Публічний звіт голови Державної служби України з безпеки на транспорті за 2020 рік

Публічний звіт голови Державної служби України з безпеки на транспорті за 2020 рік

Укрінформ
24 лютого, 10:00 - пресконференція  на тему: «Публічний звіт голови Державної служби України з безпеки на транспорті Єгора Прокопчука за 2020 рік»

Організатор: Державна служба України з безпеки на транспорті.

Спікер: Єгор Прокопчук - голова Державної служби України з безпеки на транспорті.

Акредитація представників ЗМІ  обов’язкова до 14:00 23 лютого за електронною адресою: 103@dsbt.gov.ua.

Контактна особа: Катерина Артеменко, завідувач сектору взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Державної служби України з безпеки на транспорті, тел.: (044)-351-44-40.

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: //www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Держслужба з безпеки на транспорті скоротила керівників на місцях і почала закупівлі в системі «Прозоро» - керівник

Державна служба України з безпеки на транспорті скоротила керівний склад на місцях більше, ніж удвічі й почала закупівлі в системі «Прозоро».

Про це повідомив голова Державної служби Єгор Прокопчук в Укрінформі під час свого публічного звіту на посаді керівника за 2020 рік.

«Минулого року відповідно до завдань уряду й Президента розпочалося перезавантаження нашої служби, а саме кадрова реформа. З 24 регіональних управлінь було створено 10 міжрегіональних, що дозволило зменшити кількість керівного складу на місцях. Так лише в частині контролю по країні було 72 керівники, на сьогодні в нас лише 34 регіональних керівники. Це дозволило створити економію фонду заробітної плати та збільшити оплату праці інспекторам, які здійснюють безпосередню роботу на дорозі», - розповів Прокопчук.

Він додав, що змінено майже всіх регіональних керівників, попереднє керівництво залишилися лише в трьох областях країни, проте ніхто не залишився на посаді керівника новостворених міжрегіональних управлінь.

Крім того, у службі було створено управління закупівель, яка здійснює закупівлі в системі «Прозоро», значно збільшивши їх у порівнянні з попередніми роками.

«У службі було створено управління закупівель, яку приведено до законодавчого поля, і це одразу дало результат. Закупівлі служби в системі «Прозоро» в порівнянні з 2019-20 роками збільшилися більше, ніж удвічі. Тобто, ми робимо прозорі закупівлі, щоб ані в громадськості, ані в керівництва країни не залишалося жодних питань», - наголосив Прокопчук.

Він зауважив, що минулого року служба перевірила майже 900 тис. транспортних засобів, виявила понад 80 тис. порушень, загальна сума фінансових санкцій становить 194,8 млн. грн., до бюджету сплачено 104 млн.

«Сподіваюся, що з наступного року ця цифра стане набагато вищою, тому що ми вводимо законодавчі зміни щодо штрафування - не будемо нараховувати плату за проїзд, а просто збільшимо штрафи, які самі по собі є виконавчими документами, тобто їх одразу можна буде направляти у виконавчу службу й не треба звертатися до суду», - зазначив Прокопчук.

Згідно зі звітом, Державну службу України з безпеки на транспорті в 2020 році було профінансовано з державного бюджету на суму в 132,7 млн грн та з загального фонду на 35 млн грн. Фінансування зі спецфонду включало в себе будівництво сучасного центру обробки даних, закупівлю нового програмного забезпечення щодо розподілу дозволів на міжнародні вантажні перевезення. Служба наповнила державний бюджет в 2020 році на загальну суму в 162,6 млн грн.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-