Про виклики екологічного розвитку в Україні

Про виклики екологічного розвитку в Україні

Укрінформ
21 вересня, 12:30 - пресконференція на тему: «Про виклики екологічного розвитку в Україні» 

Організатор: ГО «Живу в гармонії».

Учасники: Олеся Тарасенко - засновник першого блог-журналу України LuckyUkraine, модератор; Лілія Олійник - співорганізатор форуму ECO UKRAINE, голова ГО «Живу в гармонії»; Михайло Костинський - член президіуму Ради з екологічної безпеки України; Людмила Циганок - президент Професійної асоціації екологів України, СЕО Ecobusiness Group; Юрій Рябчун - співорганізатор форуму ECO UKRAINE, видавець бізнес-глянцю «ЧАС ПЕРШИХ»; Андрій Гунько - к.т.н., координатор проєкту «Найкращі доступні технології та методи управління (НДТМ) для України». 

 Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними заходами кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

У Києві відбудеться II Міжнародний екологічний форум ECO UKRAINE

У четвер, 24 вересня 2020 року, відбудеться II Міжнародний екологічний форум ECO UKRAINE. Про це під час пресконференції в Укрінформі "Про виклики екологічного розвитку в Україні" повідомила засновниця блог-журналу LuckyUkraine Олеся Тарасенко.

За її словами, ECO UKRAINE — соціальний проєкт, який покликаний об’єднати екологічно-відповідальний бізнес, еко-активістів та профільних державних службовців з метою реалізації екологічних ініціатив та потенціалу, а також зберегти довкілля. Під час форуму обговорюватимуться інноваційні проєкти екологічного розвитку міст, громад та територій. Передбачено робу таких секцій: світові екологічні тенденції та їх вплив на Україну; розвиток екологічного потенціалу міст, громад та територій; розвиток альтернативної та відновлювальної енергетики. Організаторами форуму виступили журнал "Час перших" та громадське об`єднання "Живу в гармонії".

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня Президент України затвердив Стратегію національної безпеки України, яка, серед пріоритетів, визначає й забезпечення екологічної безпеки. Кабмін повинен у шестимісячний термін розробити та затвердити Стратегію екологічної безпеки та адаптації до зміни клімату.

Україні слід залучити міжнародну спільноту до вирішення продовольчих проблем – експерт

Україна має на урядовому рівні звернутися до міжнародних організацій, щоб вони допомогли вирішити проблеми з харчуванням та питною водою. Як передає Укрінформ, це під час пресконференції в агентстві заявив член президії Ради з екологічної безпеки України Михайло Костинський.

На його думку, пестициди, гербіциди, добрива, які використовуються в агровиробництві є основними забруднювачами природного середовища. До того ж, за даними Костинського, в Україні дві третини площ розорюються через вивітрювання, знищення поверхневого шару.

«За останні 40 років середньорічна температура піднялася до 6 градусів. Але при цьому агровиробництво не забезпечує нас якісними продуктами харчування, бо ми втратили вікові традиції землеробства", - наголосив член президії Ради з екологічної безпеки.

Також він стверджує, що 80% населення України не має доступу до природної питної води.

"Ми бачимо, у якому стані водосховища. Ця вода непридатна для очистки", - впевнений експерт.

Він вважає, що Україна має на урядовому рівні звернутися до міжнародних організацій, щоб вони допомогли вирішити проблеми з харчуванням та питною водою, а також очищенням природного середовища, оскільки дані проблеми не можуть бути вирішені власними силами України.

"У питаннях екології, пов'язаних з сільським господарством, ми втратили контроль. Системно ніхто не працює, а окремі акції не дають результатів. Є сумнівні стандарти, яких дотримуються не всі. Тому те, що потрапляє на полиці, є сумнівної якості", - підсумував Костинський.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-