Локалізована генеральна угода ISDA: можливості для розвитку ринку позабіржових деривативів

Локалізована генеральна угода ISDA: можливості для розвитку ринку позабіржових деривативів

Укрінформ
28 вересня, 14:00 - пресконференція на тему: “Локалізована генеральна угода ISDA: можливості для розвитку ринку позабіржових деривативів”

Організатори: Проект USAID «Трансформація фінансового сектору», Незалежна асоціація банків України (НАБУ),  Американська торговельна палата в Україні (АСС).

Учасники: Роберт Бонд - керівник Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору»; Пітер Вернер - старший радник Міжнародної асоціації свопів та деривативів (ISDA); Олена Коробкова - виконавчий директор Незалежної асоціації банків України; Андрій Гундер - президент Американської торговельної палати; Дмитро Пшеничнюк - радник Kinstellar; Ярослав Шляхов - член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку; Микола Селехман - заступник голови Департаменту відкритих ринків Національного банку України; Тетяна Попович - директор з ринків капіталу, АТ «Альфа-Банк»; Антон Коваленко - директор департаменту казначейства і фінансових установ, АТ «ОТП Банк»; Юлія Вітка - заступниця керівника Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору», модератор.

Коротко. Пресконференцію присвячено запровадженню української версії генеральної угоди ISDA для операцій з позабіржовими деривативами. Ця угода зробить операції з фінансовими та товарними деривативами безпечнішими, більш ефективними та менш витратними. Нова документація для України базується на генеральній угоді ISDA, яка є міжнародним стандартом та яка опублікована Міжнародною асоціацією свопів та деривативів (ISDA - International Swaps and Derivatives Association, Inc.).

Акредитація представників ЗМІ до 18:00 27 вересня 2021 року:

Для участі офлайн у пресцентрі інформаційної агенції "Укрінформ" реєстрація за електронною поштою: Natalia_Lozytska@dai.com (Наталія Лозицька, директор із зв'язків із громадськістю Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору»).

Посилання на трансляцію заходу на платформі Zoom для участі в онлайн-режимі  буде надіслано Вам автоматично після реєстрації.

Синхронний переклад буде забезпечено.

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Локалізована генеральна угода ISDA допоможе спростити операції з деривативами - експерт

Українська версія генеральної угоди ISDA для операцій з позабіржовими деривативами зробить операції з фінансовими та товарними деривативами безпечнішими, ефективнішими та менш витратними.

Про це в Укрінформі під час пресконференції “Локалізована генеральна угода ISDA: можливості для розвитку ринку позабіржових деривативів” розповіла заступниця виконавчої директорки НАБУ Марія Колганова.

"Законодавство у цій сфері дуже інтенсивно розвивається, і низка банків в Україні вже сьогодні користується позабіржовими деривативами. Однак ця практика не є звичною для ринку в цілому. Ми впевнені, що стандартна документація та такий централізований підхід спростить укладання та виконання деривативних контрактів, у тому числі й для нових користувачів", - сказала Колганова.

За її словами, цей підхід має істотно розширити межі ринку та надасть йому потужний імпульс зростання.

"Це, в свою чергу, розширить не тільки сам ринок, а й залучить нових клієнтів і надасть банкам та учасникам фінанового ринку нові можливості", - зауважила Колганова.

Генеральна угода ISDA – це стандартний документ, який регулярно використовується для управління позабіржовими операціями з деривативами. Угода, опублікована Міжнародною асоціацією свопів та деривативів ( ISDA ), визначає умови, що застосовуються до операцій з деривативами між двома сторонами, як правило, дилером деривативів та контрагентом.

Як повідомлялось, Верховна Рада України 19 червня 2020 року ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів» №738-IX, яким передбачено запровадження деривативних контрактів на українському фінансовому ринку.

Дериватив (англ. derivative) — це стандартний документ, що засвідчує право придбати/продати у майбутньому на визначених ним умовах цінні папери, матеріальні чи нематеріальні активи, кошти.

Відео (українська версія):

Відео (англійська версія):

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-