Як допомогти жінці у складній життєвій ситуації

Як допомогти жінці у складній життєвій ситуації

Укрінформ
24 листопада, 11:00 - презентація результатів соціального проєкту щодо надання психологічної підтримки жінкам в умовах економічної кризи через COVID-19

Організатор: ГО «Рада Жіночих Ініціатив».

Учасники: Олександр Кучеренко - директор проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС); Олександр Слобожан - виконавчий директор Асоціації міст України;  Ольга Неманежина - голова «Ради Жіночих Ініціатив»; Єгор Йордек - тренер/ психолог/ коуч; Світлана Пєйчева – учасниця проєкту, директор Бердянського районного центру соцслужб для сім’ї, дітей та молоді; Ірина Саранча - учасниця проєкту, голова ГО «Паросток»; Бронвін Круден - заступниця директора Програми двосторонньої співпраці з Україною при Посольстві Канади; Олена Масоріна - ГО «Європейська асамблея жінок-депутаток», психоаналітик; Анастасія Попсуй - президентка ГО «Європейська асамблая жінок-депутаток», модераторка.

Коротко. В рамках проєкту було проведено навчання за унікальною авторською програмою для працівників центрів соціальних служб та муніципальних психологів 20 міст України, які, у свою чергу, надали більше 400 персональних консультацій жінкам, котрі опинилися у скрутному становищі. Проєкт тривав протягом липня-листопада 2020 року.

Під час презентації будуть обговорені інші соціальні інструменти, які впроваджуються різними організаціями для допомоги жінкам у складних життєвих ситуаціях, викликаних пандемією та економічною кризою.

Довідково. ГО «Рада Жіночих Ініціатив» спільно з ГО «Європейська асамблея жінок-депутатів» провели  конкурс на участь у навчальній програмі з надання психологічної підтримки жінкам в умовах економічної кризи через COVID-19.

Мета ініціативи – надання якісної психологічної підтримки жінкам для подолання наслідків економічної кризи шляхом підвищення спроможності Центрів соціальних служб у містах.

Головне завдання проєкту – надати сучасну, повноцінну систему короткотривалої психотерапії та експертного консультування  працівникам Центрів соціальної допомоги, які не мають фінансової можливості опановувати сучасні вітчизняні та західні методи консультування, що викладаються в приватних інститутах і тренінгових центрах за високою ціною.  Проєкт відкрив доступ до цих послуг як соціальним працівникам для підвищення кваліфікації, так і соціально вразливим верствам населення для отримання психологічної та експертної підтримки, особливо потрібної під час кризи, визваної COVID-19.

Реалізація ініціативи стала можлива за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, яке підтрамала Асоціації міст України (АМУ) та проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проєкт ПРОМІС), який в Україні впроваджує Федерація канадських муніципалітетів. 

Більше про проєкт на сайті: http://ccwea.org.ua/uk/

Відеосюжет: https://www.pravdatut.ua/n8826/

Акредитація представників ЗМІ до 23 листопада 16:00 за тел.: 096 0596 726, e-mai: Euro.assembly@gmail.com

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

У Києві представили результати проєкту з надання психологічної допомоги жінкам в умовах економічної кризи

У Києві презентували результати соціального проєкту щодо надання психологічної підтримки жінкам в умовах економічної кризи через COVID-19.

Проєкт представили в Укрінформі його учасники за організаційної підтримки ГО «Рада Жіночих Ініціатив».

«В рамках проєкту було проведено навчання тренерів, які потім проводили свою практику в різних регіонах України, здебільшого в депресивних районах, які найбільше постраждали від економічної кризи. Унікальність проєкту в тому, що ми застосовували інноваційний підхід психологічної допомоги, який базується на короткостроковій психотерапії і дозволяє швидко вивести людину з важкого психологічного стану. Це стосується й проблем у сім’ї, і втрати роботи чи годувальника, закриття бізнесу. І здебільшого від цього страждають жінки. Тому цей проєкт є вузько направлений на допомогу жінкам», - розповіла президент ГО «Європейська асамблея жінок-депутатів» Анастасія Попсуй.

За її словами, учасницями проєкту були здебільшого представниці центрів соціальних служб на місцях, які визнали його дієвим, адже за один-два сеанси можна надати психологічну допомогу.

Заступниця директора Програми двосторонньої співпраці з Україною при Посольстві Канади Бронвін Круден наголосила, що внаслідок пандемії COVID-19 насамперед постраждали жінки, тому проєкт спрямовано саме на їхню підтримку.

«Внаслідок пандемії COVID-19 особливо постраждали жінки, багато з яких мають подвійний тягар – працювати чи вести бізнес і робити це вдома, доглядаючи за своїм господарством. І я рада, що ми підтримуємо невеликі, але дуже важливі ініціативи, щоб надавати вкрай необхідну спеціальну психологічну підтримку тим, хто її потребує. Канада допомагає жінкам брати участь у різних ініціативах на рівні держави, громадянського суспільства та економічних можливостей. І дуже важливою складовою інклюзивного управління є розбудова громадянського суспільства», - зазначила вона.

Своєю чергою директор проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС) Олександр Кучеренко наголосив, що важливою складовою проєкту є також тема гендерної рівності.

«Дуже важливо, щоб принципи гендерної рівності та її аналіз впроваджувався на етапі планування й бюджетування в містах-партнерах. Дуже важливо підтримувати жіноче підприємництво, і проєкт дуже цілеспрямовано підтримував його аналітичними матеріалами і навчанням», - зауважив він.

При цьому виконавчий директор Асоціації міст України. Олександр Слобожан унікальність й ефективність проєкту вбачає в тому, що у ньому задіяно також муніципальну владу.

«Ставлення в українських муніципалітетах до гендерної рівності було доволі настороженим. Ми стикалися з несприйняттям, а також чули, що в нас громади не вміють писати проєкти. Але на другий рік впровадження проєкту про нього вже всі знали. Унікальність також у тому, що крім громадських організацій задіяна муніципальна влада – це дуже важливо, бо без такої синергії це неможливо реалізувати», - наголсоив він.

В межах проєкту було проведено навчання за унікальною авторською програмою для працівників центрів соціальних служб та муніципальних психологів 20 міст України, які, своєю чергою, надали більше 400 персональних безкоштовних консультацій жінкам, що опинилися у скрутному становищі через пандемію та економічну кризу. Проєкт тривав протягом липня-листопада 2020 року.

Реалізація ініціативи стала можлива за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, яке підтримало спільну діяльність Асоціації міст України (АМУ) та проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проєкт ПРОМІС), що його в Україні впроваджує Федерація канадських муніципалітетів.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-