Презентація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Презентація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Укрінформ
31 березня,16:30 - презентація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Організатор: Міністерство культури та інформаційної політики України.

Учасники: Олександр Ткаченко - міністр культури та інформаційної політики; Тарас Шевченко - заступник міністра культури та інформаційної політики; Любов Цибульська - керівниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Коротко. Під час заходу йтиметься про цілі та завдання Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки  та про його взаємодію з Центром протидії дезінформації.

Презентація відбудеться онлайн через сервіс відеозв’язку ZOOM

Після презентації відбудеться спілкування спікерів із представниками ЗМІ в режимі zoom-конференції.

Акредитація ЗМІ до 12-00 31.03.2021 за посиланням:  https://docs.google.com/forms/d/1qMUljCTUk_tTNnblQZGb4fvAIoXGnmBEuX0rii2jiQQ/edit

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки співпрацюватиме з Центром при РНБО - Ткаченко

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки МКІП співпрацюватиме з Центром протидії дезінформації при РНБО.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час пресконференції в Укрінформі.

"Ми дуже раді, що ініціатива МКІП знайшла своє продовження в ініціативі РНБО. Ми мали розмови власне з секретарем РНБО і домовилися про конкретну співпрацю. Наразі ми розпочинаємо свою роботу. Коли свою роботу розпочне Центр РНБО, то наші зусилля будуть ще більш потужними у співпраці з колегами. Тому що отримувати інформацію ми збираємось з тих моніторингів, які є у державних органах влади", - сказав Ткаченко.

Він зазначив, що Центр при МКІП співпрацюватиме з Укрінформом, а також буде комунікувати з міжнародними подібними Центрами, які існують в країнах Балтії, Чехії, Фінляндії, Бельгії.

За його словами, Україна повною мірою могла на собі відчути впливи фейків, дезінформації, маніпуляцій, які йдуть з боку РФ.

"Ми живемо в епоху, коли інформація навколо нас знаходиться повсюди. Завдяки смартфонам і інтернету ми можемо дізнаватися, вчитися, комунікувати практично в постійному режимі. З одного боку це надзвичайно сильна перевага, а з іншого боку, ми розуміємо, особливо в останній час, що це несе в собі серйозні небезпеки. Особливо, коли мова йде про національну безпеку, інформаційну безпеку", - сказав Ткаченко.

Заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко зазначив, що запуск Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки є реалізацією МКІП заходів із політики у сфері інформаційної безпеки, а також повністю відповідає повноваженням, які міністерство має виконувати за своїм статутом.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у МКІП поінформували, що Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики очолить Любов Цибульська. Презентація напрямків діяльності та програм Центру запланована на кінець березня.

Крім того, Рада нацбезпеки і оборони 11 березня ухвалила рішення утворити Центр протидії дезінформації як робочого органу РНБО.

Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки стане мостом між державою і громадянським суспільством - Цибульська

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП стане своєрідним мостом між державою та громадянським суспільством у цій сфері.

Про це під час презентації в Укрінформі новоствореного органу сказала його керівниця Любов Цибульська.

«Наша мета - підвищити стійкість суспільства до гібридних інформаційних впливів, виявляти та реагувати на дезінформацію, промотувати українські державні проактивні наративи, а також активно співпрацювати із громадянським суспільством та міжнародними партнерами. Бути таким мостиком між державою та громадськими організаціями», - сказала Цибульська.

За її словами, цільові групи Центру - уряд, громадські організації, громадяни та міжнародні партнери. Орган працюватиме у трьох напрямках. Зокрема, йдеться про стратегічні комунікації, протидію дезінформації через постійне інформування та адвокацію зусиль держави та громадських організацій на міжнародному рівні.

«Щодо стратегічних комунікацій, то ми б хотіли розробити матрицю наративів спільно з громадським сектором і проводити спільні інформаційні кампанії. Ми запропонуємо уряду механізм реагування у щоденному режимі , а також інформування населення про успіхи держави», - сказала керівниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки .

У сфері протидії дезінформації планується створення онлайн ресурсу, де буде зібрано усі найважливіші напрацювання громадського сектору, найкращі аналітики, дослідження, фільми про російсько-українську війну. Також відбуватиметься постійне реагування на дезінформацію та створення власного контенту на щоденній основі. «Ми хочемо, щоб частиною цього ресурсу була єдина база російської військової присутності. Є зараз низка ініціатив на рівні громадських організацій, але важливо, щоб були документальні підтвердження на рівні держави зібрані в одному місці», - додала вона.

"Ми би хотіли, що цей центр став майданчиком для діалогу між державою та громадянським суспільством. Плануємо комунікаційно підтримувати рішення РНБО щодо активності агентів впливу Росії. Ми також найближчим часом плануємо переглянути існуючі рекомендації до держави у сфері протидії дезінформації та плануємо працювати активно як з медіа, так і з лідерами думок, пояснювати дезінформаційні кампанії агресора», - сказала Цибульська.

Окрім того, додала вона, Центр активно братиме участь у розробці нормативно-правової бази. У першу чергу йдеться про те, щоб взаємодіяти з громадськими організаціями та робити так, щоб держава почула їхні рекомендації щодо тих чи інших законів або норм.

«Адвокація зусиль держави та громадських організацій на міжнародному рівні. Тут ми бачимо постійні брифінги для посольств, для представництв, для дипломатичних місій, постійне інформування про гібридну агресію Росії. Також бачимо спільні інформаційні кампанії із тими державами, які мають подібні інформаційні загрози», - зазначила керівниця новоствореного органу.

Цибульська наголосила, що команда Центру буде розділена на три частини. Зокрема, буде активна команда, яка займатиметься щоденним реагуванням, та ті, які розроблятимуть кампанії та тренінги.

"Це буде постійна, регулярна, системна робота з громадськими організаціями, які займаються цим вже не один рік. Це буде неможливість політичного тиску на Центр, це проєкт-менеджемент і звітування за кожен проєкт. Це відповідальність та відкритість. Основний наш фокус буде на зовнішніх загрозах, а якщо це внутрішні гравці, то тільки ті, які несуть або промотують зовнішні загрози», - підкреслила керівниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Як повідомлялося, презентацію Центру в Укрінформі організувало Міністерство культури та інформаційної політики України. Участь у заході взяли глава МКІП Олександр Ткаченко та заступник міністра Тарас Шевченко.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-