Початок інформаційного циклу «Мілітарний код»

Початок інформаційного циклу «Мілітарний код»

Укрінформ
1 червня, 11:00 - онлайн-брифінг на тему: «Початок інформаційного циклу «Мілітарний код»

Організатор: Міністерство оборони України.

Спікер: Ігор Непота – відділ розробки та впровадження військової символіки ЗСУ.

Онлайн-брифінг транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Міноборони розпочинає інформаційний цикл «Мілітарний код»

Міністерство оборони розпочинає інформаційний цикл «Мілітарний код» з формування мілітарної культури особового складу ЗС України.

Про це повідомив полковник Ігор Непота з відділу розробки та впровадження військової символіки ЗСУ на онлайн-брифінгу в Укрінформі.

«Мілітарні символи на однострої військовослужбовця можна сприймати як закодовану інформацію. Тому з 1 червня 2020 року ми починаємо інформаційний цикл «Мілітарний код», в якому ми ознайомимо вас з особливостями мілітарної культури», - сказав Непота.

За його словами, це питання постало перед ЗСУ з моменту схвалення Україною курсу до НАТО. Дивлячись на військовослужбовця, можна побачити не тільки його прізвище, а й зрозуміти, де він проходить службу та який вид або рід військ він представляє.

«Виключне право щодо розробки і впровадження військової символіки надано Головному управлінню розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України. Фахівцями управління готуються нормативно-правові акти з питань геральдики, військової символіки, уніформистики, емблематики, фалеристики та вексилології», - зазначив представник МОУ.

Він розповів, що основним елементом «мілітарного коду» є герб військового формування ЗС України. У Збройних Силах України право на володіння гербом мають Міністерство оборони, Генеральний штаб, вищі військові навчальні заклади та військові частини і формування, яким присвоєно почесне найменування.

«Якщо говорити про символіку гербу, то це традиції і спадковість, пов’язані з історією українського війська, особливостями виконання завдань пов’язаних з бойовим призначенням та видатними заслугами під час захисту незалежності України», - розповів Непота.

Елементами «мілітарного коду» є Почесний прапор як вид колективної відзнаки військовослужбовців частини, яка виявила мужність, хоробрість і звитягу під час виконання бойових завдань, а також нарукавний знак, який є сукупністю об’єднаних певним чином характерних ознак, поєднаних в єдину композицію і виконаних в єдиному художньому стилі.

«Нарукавний знак використовується як офіційно затверджена емблема, що є символом конкретної військової частини. Він є або основним елементом герба військової частини, або самостійним елементом — для військових частин, що не мають права на використання герба», - зазначив Непота.

Він розповів, що основними вимогами до нарукавного знака є єдиний художній стиль, а кількість кольорів і знаків або символів в одному знаку має бути не більше чотирьох. При роботі з нарукавними знаками використовуються зображення основного виду зброї (мечі, гарматні стволи, шабля, мушкет); символи, які асоціюються з певними видами або родами військ (якір, пропелер, блискавка); зображення усталених атрибутів фольклорних чи міфологічних персонажів, як то жезл Ескулапа, ліра Аполлона, крила Меркурія; зображення тварин, птахів, риб, комах та фантастичних істот.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-