Вакцинація проти COVID-19 та карантинні обмеження в Україні

Вакцинація проти COVID-19 та карантинні обмеження в Україні

Укрінформ
18 жовтня, 9:30 - пресбрифінг на тему: «Вакцинація проти COVID-19 та карантинні обмеження в Україні» 

Організатор: Міністерство охорони здоров’я України. 

Учасники: Ігор Кузін - заступник міністра - головний державний санітарний лікар України; Сергій Дубров - завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМУ імені О.О. Богомольця, президент Асоціації анестезіологів України, професор; Євгеній Черенок - директор КНП «Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»; Роман Борщ - модератор,  медіаменеджер МОЗ України.

Коротко. Головний державний санітарний лікар України разом з лікарями первинної та вторинної ланки медичної допомоги розкажуть про перебіг вакцинації проти COVID-19, зокрема людей віком 60+, епідемічну ситуацію в країні та нові карантинні обмеження, включно зі змінами до правил пасажирських перевезень між регіонами.

Акредитація представників ЗМІ: https://bit.ly/3FEQKdF

Контактна особа: Роман Борщ, (073) 156-52-38

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У МОЗ не виключають встановлення найближчим часом червоного рівня епіднебезпеки і в інших областях

У Міністерстві охорони здоров'я не виключають встановлення червоного рівня епідемічної небезпеки в інших областях України найближчим часом.

Про це заступник міністра - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін сказав на пресконференції в Укрінформі.

"Не виключено, що найближчим часом червоний рівень можуть встановити в інших областях. Тому саме зараз в кожного громадянина України є вибір: зробити щеплення або й надалі жити в режимі посилених протиепідемічних правил", - наголосив Кузін.

За його словами, зараз рівень захворюваності на коронавірус перевищений у більшості регіонів. Він нагадав, що в червоній зоні наразі перебуває п'ять областей: Херсонська, Донецька, Дніпропетровська, Донецька і Запорізька область.

Кузін додав, що така статистика захворюваності пов'язана з нехтуванням українцями протиепідемічних правил, зокрема, використання захисних масок. Він наголосив, що захисні маски повинні носити всі без виключення, незалежно від того, чи людина вакциновано.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 18 жовтня, розпочав діяти червоний рівень епідемічної небезпеки у Запорізькій, Одеській, Донецькій та Дніпропетровській областях.

Ситуація з завантаженістю ліжок для пацієнтів із COVID-19 є контрольованою - Кузін

В Україні завантаженість ліжок в медичних закладах для пацієнтів із COVID-19 складає 50-60 %, і є контрольованою.

Про це заступник міністра - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив на пресконференції в Укрінформі.

"Зараз завантаженість ліжок у нас на рівні 50-60 відсотків. І ми намагаємося тримати ситуацію в межах цього інтервалу. Є регіони, де точково є перевищення, там де є завантаженість лікарень вища аніж 60-70 відсотків. Тому такі лікарні розвантажуються оперативно в межах ручного режиму . Зараз ситуація є контрольованою, перезавантаженості саме ліжок у нас не спостерігається. Але є дійсно точкові проблеми, коли у нас рушаться маршрути по госпіталізації пацієнтів, і ми бачимо точкові перезавантаження лікарень", - сказав Кузін.

Він зазначив, що на зростання кількості госпіталізацій та летальних випадків від коронавірусу впливає поширення штаму "Дельта", який набагато небезпечніший та має тяжчий перебіг, аніж базовий штам. За його словами, штам "Дельта" реєструється в кожній області України і офіційно було зареєстровано 1 847 лабораторно підтверджених випадків.

Як повідомлялося, минулої доби в Україні зафіксували 9 524 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 644 694 особи, одужало – 2 329 418, летальних випадків – 60 810, проведено 13 581 768 ПЛР-тестувань.

Ризик ускладнень після вакцинації від COVID-19 дуже низький - лікар

Ризик отримати серйозне ускладнення після вакцинації від COVID-19 дуже низький.

Про це сказав завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМУ імені О.О. Богомольця, президент Асоціації анестезіологів України, професор Сергій Дубров на пресконференції в Укрінформі.

"Ми бачили минулого тижня по декілька сотень летальних випадків від ускладнень коронавірусної хвороби. Якщо говорити про вакцинацію, то жодного летального випадку пов'язаного з вакцинацією не було зареєстровано", - сказав Дубров.

Він зазначив, що від початку вакцинальної кампанії від коронавірусу в Україні було зареєстровано 113 випадків серйозних ускладнень. За його словами, ризик отримати серйозне ускладнення "менший, ніж подорожувати літаком або потрапити під машину переходячи вулицю".

Як повідомлялося, в Україні повністю вакциновані 6,4 мільйона громадян і ще 7,9 мільйона громадян отримали по одній дозі вакцини проти коронавірусу.

Минулої доби в Україні зафіксували 9 524 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 644 694 особи, одужало – 2 329 418, летальних випадків – 60 810, проведено 13 581 768 ПЛР-тестувань.

Постковідний синдром може тривати рік - експерт

Постковідний синдром у пацієнтів, які перехворіли на COVID-19, може тривати рік. Про це сказав директор КНП «Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Євген Черенок на пресконференції в Укрінформі.

"Люди, які перенесли природним шляхом коронавірусну інфекцію, у них дуже часто спостерігається так званий постковідний синдром. Він може проявлятися і місяці, і пів року, і рік після перенесеного захворювання. Це можливе утруднене дихання, порушення сну, задишка, труднощі при концентрації уваги і багато-багато інших проблем. Тому краще щепитися і не допускати цієї патології", - сказав Черенок.

Він зазначив, що вакцина на 100 % не захистить від коронавірусу, але якщо людина захворіє, то вона перенесе це захворювання в легкій формі, без постковідного синдрому.

Як повідомлялося, минулої доби в Україні зафіксували 9 524 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 644 694 особи, одужало – 2 329 418, летальних випадків – 60 810, проведено 13 581 768 ПЛР-тестувань.

МОЗ готує повний перелік протипоказань до вакцинації від коронавірусу

Міністерство охорони здоров'я готує повний перелік протипоказань до вакцинаціїї від коронавірусу. Про це заступник міністра - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив на пресконференції в Укрінформі.

"Завершується опрацювання повного переліку абсолютних, або постійних, або тимчасових протипоказів до вакцинації. Сподіваюсь, що на цьому тижні цей перелік вже буде офіційно оприлюднено. Він не затверджуватиметься постановою Кабміну, це буде роз'яснення. І також буде рекомендовано формат довідки для видачі. Тому думаю, що на цьому тижні таке роз'яснення вже може з'явитися", - сказав Кузін.

Як повідомлялося, минулої доби в Україні зафіксували 9 524 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 644 694 особи, одужало – 2 329 418, летальних випадків – 60 810, проведено 13 581 768 ПЛР-тестувань.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-