Блокування податкових накладних: чи залежить від цього інвестиційна привабливість України?

Блокування податкових накладних: чи залежить від цього інвестиційна привабливість України?

Укрінформ
9 липня, 12:00 - Наслідки для інвестиційного іміджу України від системи блокування податкових накладних

Організатори: Інформаційне агентство «Єдина служба правової допомоги»;  Громадська Спілка «БІЗНЕС ХЕЛП».

Учасники: Денис Осмоловський - директор інформаційного агентства «Єдина служба правової допомоги»; Оксана Згур’єва - голова громадської спілки «БІЗНЕС ХЕЛП»;  представники бізнесу, громадськості.

Коротко. Мета  пресконференції - привернути увагу суспільства та державних органів до питань порушення прав вітчизняних платників ПДВ, які являються економічним підґрунтям для міжнародних партнерів, що мають бути зацікавлені у здійсненні інвестування в Україну. Також публічне внесення розроблених пропозицій на виправлення вищезазначеної ситуації. 

Підсумкові матеріали:

Більшість блокувань податкових накладних відбувається за причиною “наявність податкової інформації” — експерт

Близько 90% блокувань податкових накладних відбувається за причиною “наявність податкової інформації”.

Про це під час пресконференції в Укрінформі на тему "Наслідки для інвестиційного іміджу України від системи блокування податкових накладних" заявила голова громадської спілки "БІЗНЕС ХЕЛП” Оксана Згур'єва, повідомляє кореспондент агентства.

“Ми наполягаємо на тому, щоб критерії (які містяться в податковій інформації — ред.) були висвітлені, регламентовані та детально описані За статистикою 90% блокувань податкових накладних відбуваються саме через податкову інформацію, яка жодним чином не висвітлена для платника. З введенням нових критеріїв з 11 травня обсяг блокування зріс на 72 відсотки”, - сказала Згур'єва.

Вона також впевнена у необхідності реалізувати у країні презумпцію правомірності дій платника податків та персональну відповідальність податківців за безпідставне внесення платника до переліку ризикових.

“Якщо платник податків, наприклад, відповідає декільком умовам, які зазначені в його позитивній історії, то така позитивна податкова історія і є ознакою реального бізнесу. Певна сукупність цих факторів свідчить про реальність бізнесу, і таке підприємство апріорі не має бути визначено як ризикове”, - зауважила Згур'єва.

Зі слів правозахисника, директора інформаційного агентства Єдина служба правової допомоги Дениса Осмоловського, в даний час, будь який платник ПДВ, може бути віднесений до переліку «ризикових платників» в результаті чого діяльність його фактично буде заблокована.

“Згідно конституційних норм ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину. Сучасний платник податку на додану вартість фактично зобов’язаний спершу довести свою невинуватість у відсутності замислу на ймовірне порушення норм податкового законодавства”, - сказав Осмоловський.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-