Підсумки роботи ВР за два роки та презентація дашборду “Групи інтересів” від Руху ЧЕСНО

Підсумки роботи ВР за два роки та презентація дашборду “Групи інтересів” від Руху ЧЕСНО

Укрінформ
15 липня, 10:00  презентація  на тему: «Підсумки роботи ВР за два роки та презентація дашборду “Групи інтересів” від Руху ЧЕСНО» 

Організатор: Рух ЧЕСНО.

Учасники: Віта Думанська - лідерка Руху ЧЕСНО, модератор; Оксана Ставнійчук - парламентська аналітикиня Руху ЧЕСНО.

Коротко. Під час заходу Рух ЧЕСНО представить підсумки роботи Верховної Ради протягом двох років. Дамо відповіді на запитання: чи підтримують досі “Слуги народу” президентські закони? Як СН саботує чи підтримує призначення на посади?

Відбудеться також презентація унікального дашборда, який відслідковує законотворчу діяльність депутатів, - "Групи інтересів". Завдяки цьому інструменту можна відслідковувати інтерактивну мережу зв'язків народних депутатів на рівні спільно поданих законів.

Відтепер журналісти, законотворці, аналітики, представники громадських організацій та інші зацікавлені можуть відслідковувати зв’язки у формальних та неформальних депутатських групах. Крім того, зручно моніторити найактивніших законотворців та їхню діяльність.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід у зал тільки у масках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

За майже два роки ВР провела понад 9 тис. голосувань, більшість з них за поправки — рух ЧЕСНО

Упродовж майже двох років роботи Верховна Рада ІХ скликання провела більше 9 тис. голосувань, переважна частина яких стосувалася поправок до законопроєктів.

Загалом за цей час ухвалено 480 законів, розповіла парламентський аналітик Руху ЧЕСНО Оксана Ставнійчук під час пресконференції в Укрінформі.

“Голосувань відбулося дуже багато, понад дев’ять тисяч, але лише 40% із цих голосувань були позитивними, тобто отримали 226 голосів”, - зазначила вона.

За її словами, низький показник позитивних результатів голосувань зумовлений тим, що 57% із них стосувалися поправок.

Водночас Ставнійчук поінформувала, що в цілому за два роки у другому читанні прийнято 480 законопроєктів, які вже або підписані або ще чекають на підпис Президента.

Також експерт зауважила, що прохідність законопроєктів у ВР нинішнього скликання становить для поданих Президентом - 58%, депутатами — 9%, урядом — 17%. При цьому вона пояснила, що, незважаючи на невисокий відсоток прохідності, депутатські законопроєкти є найбільш “рушійними”, бо переважно народні обранці були ініціаторами проєктів законів, які пройшли друге читання.

Серед найбільш дисциплінованих депутатів, які беруть участь у голосуваннях, аналітик назвала фракції “Слуга народу” (83%), “Європейську солідарність” (75%) та “Голос” (73%), а серед найбільших прогульників і найменш ініціативних народних депутатів - позафракційних (29%), “Батьківщину” (26%) та ОПЗЖ (24%).

“Якщо ми дивимось лише голосування за законопроєкти у другому читанні... “Слуга народу” голосує у 88% “за” в середньому по фракції, на другому місці - “Довіра” (64%), на третьому - “Голос” (63%), на четвертому - “ЄС” (55%)”, - додала Ставнійчук.

У свою чергу лідер Руху ЧЕСНО Віта Думанська уточнила, що фракція монобільшості не завжди підтримує навіть ініціативи Президента. За її даними, підтримується кожен четвертий президентський законопроєкт.

Крім того, вона відзначила, що у кадрових питаннях “Слуга народу” найчастіше голосує разом із депутатською групою “Довіра”.

“Ми проаналізували низку кадрових рішень і головні партнери в кадрових голосуваннях у партії “Слуга народу” - це депутатська група “Довіра”, яка, до речі, голосує найгірше за антикорупційні законопроєкти. Найбільш опозиційними є фракції “Голос” і “ЄС””, - сказала Думанська.

Як повідомлялося, позачергові вибори народних депутатів України відбулися 21 липня 2019 року.

Перше засідання Верховної Ради ІХ скликання відбулося 29 серпня 2019 року.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-