Підсумки року роботи Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

Підсумки року роботи Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

Укрінформ
27 липня, 16:00 - пресконференція, присвячена підсумкам року роботи Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

Організатор: Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Учасники: Андрій Герус - голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг; Сергій Нагорняк - голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності; Андрій Жупанин - голова підкомітету з питань газової, газотранспортної галузі та політики газопостачання.

Акредитація представників ЗМІ здійснюється  до 12:00 27 липня за електронною адресою: havva.daryna@gmail.com. Обов’язково необхідно вказати ПІБ, назву ЗМІ, посаду, контактний номер телефону та електронну адресу.

Увага! У зв’язку із запровадженням карантинних заходів кількість місць обмежена, однак пресконференція транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV .

Додаткова інформація для представників медіа за тел.: +38 063 68 37 936 (Дарина Гавва).

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Енергоатом постачатиме електроенергію у Білорусь ще два місяці - Герус

ДП "НАЕК "Енергоатом" постачатиме електроенергію у Білорусь у липні та серпні 2020 року, можливо, і у вересні також будуть поставки.

Про це під час пресконференції в Укрінформі сказав голова парламентського комітету з енергетики та ЖКП Андрій Герус.

"Можливо, у вересні буде якийсь експорт... Якщо білоруси хочуть купувати, цю можливість треба реалізовувати. Що стосується майбутнього, невідомо, коли буде введена Білоруська АЕС, вона будується уже довго. Треба дивитися ситуативно", - сказав Герус.

Що стосується Європи, "Енергоатом" наразі не може технічно експортувати туди електроенергію.

"Експорт у Європу здійснюється з Бурштинського острова. Якщо він буде якось з'єднаний з ОЕС України - наприклад, через вставки постійного струму - думаю, "Енергоатом" знайде себе там. Не обов'язково це буде Польща, це може бути Угорщина", - додав Герус.

Як повідомляв Укрінформ, Герус анонсував, що до кінця липня заплановано поставку 12 тис. МВт-годин, а у серпні очікується збільшення таких експортних поставок до майже 290 тис. МВт-годин на загальну суму понад 270 млн грн.

22 липня опівночі розпочався експорт виробленої українськими АЕС електроенергії до Білорусі. Туди спрямовано реалізований ДП "НАЕК "Енергоатом" на майданчику Української енергетичної біржі обсяг – 12 тис. МВт-годин електроенергії базового навантаження з постачанням в період з 22 до 31 липня 2020 року за середньозваженою ціною 948 грн за МВт-годин.

За словами Геруса, це перші експортні поставки "Енергоатому" з 2004-2005 рр., коли компанія здійснювала експорт до РФ.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-