Зволікання з прийняттям указів про створення нових та розширення наявних об’єктів природно-заповідного фонду України

Зволікання з прийняттям указів про створення нових та розширення наявних об’єктів природно-заповідного фонду України

Укрінформ
8 грудня, 10:30 - пресконференція на тему: «Зволікання з прийняттям указів про створення нових та розширення наявних об’єктів природно-заповідного фонду України»

Організатори: ГО «Українське товариство охорони птахів»; Київський еколого-культурний центр.

Учасники: Володимир Борейко - природоохоронець, директор Київського еколого-культурного центру, модератор; Юлія Бондаренко - спеціаліст з природоохоронних проєктів, Українське товариство охорони птахів; Максим Квапиш - голова Київського осередку ГО "Авангард Культурна Спілка".

Коротко. Під час заходу, зокрема, розглядатимуться питання участі громадських організацій у збереженні довкілля, розширення та вдосконалення природоохоронної мережі країни та сталий розвиток природно-заповідних об՚єктів України.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Екологи наполягають на створенні та розширенні об’єктів природно-заповідного фонду України

Екологи вважають створення нових та розширення наявних об’єктів природно-заповідного фонду України дуже важливим фактором збереження екосистеми і наполягають на якнайшвидшому ухваленні главою держави відповідних указів.

З таким закликом до Президента України на пресконференції в Укрінформі звернулися ГО «Українське товариство охорони птахів» і Київський еколого-культурний центр.

Як зазначили учасники заходу, проєкти семи схвалених Кабінетом Міністрів України указів передано в Офіс Президента України в 2020-21 роках, але й досі не підписані главою держави.

“Нас як екологів дуже турбує, що по деяких парках уже близько двох років не ухвалюються відповідні рішення, і це може негативно вплинути на екосистеми, які мають зберігатися завдяки створенню національних парків”, - сказав директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

Учасники заходу нагадали про укази, які чекають на підпис Президента: "Про зміну меж Карпатського біосферного заповідника"; "Про створення національного природного парку "Пуща Радзивіла""; "Про зміну меж території національного природного парку "Меотида"; "Про зміну меж територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення"; "Про створення національного природного парку "Куяльницький"; "Про створення національного природного парку "Холодний Яр"; "Про зміну меж території національного природного парку "Кременецькі гори".

“Планується розширити природно-заповідний фонд країни площею в майже 52 тис. гектарів - це 1,27% від загальної площі територій і об’єктів ПЗФ станом на 2020 рік. Це територія в дві третини площі Києва. Це може здаватися маленькою цифрою, але насправді збільшення навіть на один відсоток — це суттєво для приблизно 6,8% території України, які займає ПЗФ”, - зазначила спеціалістка з природоохоронних проєктів Українського товариства охорони птахів Юлія Бондаренко.

Учасники заходу вважають, що розширення та вдосконалення природоохоронної мережі країни та сталий розвиток її природно-заповідних об՚єктів відіграє надзвичайно важливу роль у пом’якшенні глобальних змін клімату і наближення України до необхідних показників у цьому процесі.

Відео:

Замовити фото натисніть тут – Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-