Презентація порадника для дітей

Презентація порадника для дітей "Як вижити під час надзвичайної ситуації та в умовах війни: легко про серйозне"

Укрінформ
12 березня, 11.00 - Презентація порадника для дітей "Як вижити під час надзвичайної ситуації та в умовах війни: легко про серйозне"

Організатор: Громадська мережа  "ЕЛЕОС-Україна".

Учасники: Сергій Дмитрієв - голова правління ГО «Елеос-Україна»; В’ячеслав Власенко - полковник, начальник Управління цивільно-військового співробітництва Генерального штабу ЗСУ; Олена Танасійчук - програмна директорка ГО "Елеос-Україна"; Альгірдас Норкус - полковник, воєнний аташе представництва ЄС; Дарюс Адомайтіс - полковник, аташе з питань оборони при посольстві Литовської республіки в Україні.

Коротко. З 2014 року на сході України тривають військові дії, які суттєво змінили життя цивільного населення цього регіону. Криза 2014 року виявила неготовність та непоінформованість українського суспільства щодо правил поведінки в разі настання військового конфлікту. Тому системне інформування населення та навчання основам безпеки життєдіяльності набуло критично важливого значення. При цьому особливої уваги потребує навчання дітей із районів бойових дій.

Крім того, Україна має регіони, які найбільш часто страждають від стихійних лих: землетрусів (західна Україна) та паводків (західна та центральна Україна).

До регіонів з підвищеною небезпекою належать області, в яких розміщені атомні електростанції (Запорізька, Рівненська, Хмельницька, Миколаївська обл.)

Отже, на сучасному етапі проблема інформування населення з питань безпеки життєдіяльності є однією з базових. Сутність її полягає у забезпеченні гарантованого захисту життя та збереженні здоров’я кожного громадянина, а передовсім  - дитини.

Створення такої брошури-порадника у легкій для дитячого сприйняття формі дає змогу учням з різних регіонів України отримати уявлення про причини виникнення різних надзвичайних ситуацій, особливості їх перебігу та прояву; засвоїти алгоритм дій, які знижують ступінь ризику для їх життя та здоров'я.

Довідково. Практичний порадник для школярів "Як вижити під час надзвичайної ситуації та в умовах війни: легко про серйозне" розроблено Громадською мережею "ЕЛЕОС-Україна" на волонтерських засадах у співпраці з управлінням Цивільно-військового співробітництва Генерального штабу ЗСУ.

За основу книги були взяті напрацювання литовських фахівців у сфері безпеки життєдіяльності, упорядниками стали викладачі українських ВИШів, офіцери ЗСУ, експерти з критичного мислення та безпеки в інтернеті.

Брошуру проілюстровано відомим українським художником Андрієм Єрмоленком.

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

В Україні розробили порадник для дітей, як вижити під час НС та в умовах війни

Громадська мережа "Елеос-Україна" у співпраці з Управлінням цивільно-військового співробітництва Генерального штабу ЗСУ розробила практичний порадник для школярів "Як вижити під час надзвичайної ситуації та в умовах війни: легко про серйозне".

Презентація брошури, проілюстрованої відомим художником Андрієм Єрмоленком, відбулася в Укрінформі.

Як зазначив полковник, начальник Управління цивільно-військового співробітництва Генштабу ЗСУ В'ячеслав Власенко, Збройні сили завжди допомагають цивільному населенню, однак з'ясувалося, що люди переважно не орієнтуються, до кого звертатись у разі надзвичайної ситуації, як діяти, де сховатись та отримати допомогу, зокрема й гуманітарну.

«Побачивши це, прийшла думка, що необхідно відпрацювати такий путівник, де має бути розписаний алгоритм дій цивільної особи, яка перебуває в такому стані», - зазначив він.

Голова правління ГО "Елеос-Україна" Сергій Дмитрієв наголосив, що після початку конфлікту на Донбасі 2014 року системне інформування населення та навчання основ безпеки життєдіяльності набуло критично важливого значення, особливо для дітей із районів бойових дій. Крім того, в Україні низка регіонів часто страждають від стихійних лих - землетрусів та паводків. До регіонів з підвищеною небезпекою належать також області, де розміщені атомні електростанції, - це Запорізька, Рівненська, Хмельницька, Миколаївська.

Презентована брошура-порадник у легкій для дитячого сприйняття формі дає змогу школярам дістати уявлення про причини виникнення надзвичайних ситуацій, особливості їх перебігу та прояву, а також засвоїти алгоритм дій, які знижують ступінь ризику для життя та здоров'я.

На більш як 60 сторінках у доступній формі розповідається, як підготуватись до евакуації, які речі першої необхідності потрібно підготувати на випадок НС, як перетворити підвал на укриття, що робити, коли пролунав сигнал-попередження, та багато іншого.

«Основні розділи розповідають про те, як діяти в кризових ситуаціях. Мова про порядок поведінки - і в сім’ї, і про спілкування з батьками, і як подумати про старших чи молодших братиків і сестричок, як діяти під час війни, якщо ти бачиш людей без пізнавальних знаків», - зазначила програмний директор ГО "Елеос-Україна" Олена Танасійчук.

За основу розробники взяли литовську брошуру, її допомогли перекласти та впорядкувати колеги з Литви і Канади.

Аташе з питань оборони при посольстві Литовської Республіки в Україні Дарюс Адомайтіс запевнив у готовності й надалі співпрацювати з Україною в питаннях гуманітарної допомоги.

Водночас голова правління ГО "Елеос-Україна" повідомив про плани презентувати найближчим часом відповідний мобільний додаток і мобільний анімаційний додаток для дітей у формі гри.

Усі охочі можуть скачати порадник на сайті ГО "Елеос-Україна".

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-