Фармацевти - члени єдиної медичної команди країни. Чи всі знають про це?

Фармацевти - члени єдиної медичної команди країни. Чи всі знають про це?

Укрінформ
10 вересня, 11:00 -  круглий стіл на тему: “Фармацевти - члени єдиної медичної команди країни. Чи всі знають про це?”

Організатор: ГС “Аптечна професійна асоціація України (АПАУ)”.

Учасники: Володимир Короленко, заступник голови Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками; Володимир Руденко, директор АПАУ, професор, доктор фармацевтичних наук; Лариса Просяник, голова правління Вінницької обласної асоціації фармацевтів «Кум Део»; Олена Пруднікова, голова правління громадської асоціації  «ФармРада»; Тамара Литвиненкова, голова правління громадської організації «Фармацевтична асоціація Дніпропетровської області»; Костянтин Косяченко, завідувач кафедри ОЕФ Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, професор, доктор фармацевтичних наук; Олександр Шматенко, начальник кафедри військової фармації Української військової медичної академії, професор доктор фармацевтичних наук; Наталія Цитлішвілі, завідувач аптеки №3 ТзОВ «Да Сігна-1» (мережа аптек «D.S»); Олена Парубець, завідувач аптеки №1ТзОВ «Жолдіфарм» (мережа аптек «3І»); Марина Скіженок, завідувач аптеки №7 ТзОВ «Подорожник Київ»; Костянтин Холявчук, провізор, заступник операційного директора ТОВ "Фармастор"; Оксана Кириченко, операційний директор ТОВ "Фармастор"; Олена Гудович, провізор, бізнес-тренер ТОВ «Лекфарм»; Інна Шевчук, завідувач аптеки №151 ТОВ «ТАС-Фарма».

Коротко. Мета заходу - обговорити напередодні професійного свята, роль професії фармацевта, її важливість, проблеми, з якими найчастіше стикаються провізори й фармацевти сьогодні, та шляхи їх вирішення.

Довідково. Як повідомляють організатори, провізор та фармацевт – це фахівці, які мають вищу фармацевтичну освіту, розуміються на лікарських засобах, знають все про їх застосування і дозування, та в разі відсутності препарату, порадять більш пригожий аналог, не нашкодивши здоров’ю пацієнта.

Додаткова інформація за тел.: (044) 223 06 90, (067) 458 0231, e-mail:  press.apau@gmail.com (ГС «АПАУ»).

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Підсумкові матеріали:

Аптечна професійна асоціація вручила дипломи кращим аптекам своєї мережі

Аптечна професійна асоціація України вручила дипломи кращим аптекам аптечних мереж – учасників АПАУ. Як передає Укрінформ, нагородження відбулося в рамках круглого столу, що відбувся 10 вересня, напередодні професійного свята фармацевтів, на тему «Фармацевти – члени єдиної медичної команди країни».

"Напередодні професійного свята Асоціація протягом багатьох років відзначає кращих фахівців - провізорів, працівників аптек і аптечних мереж, а також - кращі аптеки", - зазначив директор ГС «Аптечна професійна асоціація України (АПАУ)» Володимир Руденко.

Цьогоріч відзнаки галузевої Асоціації отримали понад 300 аптечних працівників та 19 аптечних установ. Зокрема:

Аптека № 14, м. Київ ТОВ "Аптекарь";

Аптека №1, м. Київ ТОВ "Аптека гормональних препаратів";

Аптека № 151, м. Київ ТОВ "ТАС-Фарма";

Аптека №54, м. Рогатин ТзОВ "Лідер-Захід";

Аптека №16, м. Херсон ТОВ "ФИРМА ХОРОШАЯ";

Аптека №10, м. Київ ТОВ "Лекфарм";

Аптека №06, м. Кам'янець-Подільський ПП "Медобори" Фарм;

Аптека № 4, м. Дніпро ТОВ "Аптеки медичної академії";

Аптека №21, м. Одеса ТОВ "Аптека Гаєвського" ;

Аптечний пункт №2 аптеки 36, м. Запоріжжя ТОВ "Фарма Віта";

Аптека № 45, смт. Новгородське ТОВ ЗТФ "Арніка";

Аптека №14 ППф, м. Житомир "Санітас";

Аптека №72, м. Тернівка ТОВ "Регіональна аптечна мережа РУАН";

Аптека №9, м. Миколаїв ПП "Медицина для Вас";

Аптека №4, м. Одеса ТОВ "Пентальфа";

Аптека №2 ТОВ, м. Київ "Медична компанія "Медікус";

Аптека №20, м. Луцьк, ТзОВ "Подорожник Волинь";

Аптека №40, м. Полтава ТОВ "Данунц";

Аптека №268, м. Біла Церква, ТОВ "Фармастор".

У ході круглого столу учасники, з нагоди професійного свята, обговорили роль професії фармацевта, її важливість, проблеми, з якими найчастіше зустрічаються в своїй роботі провізори й фармацевти, шляхи їх вирішення тощо.

Зокрема, як повідомив заступник голови Держлікслужби Володимир Короленко, на сьогодні у Верховній Раді знаходиться проєкт закону, яким пропонується посилити кримінальну відповідальність за напади на медичних та фармацевтичних працівників.

"Стосовно права на захист фармацевтичних працівників, чимало профізорів, фармацевтів є працівниками так званої першої лінії, так само, як працівники первинної медичної допомоги, екстреної допомоги. Вони зтикаються з пацієнтами одними із перших. І тому дуже часто потребують права на захист від якихсь фізичних нападів і так далі. Тому, є дуже позитивним, що наразі у Верховній Раді зареєстрований проєкт закону, який вносить зміни до кримінального кодексу та передбачає кримінальну відповідальність саме за напади на медичних та фармацевтичних працівників під час виконання ними професійних обов`язків", - повідомив він.

Також, учасники заходу наголошували на особливих умовах, в яких на сьогодні працюють аптечні працівники в умовах епідемії COVID19. "Від початку карантину аптекарі продовжують виконувати свою щоденну роботу, попри всі ризики і негаразди. Наша асоціація немало зробила, для того, щоб в МОЗі і в уряді звернули увагу на умови роботи аптекарів в умовах пандемії, та забезпечили їх тестуванням на COVID19. Ми писали листи, зверталися через ЗМІ та соцмережі до влади, поки нас не почули", - наголосив, зокрема, директор ГС «Аптечна професійна асоціація України (АПАУ)» Володимир Руденко.

Він повідомив, що за даними АПАУ, в Україні працюють понад 300 тисяч фахівців з фармацевтичною освітою.

За даними Держлікслужби, в Україні працюють майже 20 тисяч аптек і аптечних пунктів, більше як 100 виробників лікарських засобів, понад 400 ліцензіатів мають ліцензію на оптову торгівлю, близько 200 імпортерів лікарських засобів.

День фармацевтичного працівника — професійне свято України. Відзначається щорічно в третю суботу вересня.

Основною метою діяльності «Аптечної професійної асоціації України» є представництво та захист законних інтересів членів Асоціації – у соціально-трудовій, законодавчій, економічній та інших сферах, у тому числі у їх відносинах з іншими сторонами соціального партнерства, а також сприяння інтеграції та взаєморозумінню працівників і організацій галузі охорони здоров’я України.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-