Соціально-інтерактивна вистава  «Право Є?»: результати  роботи та плани на майбутнє

Соціально-інтерактивна вистава «Право Є?»: результати роботи та плани на майбутнє

Укрінформ
24 жовтня,11:00 - Соціально-інтерактивна вистава  «Право Є?»: результати роботи та плани на майбутнє

Організатор: Благодійне товариство допомоги особам з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Джерела» за підтримки Українського культурного фонду в рамках програми «Інклюзивне мистецтво».

Учасники: Раїса Кравченко – голова правління БТ «Джерела»; Ольга Маруда – заступник голови правління БТ «Джерела», керівник проєкту; Тамара Наук – керівник соціально-інтерактивного театру БТ «Джерела»; Людмила Чепурна – кандидат педагогічних наук, заступник декана факультету спеціалізованої та інклюзивної освіти НПУ ім. М.П. Драгоманова; представники Українського культурного фонду.

Коротко. Учасники «круглого столу» розкажуть про інтерактивну виставу «Право Є?», яка  створена за мотивами Конвенції ООН про права людей з інвалідністю, та демонструє різноманітні аспекти порушення прав людей з інвалідністю. Реалізується  проект БТ «Джерела» за фінансової підтримки Українського культурного фонду в рамках програми «Інклюзивне мистецтво».

Основна мета заходу - стимулювання суспільної цікавості до інклюзивного театрального мистецтва та підвищення рівня обізнаності професіоналів, політиків щодо прав осіб з інвалідністю відповідно до Конвенції ООН.

Довідково. Український культурний фонд ‒ державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України. Його мета -  сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір.  

Додаткова інформація за тел.: 0972260786 (Тамара), 0675065354 (Ольга).

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували соціально-інтерактивний проєкт «Право Є?»

В Укрінформі відбулася презентація результатів роботи соціально-інтерактивного проєкту «Право Є?».

Презентувала проєкт заступник голови правління благодійного товариства «Джерела», керівник проєкту Ольга Маруда на пресконференції.

“Метою проєкту було подолання стереотипів і стимулювання суспільної цікавості до інклюзивного театрального мистецтва та підвищення рівня обізнаності, як професіоналів, так і політиків, так і громадськості загалом щодо прав осіб з інвалідністю відповідно до Конвенції ООН, і відповідно до культурних прав, і їх порушень”, - розповіла Маруда.

Вона зазначила, що основними завданнями проєкту були розробка і проведення 10-ти денного виїзного тренінгу з використанням театральних технік партисипативного театру (форум-театру, плейбек-театру, документального театру), а також використання драматерапевтичних технік.

Також Маруда розповіла, що інтерактивний театр є інноваційною методикою, яка передбачає включення в події вистави глядачів, які цю виставу дивляться, тим самим підтримуючи принцип інклюзії. За її словами, інтерактивна вистава "Право Є?" демонстує різноманітні аспекти порушення прав людей з інвалідністю та дає змогу глядачам відчути свою причетність до необхідних змін в суспільстві.

Голова правління БТ «Джерела» Раїса Кравченко зазначила, що суспільство повинно долати свої стереотипи, які пов’язані з людьми з інтелектуальними порушеннями.

“Люди з інтелектуальними порушення можуть і повинні бути в суспільстві , бо вони народжуються, вони є, і без них суспільство не повноцінне. Якщо суспільство не визнає тих, хто народжуються з такими порушеннями, то це означає, що суспільство не повноцінне. Суспільство, яке не розуміє багатогранність та багато вимірність людського життя”, - сказала вона.

Під час пресконференції було презентовано відеоролик соціально-інтерактивної вистави «Право Є?.

Проєкт реалізовувався за підтримки Українського культурного фонду в рамках програми «Інклюзивне мистецтво».

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-