Підсумкова дискусія про візит журналістської спільноти до громад на сході України

Підсумкова дискусія про візит журналістської спільноти до громад на сході України

Укрінформ
3 грудня, 11:00 - “круглий стіл” на тему: «Донецька та Луганська області очима журналістів. Що змінилося на сході України за останні два роки?», організований у рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру

Організатор: Програма ООН із відновлення та розбудови миру.

Учасники: Людмила Василенко - експертка з питань медіа та комунікацій ГО «Центр демократичних реформ та медіа»; Олександр Вознюк - голова Всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю «Правозахисна спілка інвалідів»; Віктор Крук - кореспондент, Програма Плюс; Олександр Сімоненко - фотокореспондент, ГО «Луганський пресклуб»; Тетяна Вергун - журналістка та керівниця ГО «Медіапростір Україна»; Альона Поддуєва - редакція газети “Вісті Тернівки” - директорка; Галина Кожедубова - журналістка, газета «Білопільщина»; Едуард Залуський - редактор, «Місто вечірнє»; Лариса Остролуцька - головна редакторка Всеукраїнської науково-популярної газети «Світ»; Марина Животкова - Троїцьк Сіті – Газета та блогерстудія «Бабак»; Олена Єфіменко - кореспондентка та випускова редакторка видавничого дому «Вісник шахтаря»; Ірина Ситнік - журналістка, головна редакторка газети «Степова зоря» і вебсайту Petropavlivka.City; Віктор Литвінов - керівник експертної групи інформаційної політики Директорату інформаційного суверенітету Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, модератор.

Коротко. Під час заходу буде підбито підсумки візиту журналістської спільноти з різних регіонів України до громад Донецької та Луганської областей (підконтрольних уряду України територій), де працює Програма ООН із відновлення та розбудови миру.

Учасники поділяться враженнями про те, що змінилося з часу останнього візиту у 2019 році на підконтрольних уряду України територіях та обговорять прогрес у розвитку громад за цей час.

Довідково. Візит журналістів організовано у рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com 

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов’язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

На Донеччині і Луганщині створили гуртки для розвитку медійної освіти

У Донецькій та Луганській областях створили 10 гуртків, що займаються розвитком медійної освіти в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Про це повідомила експерт з питань медіа та комунікацій ГО «Центр демократичних реформ та медіа» Людмила Василенко під час круглого столу в Укрінформі.

«Завдяки програмі створили 10 медіагуртків у різних містах. Там молодих лідерів, активістів, дітей, підлітків та всіх охочих навчали того, як створювати сучасний контент: як правильно комунікувати, говорити з авдиторією, писати сценарний план, монтувати, накладати звук», - сказала Василенко.

Окрім цього, в межах програми проводили комунікаційно-медійні тренінги, аби навчити охочих основних принципів і механік створення сучасного контенту.

Василенко додала, що медійна техніка для навчання надана в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Гуртки відкрилися, зокрема, у Верхньоторецькому, Бахмуті, Костянтинівці, Краматорську.

Як повідомлялося, Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-