Стратегія інтеграції внутрішньо переміщених осіб

Стратегія інтеграції внутрішньо переміщених осіб

Укрінформ
11 листопада, 16:00 - презентація на тему: «Стратегія інтеграції внутрішньо переміщених осіб на період до 2024 року»

Організатор: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Учасники: Ірина Верещук - віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України; народні депутати України, представники громадських об’єднань та міжнародних неурядових організацій.

Коротко. Реалізація Стратегії інтеграції ВПО до 2024 р. є пріоритетом Уряду та передбачена відповідним Планом на 2021 р.

Стратегічні цілі:

- реалізація житлових та майнових прав;

- працевлаштування та доступ до освіти;

- реалізація права на соціальний захист;

- доступ до медичного забезпечення;

- доступ до документів;

- створення умов для інтеграції ВПО у територіальних громадах, які приймають.

Питання до обговорення:

- середньострокова державна політика щодо інтеграції внутрішньо переміщених осіб до територіальних громад, що приймають;

- захист прав внутрішньо переміщених осіб;

- покращення якості життя внутрішньо переміщених осіб.

Можлива участь у заході в онлайн форматі.

Підключитися до конференції Zoom 

https://zoom.us/j/98769157240?pwd=blNaS0JTTFY0YTZEQ09QZHArVmpBdz09

Ідентифікатор конференції: 987 6915 7240

Код доступу: 313584

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV, а також на офіційній сторінці Міністерства у Facebook: https://www.facebook.com/MReintegration

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

На програму придбання житла для ВПО за рахунок державного та місцевих бюджетів наступного року передбачається 125 млн грн - Верещук

Програму придбання житла для внутрішньо переміщених осіб за рахунок співфінансування з державного та місцевих бюджетів продовжать щонайменше на три роки, і у 2022 році планують витратити на неї 125 мільйонів гривень з держбюджету.

Про це заявила віцепрем‘єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час презентації в Укрінформі Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб на період до 2024 року, відповідаючи на запитання кореспондента агентства.

"Програма буде діяти (наступного року - ред), 125 мільйонів гривень закладається, як і цього року з подальшим збільшенням на 25 мільйонів у 2023 році та ще на 25 мільйонів у 2024 році", - сказала вона.

Верещук зауважила, що співфінансування передбачає, що 70% вартості житла сплачується з державного бюджету, а 30% - з бюджету громад. Водночас деякі громади відмовляються від цього через брак коштів.

"Подекуди і 30% для громад важко, і вони відмовляються від такої можливості, бо не можуть знайти кошти", - сказала Верещук.

Водночас вона припустила, що міжнародні партнери, можливо, долучаться і допоможуть у співфінансуванні цієї програми придбання житла, а держава гарантуватиме оплату 70% вартості житла.

Як повідомлялося, бюджетна програма 70/30 передбачає придбання житла для ВПО. Програма фінансується за форматом 70/30: 70% вартості сплачується з державного бюджету, ще 30% - з місцевих бюджетів. При цьому від внутрішньо переміщених осіб не вимагається жодних внесків.

На 2021 рік на реалізацію програми передбачено 125 мільйонів гривень з державного бюджету. Це у 6 разів більше, ніж торік.

За ці кошти можна придбати близько 325 об’єктів нерухомого майна для 850 громадян України, кошти розподіляють між місцевими громадами по всій Україні протягом року.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-