Стратегічні комунікації в умовах гібридної війни як елемент національної безпеки держави

Стратегічні комунікації в умовах гібридної війни як елемент національної безпеки держави

Укрінформ
2 листопада, 12:30 - пресконференція на тему: «Стратегічні комунікації в умовах гібридної війни як елемент національної безпеки держави (презентація монографії «Стратегічні комунікації в умовах гібридної війни: погляд від волонтера до науковця»)

Організатори: Міністерство у справах ветеранів України, Національна академія Служби безпеки України.

Учасники: Юлія Лапутіна - міністр у справах ветеранів України; Ганна Маляр - заступник міністра оборони України; Андрій Черняк - ректор Національної академії Служби безпеки України; Катерина Левченко - Урядова Уповноважена з питань гендерної політики; Лариса Компанцева - професорка Національної академії СБУ;  Ігор Соловей - керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури України; Олег Покальчук - соціальний психолог.

Довідково. Міністерство у справах ветеранів України формує та реалізує державну ветеранську політику як одну із складових забезпечення національної безпеки держави у системній співпраці з усіма структурами безпекового сектору. При цьому одним із незамінних інструментів цього процесу є стратегічні комунікації. Розуміння важливості об’єднання зусиль різних сфер – волонтерського, громадського сектору, зарубіжних та вітчизняних експертів, науковців, військових - є запорукою вирішення ключових проблем розвитку громадянського суспільства та зміцнення держави.

Вихід у світ монографії «Стратегічні комунікації в умовах гібридної війни: погляд від волонтера до науковця», у підготовці якої брав активну участь колектив Національної академії Служби безпеки України, може слугувати потужним інформаційним приводом для привернення уваги суспільства до значного потенціалу стратегічних комунікацій у зміцненні національної безпеки держави.

Національною академією Служби безпеки України проводиться комплексна робота щодо опрацювання та наукового обґрунтування питань побудови в Україні Національної системи стратегічних комунікацій, а також впровадження на державному рівні новітньої освітньої моделі підготовки відповідних фахівців та розробки сучасного навчально-методичного забезпечення.

Академією ініційовано відкриття науково-дослідних робіт з вивчення стратегічних комунікацій як основного інструменту протидії гібридним загрозам, зокрема, започатковано серію спеціальних видань «Стратегічні комунікації в умовах гібридної війни; погляд від волонтера до науковця». Особливістю серії є залучення до підготовки видань провідних фахівців зі стратегічних комунікацій органів державної влади, інституцій сектору безпеки і оборони, закладів вищої освіти та наукових установ, засобів масової інформації, громадських та волонтерських організацій України, а також представників міжнародних організацій.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Відповідно до Постанови МОЗ №-18 від 19 жовтня 2021 року присутність на заході лише за наявності в усіх його учасників Covid-cертифікату або негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) та обов`язкової наявності засобів індивідуального захисту (захисних масок, респіраторів) за дотримання соціальної дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Україна навчилася воювати з РФ у сфері стратегічних комунікацій - заступник міністра оборони

Україна має великий досвід в питанні протистояння інформаційній війні з російським агресором і готова ділитися своїми знаннями та досвідом з іншими країнами.

Про це сказала заступник міністра оборони Ганна Маляр під час презентації в Укрінформі монографії «Стратегічні комунікації в умовах гібридної війни: погляд від волонтера до науковця”.

“Україна не програє інформаційну війну. Це було вчора, сьогодні ситуація змінилась. Річ у тім, що за ці роки, за роки війни, за роки ґрунтовної роботи в сфері стратегічних комунікацій ми навчились воювати з агресором в інформаційній сфері. Ми сьогодні є експертами з інформаційних технологій Російської Федерації і щиро ділимося цими наробками з нашими колегами з інших країн. Багато країн мають потребу у цих знаннях, оскільки не тільки Україна потерпає від російського втручання в зовнішню і внутрішню політику”, - зазначила Маляр.

Вона додала, що Україна на сьогодні є сильною в інформаційній сфері, і громадяни дуже добре навчились вирізняти, хто насправді стоїть за тією чи іншою новиною. Найбільш переконливим підтвердженням того, що Україна не програє інформаційну війну, є погляди українців, які РФ постійно хоче змінити.

Зокрема, йдеться про ставлення українців до НАТО. За словами Маляр, опитування свідчать про те, що українці в більшості своїй підтримують вступ України до НАТО і ця крива з 2014 року стрімко зросла.

Крім того, Росія постійно прагне змінити ставлення українських громадян до подій у Криму і на сході. Разом з тим, українці чітко розуміють, що триває війна з Російською Федерацією. “71% українців як вважали, що у нас іде війна з РФ, так і продовжують вважати”, - зазначила Маляр.

Вона наголосила, що інформаційна війна з боку РФ, на відміну від реальних бойових дій з 2014 року, на території України триває вже 30 років.

Як повідомляв Укрінформ, 23 жовтня в Академії СБУ презентували монографію «Стратегічні комунікації в умовах гібридної війни: погляд від волонтера до науковця».

Відео:

Замовити фото натисніть тут – Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-