Що сказати тим, хто має сумніви в необхідності ратифікації Стамбульської конвенції?

Що сказати тим, хто має сумніви в необхідності ратифікації Стамбульської конвенції?

Укрінформ
25 жовтня, 14:00 - презентація-обговорення на тему: «Що сказати тим, хто має сумніви в необхідності ратифікації Стамбульської конвенції?»

Організатор: «Укрінформ» (Головна редакція «Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки»).

Учасники: представники Посольства Канади в Україні, Наталія Карбовська - директорка зі стратегічного розвитку Українського Жіночого Фонду; Катерина Левченко - Урядова Уповноважена з питань ґендерної політики; Катерина Черепаха - президентка ГО «Ла Страда-Україна»; Олеся Ярошенко - Український Жіночий Фонд; Марія Сагайдак - "Укрінформ", оглядач головної редакції «Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки» ; Наталя Сліпенко - головна редакція "Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки", представниці жіночих громадських організацій та активістки, представники центральних органів виконавчої влади, посольств та міжнародних інституцій в Україні.

Питання до обговорення.

Представлення публікації «Що сказати тим, хто має сумніви в необхідності ратифікації Стамбульської конвенції?».

Обговорення необхідних подальших кроків з підтримки ратифікації Україною Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами.

Представлення адвокаційних ініціатив громадських жіночих організацій.

Обговорення можливостей застосування потенціалу та експертизи громадських організацій в посиленні національних механізмів забезпечення захисту прав жінок.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Понад 120 тергромад отримають кошти, виділені на допомогу постраждалим від домашнього насильства — Мінсоцполітики

Кошти, виділені Кабінетом Міністрів на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, отримають понад 120 територіальних громад.

Про це сказав генеральний директор Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Міністерства соціальної політики Руслан Колбаса під час презентації-обговорення на тему «Що сказати тим, хто має сумніви в необхідності ратифікації Стамбульської конвенції?» в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

“На сьогодні ми працюємо над тим, щоб в Україні з’явилася все ж таки і розширилася кількість закладів, які можуть допомагати і протидіяти. По суті, якщо казати, за ті кошти, які було виділено, то буде 124, якщо не помиляюся, територіальних громад отримають підтримку з боку держави. 28 буде побудовано притулків, 58 спеціалізованих служб первинної консультації, 39 денних центрів та буде 40 авто. Це по суті величезний крок на рівні державного бюджету, який показує, що ми повинні будувати в рамках децентралізації, тієї системи , яка будується, там на місцях, це сприйняття, виявлення, захисту, підтримки, розвитку мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, це все каже про те, що спільними діями ми повинні працювати”, - сказав Колбаса.

Як повідомлялося, у червні 2021 року Кабінет Міністрів затвердив розподіл субвенції в розмірі 274,2 млн гривень із державного бюджету місцевим бюджетам на допомогу постраждалим від домашнього насильства.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-