Як говорити з ветеранами і про ветеранів: рік роботи першого ветеранського медіа «Без Броні»

Як говорити з ветеранами і про ветеранів: рік роботи першого ветеранського медіа «Без Броні»

Укрінформ
9 лютого, 13:30 - пресконференція  на тему: «Як говорити з ветеранами і про ветеранів: рік роботи першого ветеранського медіа «Без Броні»

Організатори: «Без Броні: єдина база ініціатив для ветеранів» (ГО «Студена»).

Учасники: Олександр Терещенко - заступник міністра у справах ветеранів України; Анастасія Мельниченко - голова ГО «Студена»; Оксана Іванців - співзасновниця ГО «Студена».

Модератор: Анастасія Обертас - керівниця експертної групи формування позитивного образу ветерана директорату вшанування пам’яті та позитивного образу ветерана Міністерства у справах ветеранів України.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Мінветеранів планує навчати майбутніх журналістів культурі спілкування з ветеранами

Міністерство у справах ветеранів планує запустити пілотний проєкт для студентів-журналістів щодо формування культури спілкування з ветеранами та висвітлення подій з ними.

Про це повідомив заступник міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко під час пресконференції на тему: «Як говорити з ветеранами і про ветеранів: рік роботи першого ветеранського медіа «Без Броні» в Укрінформі.

"Мінветеранів створило концепцію формування образу ветерана у суспільстві. У нас це погоджено вже з усіма центральними органами виконавчої влади, і проходить юстування. І згідно з цією концепцією буде план дій, і її реалізації. Важливим моментом є те, що ми згідно з цією концепцією плануємо працювати не лише зі ЗМІ, які зараз є, а й працювати в глибину, з людьми, які набувають професію журналіста. Ми ініціюємо започаткування такого курсу етики, культури висвітлення подій про ветеранів, спілкування з ветеранами", - сказав Терещенко.

Він зазначив, що ті студенти, які будуть отримувати дипломи за фахом журналіста, вступили до вишу вже під час війни, і закінчили школу під час війни. Але, за його словами, на жаль, під час навчання ніхто не акцентував увагу на цій темі та на її висвітленні.

"У нас є така ідея з декількома провідними вишами запустити пілотний проєкт по такому неформальному курсу формування культури спілкування з ветеранами. Я думаю, що це важливо, і дасть свої ефективні результати за 5, 10, 50 років. Але повторюю, це необхідно, і я думаю ми можемо разом сформувати в суспільстві повагу і вдячність ветеранам за те, що вони роблять", - додав Терещенко.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство у справах ветеранів на державному рівні ініціює запровадження Інституту ветеранського омбудсмена.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-