Головний військовий клінічний госпіталь- 265 років досвіду

Головний військовий клінічний госпіталь- 265 років досвіду

Укрінформ
22 червня, 11:00 - онлайн-брифінг на тему: «Головний військовий клінічний госпіталь- 265 років досвіду»

Організатор: Міністерство оборони України.

Спікер: полковник Геннадій Пєров - заступник начальника Національного військово-медичного центру з морально-психологічного забезпечення.

Онлайн-брифінг транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Головному військовому госпіталю виповнилося 265 років

Найстарішому державному медичному закладу України «Головний військовий клінічний госпіталь» виповнилося 265 років.

Про це на онлайн-брифінгу в Укрінформі повідомив заступник начальника Національного військово-медичного центру з морально-психологічного забезпечення, полковник Геннадій Пєров.

«Національний військово-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь» є найстарішим державним медичним закладом України. Він - історичний правонаступник Київського військового госпіталю, який було засновано 10 червня 1755 року за клопотанням київського губернатора. В червні 2020 заклад відзначив своє 265-річчя від дня заснування», - сказав Пєров.

Він розповів, що за ініціативою всесвітньовідомого хірурга Миколи Пирогова госпіталь тривалий час був клінічною базою медичного факультету Київського університету. В закладі працювали майже всі засновники науково-медичних шкіл України. У 1860 році, вперше в державі, започатковано інститут медичних сестер. Під час визвольних змагань за незалежність України на початку ХХ століття заклад мав назву Український генеральний військовий шпиталь.

«Особовий склад госпіталю брав участь у всіх війнах та військових конфліктах, які відбувалися на території України, в тому числі під час 1-ї та 2-ї світових війн, ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Після набуття незалежності Україною в 1991 році 408 Київський Окружний військовий госпіталь було переформовано у Головний військовий клінічний госпіталь. У 2008 році на базі госпіталю створено Головний військово-медичний клінічний центр, із закріпленням 10 відповідних військових гарнізонів Києва та Київській області», - поінформував представник Міноборони.

За його словами, на сьогодні центр є найбільшою багатопрофільною лікувально-діагностичною установою у Збройних силах України на 1100 ліжок у складі 25 клінік та 50 відділень. Щорічно тут лікуються більше 30 тисяч хворих, виконується 16 тис. операцій, обліковано понад 1 млн. амбулаторних відвідувань. З початку відкриття його відвідало понад 10 тисяч учасників АТО (ООС). В Центрі працюють 29 заслужених лікарів України, 14 докторів наук, 4 професори, 66 кандидатів медичних наук, 6 доцентів, понад 250 лікарів вищої категорії.

«З початком збройної російської агресії проти України понад 200 співробітників Центру, у різні проміжки часу, виконували професійні завдання в мобільних госпіталях та лікарсько-сестринських бригадах медичного підсилення району проведення операції Об’єднаних сил на Сході України. Загалом за час сучасної російсько-української війни на стаціонарному лікуванні в Центрі перебувало понад 30 тисяч поранених, травмованих та хворих військовослужбовців зазначеної категорії, ще 15 тисяч, пройшли лікування - амбулаторно. Загальна кількість пролікованих учасників ООС (АТО) склала понад 45 тисяч пацієнтів», - розповів Пєров.

Він зазначив, що в грудні 2017 року, в вересні та грудні 2019 року, в квітні-травні 2020 року в Центрі системно надавалась допомога українським військовополоненим, які були визволені з полону російських терористичних військ, в тому числі військовим морякам Військово-морських сил ЗСУ.

Нині НВМКЦ формує 71 військово-мобільний госпіталь, з яким проводяться відповідні навчання з урахуванням інфекційних загроз, пов’язаних з пандемією COVID-19.

Відео брифінгу:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-