Соцмережі і діти: освіта, безпека та блогери

Соцмережі і діти: освіта, безпека та блогери

Укрінформ
26 лютого, 12:00 - Соцмережі і діти: освіта, безпека та блогери

Організатор: Альянс громадських організацій за ініціативи Олексія Кавиліна «Академія.ONLINE».

Учасники: Олексій Кавилін – кандидат політичних наук, засновник програми «Академія.ONLINE», голова Наглядової ради ГО «Інститут податкових реформ»; Олена Хотенко – голова Ради ГО «Інститут податкових реформ», віцепрезидент АППУ; Наталія Гончаренко – кандидат психологічних наук, ЦІППО ДВНЗ «Університет менеджменту освіти»; Руслан Анфілов – керівник креативної команди «Yuccie»; Ігор Чичкань – інформаційний продюсер телеканалу «24»; Михайло Радіо – керівник проєктів та програм ГО «Інститут податкових реформ»; Андрій Станіславський – експерт з комунікаційних та сучасних технологій; Артем Терез – блогер, підприємець; Юлія Курінська – експерт фінансово-економічних питань; Наталя Мазур – керівник Академії блогерства; Олександр Вихованець – президент Вінницької міської федерації кіокушинкай карате; Іван Козак – керівник студії танцю «3Z», викладач хореографії; Ірина  Маловиця – телеведуча, м. Дніпро; Роман Ковальський – журналіст газети «33 канал», м. Вінниця; Олександра Дмитренко – ГО “Інтерньюз-Україна”; Вікторія Шкляр – державний експерт експертної групи з розвитку науки, директорат науки та інновацій, Міністерство освіти і науки України;  Ірина Таранова – Департамент суспільних комунікацій КМДА; Олександр Сергеєв – головний спеціаліст Відділу позашкільної освіти Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації;  Марія Кондратенко (Marichka) – українська акторка (роль Соні у телесеріалі «Школа») та співачка, учасниця телешоу «Голос країни» (канал 1+1);  Тамара Ільченко - директор Гімназії А+; Алекс Авакумов – блогер;  Карина Гаврилюк – акторка, блогер, героїня серіаліті «Київ вдень та вночі»; Софія Біленко – проєктний менеджер СFC Big Ideas; Милослава Черній – співзасновниця SMM-агенції To The Moon Agency..

Коротко. Популярність інтернет-ресурсів та блогів в соціальних мережах призвела не тільки до швидкого доступу до інформації, а й до зростання кількості порушень прав та поширення недостовірної та конфіденційної інформації. Особливо це стосується підлітків.  З метою навчити правильно використовувати соціальні мережі була створена ініціатива Олексія Кавиліна «Академія.ONLINE» (http://academiya.org/), до якої долучилися блогери та медійні особи. 

Підсумкові матеріали:

Експерти обговорили досвід з реалізації для підлітків проєктів цифрової грамотності

Популярність інтернет-ресурсів та блогів в соціальних мережах призвела не тільки до швидкого доступу до інформації, а й до зростання кількості порушень прав та поширення недостовірної та конфіденційної інформації, особливо це стосується підлітків, але 90% українських батьків не знають, куди їм звертатися, якщо з дитиною щось трапилося в інтернеті

Про це йшлося під час круглого столу в Укрінформі "Соцмережі та діти: освіта, безпека та блогери", що був проведений в рамках ініціативи Олексія Кавиліна "Академія.ONLINE".

"Коли ми почали говорити з дітьми на тему, чи стикалися ви з якимось негативними моментами в мережі, руки підняли всі", - зазначила представник ініціативи "Академія.ONLINE" Наталя Мазур, яка реалізує один з напрямків ініціативи в столичній Гімназії А+.

За її словами, йшлося про такі явища, як кібербулінг та хейтінг.

"90% дітей віком до 11 років вільно користуються соціальними мережами. Діти віком від 11 років - 98% ведуть в соцмережах свої канали, сторінки, позиціонують себе як індивідуальність, збирають аудиторії підписників", - озвучила офіційну статистику представник Міністерства світи та науки Вікторія Шкляр.

За її словами, дві третини дітей бачили в інтернеті щось таке, що їх шокувало. "Але лише третина цих дітей підійшла до батьків з питанням, що це таке і як правильно на це реагувати. 90% українських батьків не знають, куди їм звертатися, якщо з їхньою дитиною щось сталося в інтернеті", - наголосила вона.

Шкляр додала, що цього року Мінцифри запустило освітній проєкт "Безпека для дітей в інтернеті".

"Цей курс на сайті додатку "Дія" є безкоштовним. Він навчає батьків, як поводити себе з дитиною: що дитина може переглядати, як закрити небезпечні сайти. Такий курс уперше стартував з 21 січня", - повідомила представник МОН.

Участь у круглому столі взяли представники ініціативи "Академія.ONLINE", відомі блогери, експерти, представники ЗМІ, лідери думок та відомі медійні персони, які обговорили різний досвід з реалізації для підлітків проєктів цифрової грамотності, вміння безпечно і ефективно користуватися соціальними мережами.

Ініціатива Олексія Кавиліна "Академія.ONLINE" була створена з метою навчити правильно використовувати соціальні мережі. На сьогодні до ініціативи долучилися блогери та медійні особи. До її реалізації висловили бажання долучитись ряд громадських організацій, експерти різних галузей.

У 2019 році Олексій Кавилін виступив також з ініціативою реалізації навчального проєкту «Фінансова грамотність для дітей». Ідею підтримала всесвітньовідома компанія ІВМ.

Олексій Кавилін – кандидат політичних наук, засновник програми «Академія.ONLINE», голова Наглядової ради ГО «Інститут податкових реформ».

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-