Підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Міністерством розвитку громад та територій України, ДК «Укроборонпром» та Черкаською ОДА

Підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Міністерством розвитку громад та територій України, ДК «Укроборонпром» та Черкаською ОДА

Укрінформ
8 липня, 14:00 - Підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Міністерством розвитку громад та територій України, Державним концерном «Укроборонпром» та Черкаською обласною державною адміністрацією

Організатор: Міністерство розвитку громад та територій України.

Спікери: Олексій Чернишов - міністр розвитку громад та територій України; Юрій Гусєв - генеральний директор ДК "Укроборонпром"; Олександр Скічко - голова Черкаської обласної державної адміністрації.

Мета Меморандуму – сприяння створенню Центру розвитку креативної економіки Черкащини.

Акредитація представників ЗМІ  до 11:00 8 липня за телефоном: +380 (44) 586-24-72

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  https: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У 2022 році в Черкасах запрацює Центр розвитку креативної економіки — Чернишов

Міністерство розвитку громад та територій України, державний концерн "Укроборонпром" і Черкаська обласна державна адміністрація підписали меморандум про співпрацю та взаєморозуміння з метою сприяння запуску в 2022 році Центру розвитку креативної економіки Черкащини. Підписання документу відбулось в Укрінформі.

"Сьогодні в нас знакова подія — підписання угоди про взаємодію та співпрацю. І це дуже важливо для старту ініціативи в контексті реалізації Державної стратегії регіонального розвитку. Мова йде про створення Центру розвитку креативної економіки, який забезпечуватиме навчання в сфері ІТ, підприємництва та розвитку soft skills", - розповів міністр розвитку громад на території України Олексій Чернишов.

За його словами, відповідний Центр стимулюватиме підвищення економічної активності в Черкаській області, а також стане осередком професійного зростання молоді і платформою для розвитку креативної економіки.

Локацією для майбутнього Центру мають стати нежитлові приміщення, які перебувають у власності "Укроборонпрому" та держпідприємства "Фотоприлад". Знаходяться вони майже в центрі Черкас та мають орієнтовну сукупну площу 17 тис. кв. м.

Реконструкція будівель, як передбачається, здійснюватиметься за рахунок місцевого та державного бюджетів, а також державно-приватного партнерства. Загальна сума проєкту — близько 150-180 млн грн.

Відзначається, що після запуску Центру розвитку креативної економіки, який припаде на 2022 рік, у ньому щорічно проходитимуть підготовку понад 500 осіб і близько 2 тисяч зможуть бути учасниками різноманітних семінарів, тренінгів форумів та інших заходів. Також в ньому буде створено понад 50 робочих місць.

"Центр розвитку креативної економіки — це створення "ліків" від еміграції молоді та сировинної економіки. Молодь має починати заробляти гроші інтелектом, і задля цього ми маємо стимулювати розвиток таких центрів та підприємництва", - додав Чернишов.

На сьогодні мова йде про створення лише трьох Центрів розвитку креативної економіки. Дві локації вже відібрано, це – Кривий Ріг та Черкаси, наразі йдуть пошуки третього місця на Сході України.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-