Яким має бути закон про статус ветеранів?

Яким має бути закон про статус ветеранів?

Укрінформ
19 червня, 12:00 - презентація проєкту закону «Про статус ветеранів, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів, а також статус постраждалих учасників Революції Гідності та членів сімей Героїв Небесної Сотні»

Організатори: Консультативна рада у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Президентові України; Вадим Свириденко  - Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій.

Учасники: Сергій Куніцин - голова Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Президентові України;   члени Консультативної ради у справах ветеранів - Михайло Дворянчук, Ірина Міхнюк, Богдан Пантюшенко;  учасники бойових дій - Євген Дикий, Іван Татуров, Павло Славінський, Віталій Кузьменко; громадські активісти -  Михайлина Скорик, Світлана Шеповалова.

Коротко. Учасники заходу представлять ЗУ «Про статус ветеранів, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів, а також статус постраждалих учасників Революції Гідності та членів сімей Героїв Небесної Сотні», а також обговорять, яким має бути закон про статус ветеранів в Україні.

Довідково. Проєкт закону «Про статус ветеранів, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів, а також статус постраждалих учасників Революції Гідності та членів сімей Героїв Небесної Сотні», розроблено на основі аналізу існуючих проблем, потреб ветеранів, а також кращих практик вирішення подібних питань іншими країнами. Законопроєкт є рамковим і передбачає комплексне рішення у сфері державної політики щодо ветеранів та членів сімей загиблих. Законопроєктом пропонується система статусів і соціальних пакетів, які відповідають потребам ветеранів та завданням держави щодо адаптації ветеранів до цивільного життя і підкреслення їх почесного місця в українському суспільстві.

Законопроєкт розроблявся представниками громадянського суспільства - ветеранами та волонтерами, які на установчому засіданні Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Президентові України звернулись до Президента України з проханням підтримати цей законопроєкт та внести його до Верховної Ради як невідкладний.

Представників ЗМІ запрошуємо до перегляду заходу в режимі онлайн. Запитання до спікерів приймаються  до 13:30 19 червня на електронну адресу: Nataliazaretska@gmail.com

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували законопроєкт про статус ветеранів,членів їхніх сімей і родин загиблих

В Укрінформі відбулася презентація законопроєкту "Про статус ветеранів, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів, а також статус постраждалих учасників Революції гідності та членів сімей героїв Небесної сотні".

Документ представив учасник бойових дій Віталій Кузьменко.

"Ті основні принципи, з яких ми виходили, - це розробка сучасного закону, який відповідає світовим практикам, які виявились ефективними і які будуть відповідати інтересам і потребам саме цільових груп - ветеранів і членів сімей загиблих", - сказав він.

Як зауважив Кузьменко, у законопроєкті визначені принципи державної політики та повноваження Мінветеранів, визначені категорії, які потрапляють до відання профільного міністерства та виокремлюються із системи пільговиків. Розроблена також система статусів і соціальних пакетів.

"Другий і основний принцип - реалістичність і збалансованість цього законопроєкту, щоб він був дієвим у частині можливості реалізації тих державних гарантій і прав, які передбачені для кожного статусу ветеранів", - зазначив він.

За словами Кузьменка, у документі прописано, що серед основних завдань Міністерства у справах ветеранів є як питання соціального захисту і підтримки ветеранів, так і реалізація їхнього права на житло, реабілітацію, санаторно-курортного лікування, збереження психічного здоров'я.

Крім того, серед завдань профільного міністерства - запровадження психосоціальної та професійної адаптації, забезпечення підвищення освітнього рівня і формування позитивного образу ветерана.

У проєкті закону пропонується нова система статусів і соціальних пакетів. Так, окремими статусами є: ветерани, ветерани з інвалідністю, сім'ї загиблих та померлих ветеранів, учасники Революції гідності.

При цьому визначено категорії: ветеран-захисник України, ветеран миротворчих операцій, ветеран бойових дій на території інших держав, ветеран Другої світової війни, ветеран боротьби за незалежність України, ветеран служби безпеки і оборони та ветеран з особливими бойовими заслугами.

Проєкт закону "Про статус ветеранів, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів, а також статус постраждалих учасників Революції гідності та членів сімей героїв Небесної сотні" є рамковим і розроблявся представниками громадянського суспільства - ветеранами та волонтерами. На установчому засіданні Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Президентові вони звернулись до глави держави з проханням підтримати цей законопроєкт та внести його до Верховної Ради як невідкладний.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-