Презентація запуску інформаційної кампанії “Громадянське суспільство та влада - кращі практики співпраці”

Презентація запуску інформаційної кампанії “Громадянське суспільство та влада - кращі практики співпраці”

Укрінформ
26 листопада, 13:30 - пресконференція з нагоди запуску інформаційної кампанії “Громадянське суспільство та влада - кращі практики співпраці”

Організатор: Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ).

Спікери: Тарас Шевченко -  заступник міністра культури та інформаційної політики України; Олександр Ярема - державний секретар Кабінету Міністрів України; Володимир Шейгус -  виконавчий директор Ісар “Єднання”; Олеся Холопік -  директорка Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ); Світлана Конончук -  виконавча директорка Українського незалежного центру політичних досліджень (УНЦПД).

Коротко. Наприкінці 2020 року  нам усім дуже потрібні хороші новини. І нова спільна інформаційна кампанія Міністерства культури та інформаційної політики України (МКІП) та проєкту "Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України” - саме про них. А хороші новини про синергію влади та організацій громадянського суспільства - це нові кроки на шляху до тієї України, яку ми всі мріємо бачити, - сильної та успішної.

26 листопада 2020 року в Україні стартує інформаційна кампанія МКІП та "Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства України”, яка продемонструє успіхи великої кількості проєктів організацій громадянського суспільства (ОГС), втілених у життя разом із органами виконавчої влади. Ці дієві практики спільної роботи стануть прикладом та натхненням для всіх, хто вболіває та займається розвитком суспільства свідомих та відповідальних громадян.

Під час події партнери представлять всі деталі кампанії та збору успішних практик.

Довідково. Проєкт "Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України" реалізується ІСАР Єднання у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ), завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Мета проєкту - покращити середовище діяльності громадянського суспільства та зміцнити інституційні спроможності ОГС для підвищення самозарадності громадського сектору.

Додаткова інформація за e-mail: v.didyk@cedem.org.ua (Валерія Дідик, менеджерка проєктів ЦЕДЕМ).

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV, а також на офіційній сторінці проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України” та офіційній сторінці Міністерства культури та інформаційної політики України у мережі Facebook.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого покращити середовище діяльності громадянського суспільства та зміцнити інституційні спроможності ОГС для підвищення самозарадності громадського сектору.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Українцям покажуть яскраві приклади взаємодії влади та організацій громадянського суспільства - МКІП

Міністерство культури та інформаційної політики спільно з проєктом "Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства України” запустило 26 листопада інформаційну кампанію, яка продемонструє велику кількість успішних проєктів організацій громадянського суспільства, втілених у життя разом із органами виконавчої влади.

Про це заступник міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко сказав на пресконференції в Укрінформі.

“Ми запускаємо інформаційну кампанію, щоб “підсвітити” найкращі приклади співпраці, яких, я точно знаю, є багато... Я знаю про велику кількість досягнень, які зроблені іншими організаціями, й величезну кількість ініціатив дуже масштабних, які запускалися організаціями громадянського суспільства, знаходили підтримку в органах влади та в результаті виходили успішними історіями”, - сказав Шевченко.

Він нагадав, що в Україні діє Національна стратегія сприяння розвитку громадянського суспільства, затверджена Указом Президента, а нині розробляється нова.

“Очевидно, що з точки зору завдань подібні стратегії є певним зобов’язанням з боку держави. Зокрема, якими мають бути правові рамки для розвитку громадянського суспільства, наскільки має бути відкритою діяльність органів влади до співпраці. Частина цієї стратегії, зокрема план заходів до неї, передбачає питання інформування, і ця роль покладена на МКІП - інформувати про те, якими є кращі практики взаємодії організацій громадянського суспільства та органів виконавчої влади”, - заступник міністра.

Він закликав органи влади та громадські організації продовжувати співпрацю, а також подати організаторам цієї інформкампанії дані про успішні реалізовані проєкти: “Для того, щоб ми мали можливість більше “підсвітити” ці успішні приклади, знайти та відібрати найбільш вдалі реалізовані проєкти і щоб більше людей дізналося про ці ініціативи”.

Сіоєю чергою державний секретар Кабінету Міністрів Олександр Ярема наголосив на важливості такої спрівпраці. “Якщо ми подивимося на розвинені країни світу, то побачимо, що тільки там, де налагоджена чітка взаємодія органів влади та громадянського суспільства на різних рівнях - чи то у питаннях надання певних соціальних послуг, чи то в питаннях адвокатування певних змін, реформування інших сфери, чи то у питаннях взаємодії у частині протидії поширенню пандемії коронавірусу і багато-багато іншого, - це є важливим виміром зрілості та дорослості суспільства і держави”, - сказав він.

Ініціатори кампанії переконані, що такі дієві практики спільної роботи стануть прикладом і натхненням для всіх, хто займається розвитком суспільства свідомих та відповідальних громадян.

Проєкт "Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України" реалізується ІСАР "Єднання" у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень та Центром демократії та верховенства права завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Мета проєкту - покращити середовище діяльності громадянського суспільства та зміцнити інституційні спроможності ОГС для підвищення самозарадності громадського сектору.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-