Розбудова системи запобігання  та протидія насильству в Києві: акція “16 днів проти насильства” та відкриття новоствореного притулку

Розбудова системи запобігання та протидія насильству в Києві: акція “16 днів проти насильства” та відкриття новоствореного притулку

Укрінформ
13 грудня, 14:00 - пресконференція на тему: “Розбудова системи запобігання та протидія насильству в Києві: проведення “16 днів проти насильства” та відкриття новоствореного притулку” 

Організатор: Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Учасники: Тетяна Зотова - директорка Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству; Вікторія  Кутілова  - заступниця директорки Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству; Оксана Крамар - завідуюча  відділенням; Наталія Козачук - завідуюча  відділенням; Юлія Васенкова - прокурор відділу Київської міської прокуратури.

Коротко. Під час заходу буде оприлюднено звіт щодо проведення акції “16 днів проти насильства” у місті Києві, спікери повідомлять про перебіг інформаційної кампанії, а також продемонструють інформаційний відеоролик. На пресконференції розкажуть про відкриття у столиці нового притулку, подробиці його функціонування і про важливість «кімнат кризового реагування» у протидії та запобіганню насильству.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

У Києві відкрився новий притулок для жінок, що постраждали від домашнього насильства

У Києві відкрився новий притулок для жінок і жінок з дітьми, що постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Про це на пресконференції в Укрінформі повідомили представниці Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

Як розповіла директорка Центру Тетяна Зотова, два притулки, які є у Києві, переповнені, й гостро стояло питання відкриття нового такого закладу.

“Новий притулок розрахований на 15 осіб одночасного перебування — це жінки, жінки з дітьми, можливе також і поселення немовлят, бо ми бачимо таку потребу у жінок після пологів. Новий притулок також розрахований і на людей з інвалідністю. Насильство не має меж, і постраждати від нього може будь-хто”, - зазначила Зотова.

Вона вважає заклади такого типу одним із найдієвіших механізмів для того, щоб людина розірвала коло насильства і ніколи туди не повернулася. Свідченням цього, за її словами, є те, що за останній рік у притулках перебувало 42 особи і ніхто з них надалі вже не зазнавав насильства.

Як розповіла завідувачка нового притулку Оксана Крамар, потрапляють до спеціалізованого закладу внаслідок домашнього насильства, і перебувати там можна від 3 до 6 місяців, отримуючи спеціалізовані послуги.

“У притулку з постраждалими жінками працює психолог, надаються юридичні консультації, пакет побутових послуг, надання постраждалим жінкам за місцем безпечного тимчасового цілодобового перебування комплексної допомоги - психологічної, соціально-побутових, інформаційних, юридичних та інших послуг на основі оцінки їх потреб та індивідуального підходу до особи з урахуванням віку, статі, стану здоров’я та соціального становища”, - розповіла вона.

Потрапити до притулку можна, звернувшись до кімнати кризового реагування, яка прихистить у критичний момент, а потім спрямує до притулку, розповіла завідувачка київської кімнати кризового реагування Наталія Козачук.

“До “кризової кімнати” є можливість цілодобового поселення, без медичних довідок та інших додаткових документів. Максимальний термін перебування 10 діб з можливим продовженням ще на такий же термін. Потрапити до кімнати кризового реагування постраждала особа може, викликавши поліцію, звернувшись особисто до Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству чи до соціальних служб, які підготують направлення”, - пояснила вона.

Новий притулок для тимчасового перебування жінок, що зазнали насильства у сім'ї, відкрився у Києві під час акції “16 днів проти насильства”.

Кампанія, що проводиться щороку, консолідує людей та організації в усьому світі та закликає до запобігання та викорінення насильства щодо жінок та дівчат. Вона починається 25 листопада, з Міжнародного дня ліквідації насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня, Дня прав людини.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-