Презентація результатів проєктів Львівського органного залу.  Про розвиток український культури

Презентація результатів проєктів Львівського органного залу. Про розвиток український культури

Укрінформ
22 грудня, 14:00 - пресконференція на тему: “Презентація результатів проєктів Львівського органного залу. Про розвиток український культури”

Організатор: Громадська організація “Collegium Management”.

Учасники: Тарас Демко - співдиректор Львівського органного залу, директор ГО “Collegium Musicum”; Юрій Чекан - музикознавець, доктор мистецтвознавства, член Галицького Музичного Товариства; Юлія Аленіна - програмна менеджерка УКФ.

Коротко. Впродовж 2020 року у Львові команда культурних менеджерів та митців, що представляють стратегію Ukrainian Live (Львівський органний зал, організацію “Collegium Musicum” та Галицьке Музичне Товариство) реалізувала проєкти, що збагачують національну культуру України. Торкаючись тем національної ідентичності, працювали у трьох векторах: робота з нематеріальною мистецькою спадщиною, осмислення актуальних викликів, промоція української класики у глобальною аспекті.

Учасники заходу презентують результати проєктів, які передаються у вільний доступ для промоції української культури: “Симфонічні прем’єри”, “Нова музика”, видання збірника наукових праць про Станіслава Людкевича, мобільний додаток з українською класикою та інші.

Великий проєкт “Симфонічні прем’єри” – це перше виконання та професійний запис монументальних музичних полотен українських класиків ХХ століття.

Проєкт “Нова музика” - створення та промоція сучасної української музики. Складний 2020 рік у рефлексіях відомих українських композиторів зафіксували у свіжих партитурах.

Медіафайли:

https://drive.google.com/file/d/1D-LXskTYJxyG5BrniN7AHQDrva4i5A74/view

YouTube-канал, що містить усі напрацювання команди:

https://www.youtube.com/channel/UCw08wbOMAlAUOo0dXRcPpKw

Ukrainian Live - список відеозаписів:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLzEmUvS8vpDlxMm_RH-NzgmbbxkUlH3ho

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Львівський органний зал переформатувався під час пандемії

Львівський органний зал переформатувався під час пандемії: став діджіталізованим та порадував низкою нових творів української класичної музики.

Про це повідомив співдиректор Львівського органного залу Тарас Демко під час презентації результатів проєктів в Укрінформі.

«Увесь 2020 рік Львівського органного залу проходив під гаслом «Українське наживо». Зокрема, з’явився перший у світі мобільний додаток з українською класичною музикою Ukrainian Live Classic. Також органний зал наприкінці 2020 року презентує безпрецедентну річ - ми замовили в українських композиторів твори для органу. Це такі композитори, як Богдана Фроляк, Золтан Алмаші, Олег Безбородько та Віктор Каменський... Ці твори плануємо записати впродовж грудня, і вони будуть доступні на нашому Ютуб-каналі» - розповів Демко.

Він висловив переконання, що ці твори увійдуть в репертуар багатьох органістів. «Ця стратегія та нова музика для нас буде пріоритетною в 2021 році», - зауважив Демко.

Крім того, Львівський органний зал записав цикл відеолекцій досвідчених педагогів, музикознавців, музикантів та композиторів.

«Курси лекцій – це неймовірний прецедент в українській класичній музиці. Це й можливість продовжувати навчання, а разом з тим і дізнаватися те, чого не знали у вільному доступі від фахівців цього сектору – це прекрасна можливість», - зазначила менеджер УКФ Юлія Аленіна.

За її словами, Львівському органному залу вдалося переформатуватися під час пандемії і не лише втілити свої ідеї та задуми, зберегти робочі місця, а й «показати те, що немає нічого неможливого для такого не дуже популярного сегменту, як українська класична музика, тим паче пов’язаної з органом».

Директор органного залу анонсував книгу «Людкевич у фокусі ХХІ століття», яку планують презентувати на початку наступного року. Над цим збірником наукових праць про композитора Станіслава Людкевича працювали протягом року, ініціатором видання стала також ГО «Collegium». «Книжка дає новий погляд на композитора», - стверджує Демко.

Всі презентовані продукти є у вільному доступі. Додаток Ukrainian Live Classic доступний на Google Play Market та Apple Store. Книгу після презентації також зможуть придбати всі охочі.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-