв’ю з першими дипломатичними представниками незалежної України урочисто передали на зберігання до Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Пшеничного.

“Сьогодні ми передаємо 13 інтерв’ю на державне зберігання, 4 ще зараз в роботі, і невдовзі ми їх теж представимо громадськості. Також ми продовжуємо ще один проєкт під назвою “Жіночі обличчя в українській дипломатії”, який буде не менш цікавим”, - повідомила голова Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин Ірина Матяш.

За словами організаторів, проєкт передбачає підготовку вуличних виставок архівних документів, доступних у віртуальному просторі, записування усної історії дипломатичної служби України, проведення наукових конференцій, подіумних дискусій за участю науковців, дипломатів, студентів.

Проєкт «Україна – Світ 30 (104): офіційна і культурна дипломатія» реалізується з ініціативи Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин за підтримки МЗС України та Державної архівної служби, а також Фонду Ганнса Зайделя в Україні та Федерального міністерства закордонних справ ФРН.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-